Yleinen 10.8.2016
TEKSTI Terhi

Äiti onko sulla vauva mahassa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Tiedättehän ne katseet? Onkohan tuo raskaana. Kyllä sen vatsa hieman pömpöttää. No en ole varma niin en kehtaa kysyä. Samalla huomaat kuinka hän yrittää kamppailla pitämään silmänsä katsomassa sinun silmiin sen sijaan, että ne vaeltelevat vatsasi seudulla. Huomaat että oma olosi vähän vaivaantuu ja koitat peitellä vatsasi seutua. Jep, pari kertaa näin on käynyt.

En voi kuitenkaan syyttää raskautta, voi kumpa voisinkin. Syynä on nimittäin pöhötys joka iskee usein kerran kuussa tai ihan siitä että päivän aikana syöminen on jäänyt ja iltaa kohden lapot suuhun ihan mitä sattuu. Aino eräs ilta kysyikin minulta, äiti onko sulla vauva mahassa? Menin alkuun hieman hämilleni. Onko pöhötys välillä niin suurta, että näytän raskaana olevalta? No ei varmasti tai ainakaan tuo kolmevuotias ei osaisi sitä niin katsoa. Luultavammin tämä liittyi siihen kun olimme muutama tunti ennen sitä katsoneet valokuvia, joissa osassa odotin Hugoa, joten kysymys varmasti johtui siitä.

Olen myös pistänyt merkille sen, että kun lapsistamme nuorin on lähennellyt vuoden tai kahden ikää, alkaa tuttujen katseet vaellella kummasti vatsani seudulla. Ehkä he ovat vähän aavistelleet tai (kauhulla) odotelleet vauva uutisia. Muistan edelleen kuinka nopeaan vatsani alkoi turvota Hugon odotusaikana. Varsinkin iltaisin vatsa oli sen verran iso, että oli vaikea saada sitä piiloon. Silloin muistan kuinka mietin mitä puen päälleni jottei se näy. Hyvin onnistuin peittelemään, ainakin luulen. Vaikka olen aina rakastanut vauvavatsaani, niin alkuun olen halunnut pitää sen piilossa. Pitää niin ihanaa salaisuutta ihan vain minun ja miehen (sekä muutaman ystävän) välisenä asiana.

Laitan alle kuvan siitä pöhötyksestä joka välillä iskee ja sen viereen kuvan kun olen raskausviikolla viisitoista. Eihän tuo pöhötys nyt niin valtava ole, omaan silmään se varmaan eniten pistää, näin luulisin. Mutta kun vertaan tuohon raskausviikon viisitoista kuvaan niin onhan ne nyt aika samanlaiset. Tuo pöhötyskuva on otettu aamulla ja illalla vatsa voi turvota enemmänkin.

Mutta kuten jo sanoin, niin tällä kertaa kyse ei ole siitä että olisin raskaana. Nyt syksyn tullen uskon taas syömisenkin paranevan kun enää suurin osa ajasta ei kulu ulkona tai reissatessa, jolloin on tullut lapattua suuhun vähän mitä sattuu. Onneksi pahin pöhötys on vain parina päivänä kuussa, mikä on varmasti ihan tavallista meillä kaikilla naisilla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Taitaa olla melki jokaisen naisen ongelma tämä muutaman päivän kuussa kestävä turvotus..

1 vastaus

Voi ei 😀 Tää on kyllä niin tuttua 😀 Välillä näyttää kun olis raskaana vaikkei olekkaan ja jopa itse alkaa uskoa siihen katsellessa peilistä 😀

1 vastaus

Varmasti moni turpoilee kerran kuussa. 😀 Ja kyllä sitä näyttää silloin raskaana olevalta. 🙂

1 vastaus

Oon pahoillani jos tää loukkaa sua, mutta mä en huomaa noissa kuvissa mitään eroa

1 vastaus

Sitä tässä hainkin. 😀 Kerran kuussa, naistenvaivojen aikaan turpoan mahasta ja näytän samalta kuin 15 viikolla raskaana (siksi et huomaa eroa). Onneksi tuo pöhötys laskee parissa päivässä. Eli aina ei vatsa pömpötä noin miten kuvassa nyt näkyy. 🙂

1 vastaus

On kyllä niin sievä vatsa sinulla ollut raskausviikolla 15!

1 vastaus

Kiitos. 🙂

1 vastaus

Sehän on ihan normaalia että maha venyy päivän aikana ja pömpöttää illalla. Hoikilla ihmisillä se vain näkyy paremmin kuin muilla ja sinä olet hoikka. 🙂

1 vastaus

Hih no tämä on kyllä totta. 🙂 Täällä pahimmat turvotukset onneksi vain muutaman kerran kuussa muutamana päivänä. 🙂

1 vastaus

Mä oon järkeillyt näin: pieni lapsi katsoo vatsaa alhaalta ylöspäin ja pömpöttävä vatsa voi näyttää silloin vielä oikeaa kokoa suuremmalta. Ja kyllä itselläkin vatsa välillä pömpöttää ja oma 4v. poikani asiasta aina välillä huomauttaa. "Äiti, sulla on iso maha" ei tunnu kauhean kivalta. Vaikkei lapsi sitä pahalla sanokaan.

1 vastaus

Tämä on kyllä totta. Asiat näyttää sieltä alhaalta lapsen silmin erilaiselta. 🙂 Mutta joo eihän se kivalta tunnu vaikkei lapsi sitä pahalla tarkoitakkaan.
Meillä yksi lapsista hoki Hugon syntymän jälkeen, että äiti oot niin iso ja siinä synnyttäneen ja imettävän äidin hormonihuuruissa se kyllä kirpaisi. Vaikka tiedän ettei tarkoittanut pahalla.

1 vastaus

Heh mulla vatsa näyttää ikäväkyllä aina sellaselta kuin oisin viikoilla 15 raskaana ? Ja siis varsinkin just kun on se aika kuusta.. Eli tuttua on!

1 vastaus

Taitaa olla melki jokaisen naisen ongelma tämä muutaman päivän kuussa kestävä turvotus..

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • m a a n a n t a i 💛 Mukavaa alkanutta viikkoa.
.
.
.
#maanantai #syyskuu #auringonkukka

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: