Yleinen 9.12.2015
TEKSTI Terhi

Luukku 9 | Joulu ikkunassa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Älä viitsi koskea siihen tonttuun, se katselee siitä teidän touhuja. Kuka nyppäsi tontulta taas nenän irti? Kuka on vienyt taas tontun ja minne? Sovitaanko että tonttuja voi katsoa ja saa koskeakkin, mutta niin ettei ne mene rikki ja niin ettei niitä viedä hukkaan?

Koska meidän Aino on kova kuskaamaan joulukoristeita tai ylipäätään muitakin esillä olevia koristeita aina pois pöydiltä, päätin että koristelen keittiössä ja lastenhuoneessa pikkuikkunan välin. Ihan aluksi meinasin maalata hammastahnalla lumikinoksia, lumilyhtyjä -ja ukkoja sekä lumitähtiä ikkunan pinnalle, mutta tulin pian toisiin ajatuksiin. Mielessä oli jo kuva siitä kuinka Aino piirtelee omatoimisena ikkunoihin ties millä, esimerkiksi tussilla, sillä niinhän äitikin teki. Niimpä päätin että hammastahnaa tulee vain ihan vähän ja laitan sen niin ettei Aino ole näkemässä.

Levitin ikkunan väliin hieman pumpulia jonka päälle asettelin pikkuisen tontun ja viereen Matiaksen viime vuonna kerhossa tekemän valkoisen kuusen. Töpsötin vanupuikon avulla lumisadetta hammastahnasta ikkunaan ja laitoin kolme punaista joulupalloa roikkumaan eri korkeuksille siiman ja teipin avulla. Vaikka sinne ei mitään erikoista tullutkaan, niin lapset olivat siitä aivan innoissaan ja ovat monesti, varsinkin pienimmät, olleet kurkkimassa kuinka tonttu siellä pärjäilee. Jokaiselle kylään tulleelle on pitänyt esitellä, kuinka meillä tonttu kurkkii koko ajan ikkunasta.

Tämä on se pieni tonttu jolta nenä tai käsi katoaa aina mystisesti jonnekkin, mutta onneksi ne ovat kuin onnen kaupalla löytyneet aina jostakin. Tonttu pääsi nyt turvaan ikkunan väliin jossa nenä pysyy turvallisesti paikoillaan. Ikkuna olisi jäänyt jotenkin tylsän näköiseksi jos noita palloja ei olisi laittanut sinne roikkumaan. Päädyin punaisiin palloihin, sillä ne sopivat hyvin värimaailmaan.

Koska minulla on myös yksi Iidan aikoinaan kerhossa tekemä enkeli jolta häviää aina välillä siivet, päätin että tehdään samalla lastenhuoneen ikkunan väliin vastaavanlainen kuin keittiössä. Sinne laitoin myöskin vanua pohjalle, Lumin viime vuonna kerhossa tekemän valkoisen kuusen, kaksi käpyä ja siiman avulla roikkumaan hopeiset kimalle pallot. Töpsöttelin myös lumisadetta ja näin valmistui tämäkin ikkuna hetkessä.

Koristeiden laitto tuonne ikkunoiden väliin on ollut kyllä hyvä ratkaisu. Lapset tykkää kovasti käydä katsomassa niitä ja enää ei tarvitse sanoa että älä nyt viitsi koskea niihin. Lasin takana koristeet ovat turvassa, mutta kuitenkin ihan koko ajan esillä.

Näiden koristeiden myötä vanhat ikkunatkin näyttää ihan kivoilta ja tuovat edes hieman talvista tunnelmaa. Niin kuin kuvistakin näkee niin lunta ei täällä päin tosiaan enää ole. Ne jo sataneet 33cm suli pois parissa päivässä, pöh.

No mitäs mieltä olette meidän ikkunoista?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (36)

Kiitos. 🙂
Pitäis koittaa kans laittaa yhteen ikkunaan, luulen vaan että Aino tai Matias saattais innostua taiteileen ikkunaan vähän muulla kuin hammastahnalla. 🙂

1 vastaus

tosi ihana idea! 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂

1 vastaus

Voi kuinka ihanat! Ja hilpeä ajatus noi hammastahnahiutaleet! ;D

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Muuten ei lumesta oo tietoa niin pakko oli jotain lumisateen tapasta saada. 🙂

1 vastaus

voi miten kauniit ikkunat! 🙂
Antonin ikkunaan tehtiin peukaloilla lumihiutaleita, hammastahnalla. Illalla huomasin että ne oli nuoltu pois ja raapusteltu sormil 😀

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Heh, eikä. 😀 Mahtoi maistua hyvälle. 🙂

1 vastaus

Oi miten söpöä <3 tosi hyvä idea! Oikeesti meillä on sama probleema että Mimosa ja Onnikin jossain määrin kuskaa kaikkia koristeita sinne tänne. Harmi vaan että meillä ei oo noin hulppeata tilaa ikkunoiden välissä.. Mutta paperitontut ja lumihiutaleet laitankin just noin 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Meillä on nää iänkaikkisen vanhat ikkunat niin tilaa piisaa. 😀
Taitaa lapsista olla vaan kiva hipelöidä kaikkea. Mutta ikkunan välissä pysyy hyvin suojassa. 🙂

1 vastaus

Aivan ihanat ikkunat <3 Toi onkin ihan loistava idea laittaa sinne väliin koristeita, ei pienet sormet pääse hipelöimään niitä! Meillä olisi hammastahnan töpötys projekti edessä tällä viikolla 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Ikkunan välissä on kyllä sopivasti näkösällä ja pieniltä käsiltä suojassa.
Mun tekis mieli tehdä olohuoneen ikkunaan jokin luminen maisema hammastahnalla. 🙂 Laitahan kuvaa kun teidän on valmis.

1 vastaus

tosi kaunis <3

1 vastaus

Kiitos. 🙂

1 vastaus

Ihana idea! Varmasti lapset ovat tuollaisesta jouluikkunasta innoissaan! Mukavaa joulun odotusta teille ❤❤❤

1 vastaus

Kiitos ja samoin sinne. ♡
Lapset on tykänneet paljon. 🙂

1 vastaus

Tosi kivan näköisiä ja hauska idea! Meillä ei valitettavasti ole tuollaisia ikkunoita, joiden väliin saisi koristeita laitettua, muuten lähtisi ehdottomasti kokeiluun!

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Meidän vanhoissa ikkunoissa on joskus edes joku hyvä puoli. 😀

1 vastaus

Tosi kiva idea lapsiperheeseen! 🙂 Mutta voi ei mikä ero tuon ikkunan ja pihan välillä onkaan, toisessa on talvi ja toisessa voisi olla melkein mikä tahansa muu vuodenaika 😀 jospa meille vielä se valkea joulu tulisi..!

1 vastaus

Kiitos. 🙂
No sanos muuta. Sais jo loppua tämä märkyys ja pimeys. Toivottavasti jouluksi saadaan valkea maa.

1 vastaus

Aivan ihana idea!!! Tosi kauniit ikkunat teillä! <3

1 vastaus

Kiitos Selina. 🙂

1 vastaus

Tosi kiva idea 🙂

1 vastaus

Kiitos Anne. 🙂

1 vastaus

Aivan mahottoman söpöt!!! <3

1 vastaus

Kiitos Liisa. 🙂

1 vastaus

Tää on kyllä tosi söpö idea! Pitäisköhän sitä itsekin… 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Hih, ilman muuta. 🙂

1 vastaus

Tosi ihana idea! Näyttää hyvältä. Meilläkin toi voisi toimia paremmin kun even käden ulottuvilla olevat koristeet 😀

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Ei muuta kuin kokeilemaan. 🙂

1 vastaus

Voisin kokeilla. Tosin meillä on aika isot ikkunat joka puolella, niin en tiedä näyttäisikö tyhmältä.

1 vastaus

Varmasti näyttäis hyvältä myös ison ikkunan välissä. 🙂 Kokeilemalla sen näkee. 🙂

1 vastaus

Meillä on ollu mun lapsuudesta saakka kyntteliköt ikkunan välissä aina jouluisin. Pääsiäisenä sitte jotain tipua tms. Niin kätevää ja kaunista!

1 vastaus

Oi kyntteliköt kuulostaa hyvältä. 🙂
Joku pattereilla toimiva tuikku vois olla myös kiva tuolla välissä. Pitääkin käydä ostaan. 🙂

1 vastaus

Oi miten ihania ja Jouluista<3 mä en oo vielä laittanu joulua juuri yhtään. Muutaman paketin vasta ostanu. Mutta kai se joulu silti sieltä tulee. 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Onhan tässä vielä aikaa. 😀

1 vastaus

Voi miten kauniit ja kätevät!
Meillä on taiteiltu hammastahnalla lastenhuoneen ikkunaan ja hyvin ovat saaneet olla rauhassa. 🙂

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Pitäis koittaa kans laittaa yhteen ikkunaan, luulen vaan että Aino tai Matias saattais innostua taiteileen ikkunaan vähän muulla kuin hammastahnalla. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Alesta löytyi meidän nuorimmalle just hänen näköiset farkut. 👖
.
.
.
#lindex #lindexkids

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: