Yleinen 18.10.2016
TEKSTI Terhi

Lastenhuone

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Täällä mielikuvituksella on lupa loistaa, täällä syntyy mitä hauskimmat leikit ja välillä täällä vallitsee myös täys kaaos. Täällä tuhisee iltaisin mitä rakkaimmat lapset, täällä nähdään unia yksisarvisista ja autoista. Täällä piirretään paperille ja välillä kuin huomaamatta myös seinille.  Täällä ripustetaan yläsängystä roikkumaan iso lakana, jolloin syntyy suuri maja. Sulassa sovussa on lattialle levitetty niin ponit, muumit kuin autot ja junarata. Tämä on kolmevuotiaan Ainon ja viisivuotiaan Matiaksen valtakunta.
Leluja ei ole paljoa esillä, sillä huoneen yhteydessä on vanha vaatehuone, josta on tehty leluille säilytyspaikka. Sieltä ne saa otettua nopeasti esille. Teimme seinään, oviaukon viereen, myös pienen aukon, jolloin vastapäisestä ikkunasta tuleva valo pääsee sinne. Väliköksi kutsumassamme huoneessa on korkea lipasto, jonka laatikoissa on kirjoja, keittiötarvikkeita sekä nuket ja legoja. Lisäksi väliköstä löytyy leikkikeittiö, sininen kaappi jossa on mm autoja ja palapelejä. Sieltä löytyy myös iso laatikollinen pehmoleluja, nuken rattaat, kolme potkuautoa, junarata sekä vaaterekki, johon voi ripustaa vaatetta. 
Huoneen lattialla oli ennen pörröinen matto, joka ei kuitenkaan miellyttänyt lapsia koska oli epäkäytännöllinen, joten tilalle laitettiin toisenlainen matto. Sen päälle pystyy jopa rakentamaan korkeita legotorneja. Etsinnässä on kuitenkin uusi, joka miellyttäisi myös äitiä, hih. Lapset ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä tuohon nykyiseenkin, joten kiirettä ei olla pidetty sen suhteen.  
Seinille on laiteltu Ikeasta ostettuja tauluhyllyjä, joihin on laitettu pieniä juttuja, kuten Matiaksen ja Ainon kuvat kera nimikilpien, jotka on ollut heillä vaunuissa ja rattaissa. Lisäksi hyllyillä on soittorasioita, Matiaksen veturi sekä vaunut ja yhdeltä hyllyltä löytyy pari taulua. Seinillä on myös seinätarrat Mistä on pienet tytöt/pojat tehty. Kattovalaisin on jo todella vanha mutta jotenkin tuo on niin hauska, etten ole raaskinut sitä vaihtaa, vaikkei se niin huoneeseen istukkaan,
Verhoa en ole huoneeseen vaihtanut sen jälkeen kun tuon pilviverhon aikoinaan löysin. Se sopii mielestäni huoneeseen kuin nenä päähän. Mietin pitkään otanko kaksi verhoa ikkunan molemmin puolin, mutta jotenkin tuo yksi on kuitenkin parempi. Lisäksi koska huoneessa on pimentävä rullaverho, olisi toinen ollut lopulta turha. Tuon viirin olen tehnyt huoneeseen itse aikoinaan eri värisistä papereista. 
Parvisänky on maalattu itse valkoiseksi (kaipaisi kyllä jo uutta maalikerrosta päällensä) ja sitä on madallettu paljon. Olen kuitenkin miettinyt, että hommattaisiin ihan oikea kerrossänky tuonne huoneeseen, ehkä joku hieman pienempi versio. Sillä tuo parvisänky on todella leveä ja samalla saisi myös sen kaipaamani yhtenäisemmän ilmeen. Toistaiseksi tämä on kuitenkin toiminut hyvin. 
Kaksplussalla on nyt menossa kilpailu, jossa äänestetään kauneinta lastenhuonetta. Meidänkin lastenhuone pääsi ihan upeiden huoneiden joukkoon. Jos pidät meidän lasten huoneesta, niin olemme oikein kiitollisia jokaisesta saamastamme äänestä. Käy kurkkaamassa millaisia huoneita on mukana ja äänestä tästä.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Mä en itseasiassa tiedä. Saatiin se vanhimman tyttären kummitädiltä vuosia sitten ja lyhennettiin se jaloista sekä maalattiin vaaleaksi.

1 vastaus

Ihana lastenhuone! todella kauniita yksityiskohtia <3

1 vastaus

Kiitos paljon Såfin.♥

1 vastaus

Ihanan valoisa huone! Lastenhuone postaukset kiinnostavat aina. Ja nuo verhot ja seinätarrat, niiiin ihanat!

Voi kumpa meidänkin lastenhuoneessa olisi tuollainen välikkö, johon saisi jemmaan nukenvaunut yms. Haluaisin pitää lastenhuoneen ilmeen siistinä ja avarana, tämä ei oikein toteudu kun huoneessa on nukensänkyä, rattaita, potkumopoa ja vaikka mitä. Olen sitten koittanut ajatella, että kyse on LASTENhuoneesta ja että kunhan lapset viihtyvät siellä niin kaikki on hyvin. Silti haaveilen lastenhuoneesta joka olisi tiptop ja kaikki huonekalut ja tavarat sointuisivat keskenään yhteen. 😉

1 vastaus

Tämä huone on kyllä todella valoisa ja sitä tässä rakastan ehkä kaikista eniten. 🙂 Ja tuo verho on sellainen, että roikkuu tuossa varmaan vielä ikuisuuden. Tykkään siitä niin paljon. 🙂

Tietkö, että silloin kun muutettiin en oikein tykännyt tuosta vaatehuoneesta, kunnes tajusin laittaa lelut sinne ja siitä asti olen ollut niin onnellinen, että tuo on tuossa huoneessa. Sinne saa kaiken niin näppärästi.
Sehän on tietty pääasia, että lapset viihtyy, mutta minkä sitä itselleen mahtaa. Tiedän siis mistä puhut. 😀

1 vastaus

Ihana huone ja kuinka kätevä tuollainen välikkö olisikaan!

1 vastaus

Kiitos Nanna.♥ Tuo on kyllä niin kätevä. Sellainen olisi näppärä monessa lastenhuoneessa. 🙂

1 vastaus

Jos minä pääsisin sisustamaan lastenhuonetta, niin sen jokainen seinä olisi eri värinen. 🙂

1 vastaus

Hih, kuulostaa hyvältä. 🙂

1 vastaus

Ihana lastenhuone 🙂 Kyllä melukylän täytyy olla ihana paikka 🙂 Liitympä lukemaan melukylän kuulumisia 😉 http://valkoinenhaave.blogspot.com/

1 vastaus

Kiitos. 🙂
Ja tervetuloa lukemaan, toivottavasti viihdyt. 🙂

1 vastaus

Aivan ihana! ? kävin äänestämässä!

1 vastaus

Kiitos Anna.❤

1 vastaus

Onpa teillä valoisaa ja kaunista! Meilläkin on vaatehuone lastenhuoneen yhteydessä, hitaasti mutta varmasti olen karsinut sieltä turhaa tavaraa ja tehnyt tilaa leluille. Vaikkei niitä niin kauheasti ole niin kummasti ne valtaavat alaa, yleensä lattialta. Mitä paremmin ne saa paikoilleen ja pois silmistä niin sitä parempi 🙂
Aurinkoista loppuviikkoa!

1 vastaus

Kiitos Piia.♥
Vaatehuone toimii kyllä niin hyvin lelujen säilytyspaikkana. 🙂 Meilläkin vapautui aikoinaan hyvin tilaa lattialle, kun siirrettiin lelut tuonne "välikköön". Nyt tuohon huoneen lattialle saa rakennettua aika suurenkin junaradan. 🙂
Aurinkoista loppuviikkoa myös sinne. 🙂

1 vastaus

Hei,
Mikä parvisänky tässä huoneessa on? Kivan simppelin näköinen 🙂

1 vastaus

Mä en itseasiassa tiedä. Saatiin se vanhimman tyttären kummitädiltä vuosia sitten ja lyhennettiin se jaloista sekä maalattiin vaaleaksi.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tällä viikolla vauva on viihtynyt oikeastaan vain sylissä, mutta mukaan mahtuu hetkiä kun viihtyy makoilemassa lelukaaren alla. Silloin sieltä kuuluu kovia kiljahduksia ja kädet sekä jalat viuhtovat kovaa kyytiä. 💕
.
.
.
#vauva2018 #huhtikuiset2018 #olohuone

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: