Yleinen 8.4.2016
TEKSTI Terhi

Kun ulkona sataa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Saappaille on nyt todellakin ollut käyttöä, sillä ainakin täällä päin on nyt sadellut ihan kiitettävästi. Pieni tihku ei toki ulkoilua haittaa, kuralätäköissä hyppiminen on mukavaa puuhaa ja hiekasta ja vedestä syntyy kiva velli, mutta kyllä me aika nopeasti tullaan sisälle jos vettä lähtee tulemaan enemmän. Kun ulkona sataa keksitään jotain muuta tekemistä.
Nyt on sitten tullut piirreltyä, muovailtua taikahiekalla, luettua kirjoja ja pelailtua erilaisia pelejä. Peleistä Kimble on osoittautunut oikeaksi suosikiksi. Sitä pelaillaan koko perheen kesken ja Matias on nimennyt itsensä oikein kimble mestariksi, hih. Hän on kyllä aika mestari siinä ja erittäin kova taktikoimaan. Myös muistipeli on sellainen jota lapset pelaavat paljon porukalla välillä myös vähän omilla säännöillä. Esimerkiksi kuka kerkeää keräämään nopeiten eniten pareja, kun kaikki kortit on levitetty oikein päin pöydälle. 
Välillä lapsille on myös iskenyt pieni tylsyys, kun mikään ylläolevista ei kiinnosta ja yhteistä leikkiä ei heti löydy. Silloin kuuluu usein se ”mulla ei oo mitään tekemistä” huudahdus. Niinpä silloin keksitään jotain muuta. Ollaan rakennettu isoja torneja joko legoista tai palikoista, katseltu vanhoja valokuvia, otettu kuvia toisistamme, menty piilosta ja eilen rakennettiin myös maja ja sekös vasta olikin mukavaa. Parvisängystä muutama peitto roikkumaan ja niinpä meillä oli hetkessä maja kasassa.

Eilen vietettiin Lumin kanssa aikaa kahdestaan kirjastossa. Oli muuten ihanan rauhallista kun oltiin liikkeellä ihan kahden. Kirjasto onkin ihan kiva paikka, jossa käydä sateisena päivänä. Tuotiin kotio muutama mukava kirja ja eilen ja tänään niitä on ahkeraan luettu. Lumi sai nyt myös itselleen ihka oman kirjastokortin ja siitäkös hän oli kovin innoissaan. Lapset tykkää paljon kuunnella kun heille luetaan ja se on sellaista mukavaa yhteistä aikaa, jolloin kaikki istuu suhteellisen rauhassa paikoillaan. Myös Hugo jaksaa hyvin istua sylissä ja kuunnella satuja.

Mitkä on teidän sadepäivien lempi puuhia?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Lapset ainakin tykkää siitä ihan hulluna. 🙂
Hih, noi on juuri niitä parhaita sadepäivän puuhia ja ompa niitä muutekin kiva puuhastella. 🙂

1 vastaus

Me katotaan leffoja, tehää tempouratoja, leikitään kylvyssä ja varmasti kaikkia noita yllä mainitsemia juttuja. Saako pienet jo oman kirjastokortin? Vähänkö meiän tarvii hakee Helmille sellanen 😀 Hih

1 vastaus

Ihania puuhia.♡
Täällä saa yleensä ekalla luokalla mut Lumi sai jo nyt kun kysäsin. 🙂 En tiiä et mikä niissä on ns.ikäraja mut kirjastosta sit selviää. 🙂

1 vastaus

Me tykätään leipoa, pakastimesta aina huomaa jos on ollut monta sadepäivää putkeen,kun rupeaa olemaan täynnä muffineita,piirakoita ym:) Niin ja tietty kaikkea noita mitä tekin. Onko muuten tuo taikahiekka ollut kätevää?Oon sitä kaupassa monta kertaa pidellyt kädessä,mutta aina se on sinne hyllyyn sitten palautunut.
Ihanaa ja toivottavasti edes osin aurinkoista viikonloppua teille kaikille<3

1 vastaus

Leipominen on kyllä myös kivaa tekemistä. 🙂
Me ollaan tykätty kyllä enemmän taikahiekasta kuin muovailuvahasta, joten voin suositella. 🙂
Kiitos ja sitä samaa teille.♡

1 vastaus

Lapsethan rakastaa olla ulkona kun sataa – mutta minä en kovin paljon tykkää.. 🙂 Meillä siis yleensä temppuillaan, askarrellaan, leivotaan ja rakennetaan legoilla! <3 Ihanaa viikonloppua!

1 vastaus

Juu niin tykkää. 🙂 Kivaa tekemistä sielläkin. Kiitos ja sitä samaa sinne.♡

1 vastaus

Värittäminen ja lukeminen olivat muksuna suosittuja sadepäivän puuhia.
Minä sain 7-vuotiaana oman kirjastokortin ja se oli hirmu hieno asia. 🙂
Mukavaa viikonlopua!

1 vastaus

Ne on kyllä kivoja puuhia. 🙂
Varmasti, Lumikin oli kyllä aivan innoossaan kun sai jo nyt oman kortin. 😀 Kiitos ja sitä samaa sinne.♡

1 vastaus

Sadepäivät on kyllä hyviä juuri lukemiseen, piirtelyyn, majan rakennukseen ja vaikkapa musisointiin. Just muistin, että pitääpä käydä tulevalle eskarille hommaamassa kirjastokortti. Täällä kun ainakin ennen eskaritkin kävivät jo kirjastoautolla 🙂 Ellei nykyään käy niin onhan se jännää lainata kuitenkin kirjoja ihan omalla kortilla 😀 Toivottavasti siellä olisi viikonloppuna aurinkoisempaa♥

1 vastaus

Niin ne kyllä on. 🙂
Meilläkin nuo eskarit käy kirjastoautolla aina silloin tällöin. 🙂 Onhan se hienoa päästä lainaamaan ihan omalla kortilla.
Toivotaan niin, mukavaa viikonloppua sinne.♥

1 vastaus

Ihan parasta on jos pääsee ulos pomppimaan lätäköihin 😀

Muutoin on rakenneltu majoja, luettu, pelattu ja tehty lego torneja, piirrelty ja katsottu ihan liikaa lastenohjelmia 😀

1 vastaus

Lapset ainakin tykkää siitä ihan hulluna. 🙂
Hih, noi on juuri niitä parhaita sadepäivän puuhia ja ompa niitä muutekin kiva puuhastella. 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Nyt tämä pienin söpöläinen nukkumaan ja telkusta Vain elämää. 💕 Mukavaa iltaa ja  h y v ä ä  y ö t ä 💟
.
.
.
#vauva2018 #huhtikuiset2018 #muntyttö #linebiagio #pikkuvanilja

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: