Yleinen 1.5.2016
TEKSTI Terhi

10 asiaa joita ihmettelen joka päivä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

1. Kuinka siivotessani ensin eteisen, keittiön, olohuoneen ja lastenhuoneen, ajattelen istua alas, kunnes samassa vilaisen ympärilleni ja hetken kerkiän jo miettimään että mahdoinkohan juuri siivota. Sillä kyllä, asunto on kuin pommin jäliltä. On nuo lapset vain tehokkaita siirtämään leikkinsä sinne missä mahtuu leikkimään, heh.

2. Kuinka ikkunoihin voi ilmaantua joka päivä pieniä kädenjälkiä, vaikka putsaan ne usein ja olen monesti sanonut ettei ikkunoihin saisi koskea. Mutta onhan se kokeiltava kuinka hieno jälki jää kun mätkäyttää sen tahmaisen käden lasiin, heh.
3. Kuinka monet parit kenkiä meidän eteisestä löytyykään ja silti tuntuu että niitä on ihan liian vähän. 
4. Kun pyydän lapsia siivoamaan tavaransa, ei kukaan ota kuuleviin korviinsa. Eikä sana mene perille vaikka sen asian sanoisi todella kovalla äänellä. Mutta kun koitat hiiren hiljaa käydä salaa ottamassa yhden karkin, pari palaa suklaata tai keksin, killittää kohta muutama silmäpari takanani ja kuuluu nämä sanat ”Äiti, mitä sä teet?” He todellakin kuulevat sen mitä haluavat. (Tosin nyt äiti syö vähemmän herkkuja eli rapinaa ei kuulu joka päivä).
5. Kuinka lapset ovat niin suloisia aamulla herätessään. Nököttävät sohvalla peittojensa alla, unisilla silmillään koittavat katsoa televisiota ja vaimealla äänellä huikkaavat ”Hyvää huomenta äiti.” Ovat he niin ihana näky. Ja kuinka suloisilta he näyttävät nukkuessaan.
6. Kuinka pienestä se hermoromahdus voikaan iskeä. ”Äiti toi siirsi tuolin liian lähelle mun tuolia. Kato nyt se ei ole suorassa.” ”Äiti toi ei saa kattoo mua kun pompin. Älä kato! Äiti nyt se kattoo ja se ei saanu, yhyyy” ” Äää, mä en haluu tätä mukia, tämä on väärä väri.” Listaa voisi jatkaa loputtomiin. 
7. Kuinka ihanalta tuntuu kun lapsi kietoo kätensä ympärillesi. Siihen ei vain voi koskaan kyllästyä. Tai kuinka ihanalta näyttää kun lapsi nauraa käkättää. Se nauru on niin aitoa ja tulee suoraan sydämestä.
8. Syökö pesukoneemme sukkia? Nimittäin sukkia on kyllä vaikka kuinka paljon, mutta missä kummassa niiden parit on? Välillä niitä kyllä löytyy paikoista joista ei pitäisi, kuten lelulaatikosta, olohuoneen kaapista, sohvan alta (sohvan alta löytyy kyllä paljon muutakin kuin sukkia) ja välillä myös imurin pölypussista. 
9. Kuinka niistä pienistä arkisista asioista se todellinen onni syntyy.
10. Kuinka paljon rakastankaan kaikkia lapsiani ja jaksan edelleen ihmetellä, että ovatko nuo kaikki tosiaan minun aarteitani. Ja kuinka kamalaa vauhtia he kasvavatkaan.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (20)

Totta, tuo kohta pätee myös miehiin. 😀

1 vastaus

Ihana postaus!! <3 <3

1 vastaus

Kiitos Anna.♡

1 vastaus

Hyvin osuva lista! Samaisia asioita ihmettelen täällä itsekin melkein joka päivä. Ja aina ne jaksaa yllättää ;D

1 vastaus

Hih, taitaa olla tuttua monessa perheessä. 😀

1 vastaus

Hahaa.. Meidänkin pesukone syö sukkia! 😀 Samoja asioita minullakin siis pyöriin mielessä <3

1 vastaus

Ai sielläkin on sellainen kone, hih. 😀

1 vastaus

Hahaha. 😀 Varsin tuttuja juttuja. 😀

1 vastaus

Hih, sielläkin. 😀

1 vastaus

Ihana postaus 🙂 <3

1 vastaus

Kiitos Nelli.♡

1 vastaus

Ihana postaus Terhi! <3

1 vastaus

Kiitos Selina.♡

1 vastaus

Kyllä on ihan jokainen kohta niin totta!! <3 Vaikka meillä lapset ovat jo isoja, niin silti ei kuulla, vaikka kuinka yrittäisi sanoa, että siivotkaa jälkenne. Tai jos pyytää siivoamaan jokaisen omat jälkensä keittiön pöydältä välipalan jälkeen, niin kukaan ei ole siellä käynyt syömässä. 😀
Aamu-uniset lapset ovat kyllä niin suloinen näky. <3 Nuorimmainen meillä vielä tulee kainaloon ja kietoutuu peittoonsa.
Arjen ilo syntyy kyllä pienistä asioista!! <3

1 vastaus

Hih, meilläkin kummasti käy noin ettei kukaan tunnusta olleensa syömässä tai sit se "mä siivosin jo omani" ja ne löytyy vaan siirrettynä toiselle pöydälle. 😀
Niin ne kyllä ovat.♡♡

1 vastaus

Olipas osuva lista!! Meidänkin lapsilla on juuri samanlainen valikoiva kuulo. Mitään ei siivoamiseen liittyvää ei kukaan kuule ja kaikki pienen pienet vihjailutkin johonkin herkutteluun liittyen kuullaan yläkertaan asti?!
Ihanaa viikkoa teille<3

1 vastaus

Hih, jännä juttu että se pienikin rapina kuullaan mutta muu sivuutetaan aika hyvin. 😀
Kiitos ja sitä samaa sinne.♡♡

1 vastaus

Äitinä elämä on ihmeitä täynnä 😀 <3

1 vastaus

Hih niin se on.♡♡

1 vastaus

Kuullaan se, mitä halutaan kuulla 😀 Niin totta. Pätee myös miehiin! Ihana lista, monta kohtaa allekirjoitan 🙂

1 vastaus

Totta, tuo kohta pätee myös miehiin. 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Sisun 3v kakku näytti tältä. Ainoa toive oli, että kakussa on traktori. 🚜
.
.
.
#täytekakku #kakku

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: