Yleinen 21.12.2015
TEKSTI Terhi

Luukku 21 | Kolme yötä jouluun on..

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Niin se vain on että joulu kolkuttelee jo ovella. Ihan pian se on täällä. Lahjat ovat saaneet ympärilleen kääreet, pipareita ja torttuja on leivottu urakalla joulumusiikin soidessa taustalla, kauppalistaa on alettu rustailemaan ja kuusi saa pian ylleen koristeet. Vielä kun sataisi lunta niin olisi täydellistä, mutta huonolta näyttää. ”Lumivalkeaa kaipaa musta maa” nuo laulun sanat raikasi Iidan joulujuhlassa lauantaina ja todellakin se valkea joulu olisi ollut niin kiva juttu. Lumi, kunnon hanget ja kirpakka pakkanen vain kuuluisi jouluun tai talveen ylipäätänsä. Saa nähdä koska sitä lunta saadaan.

Ihanaa kun lapsetkin ovat nyt kaikki lomalla ja saadaan nukkua aamut pitkään tai ainakin pikkuisen pidempään, hengailla yökkäreissä, ulkoilla milloin halutaan, makoilla sohvalla ja parasta on se kun ei ole kiire minnekkään. Lapset odottavat malttamattomina joulua ja päiviä lasketaan joka ikinen aamu.

Mitään siivoamista en sen pahemmin harrasta, kunhan imuroin, pyyhin pölyt ja pesen lattiat niin se riittää. Ikkunoista voisi toki myös pyyhkiä sormenjäljet niin näkis välillä uloskin heh. Tänä jouluna meillä ei vaihdu edes verhot eikä sisustuksessa muutenkaan näy niin paljon punaista kuin yleensä. En löytänyt mieluisia verhoja, joten mennään noilla mitkä ikkunoissa roikkuu valmiina. Jos muistan niin ale myynneistä voisi metsästää joulujuttuja ensi vuotta ajatellen. Siinä säästäisi jo hyvin.

Mä tykkään laittaa joulua jo hyvissä ajoin ennen, mutta sitten kun joulu on ohitse niin aika nopeasti ne koristeet lähtee pois. Joulukuusi, joka meillä on muovinen ja valkoinen, saa olla pisempään, kunhan poistetaan koristeet ja jätetään vain valot. Tekokuusi on meillä nyt kolmatta joulua ja se on näiden pienten kanssa aika hyvä vaihtoehto, vaikkei se aitoa voitakkaan. Aino halaa kuusta niin monta kertaa ja vaihtaa yhden pallon paikkaa useasti päivässä niin voitte kuvitella kuinka paljon aidosta tippuisi neulasia. Eihän tuosta tekokuusesta sitä ihanaa tuoksua tule, mutta voihan ulkoa olevasta kuusesta käydä nappaamassa pari oksaa ja laittaa maljakkoon.

Nyt oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, pian se on täällä…JOULU!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Se aidon kuusen tuoksu on kyllä niin ihana. Sitä on ikävä, neulasia ei niinkään. 🙂

1 vastaus

lähestyy kyllä joulu hurjaa vauhtia! Mä myös tykkään laittaa ajoissa ja sitten ajoissa myös siivota joulun pois. Jotenkin sitten on kiva jo aloittaa kevään fiilistely 😀 Muovikuusella myös mennään, koristeet ja valot reilun metrin korkeudella… meillä asuu pieni terroristi joka jo puraisi suussaan rikki yhden kuusen valon! Huhhuh..

1 vastaus

Kyllä, nimenomaan ensin fiilistelee joulua alkukuun ja sitten voi jo odottaa kevättä.♡
Hih, hyvä sitten onkin nostaa koristeet ylös. 🙂

1 vastaus

Mä oon ihan äimänkäkenä että joulu tosiaan on parin päivän päästä. Ja meilläkin muovikuusi, ei aitoa tähän taloon vielä vuosiin! Meillä kuusi on jo pari kertaa kaatunut,kerran helmi jotenkin rajummin tökkäsi sitä ja kerran itse sohin sitä imurilla 😀 Mukavaa joulun odotusta sinnekin ♡♡

1 vastaus

Ei sitä meinaa kyllä sisäistää että ihan juuri on joulu..Tää keli varmaan vaikuttaa niin paljon.
Mäkin meinasin jyrätä kuusen imuroidessa. 😀
Kiitos ja oikein ihanaa joulun odotusta teille kaikille.♡♡

1 vastaus

Täälläkin on kolmatta joulua tekokuusi, tosin ensi vuonna voisi olla oikean vuoro sillä kaipaan niin sen tuoksua 🙂

1 vastaus

Se aidon kuusen tuoksu on kyllä niin ihana. Sitä on ikävä, neulasia ei niinkään. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Se tunne, kun vauva puristaa sinua lujasti sormesta. ❤ Nämä hetket saa joka kerta sydämeni pakahtumaan onnesta. 💖
.
.
.
#vauva2018 #huhtikuiset2018

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: