Yleinen 22.10.2016
TEKSTI Terhi

Taaperot on huippuja

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
No nyt meillä on taapero päässyt kunnolla vauhtiin. Aivan uskomaton meniä tuo onkin. Kävely sujuu jo niin hienosti, että vauhti lisääntyy päivä päivältä ja pian täällä jo juostaan, kääk! Hugo otti ensiaskeleensa päivä ennen kuin täytti vuoden, kävely ei kuitenkaan vielä kiinnostanut, vaan paikasta toiseen liikuttiin konttaamalla ja vasta kuukauden verran hän on kävellyt paikasta toiseen. Sydämessä liikahtaa joka kerta, kun poika taapertaa. Se näky on jotain niin hellyyttävää. Pienet jalat tallustaa vielä hieman epävarmasti mutta kuitenkin niin kovin päättäväisesti. Äitiin ja isiin turvaudutaan kun edessä on este tai jokin paikka jonne ei omin avuin pääse. Silloin hän kohottaa kädet ylös ja pyytää syliin tai ojentaa kätensä josta tarraa kiinni.

Taapero pitääkin äidin nykyään kiireisenä, sillä hän on hyvin ehtiväinen tapaus. Joka paikkaan pitää mennä, esimerkiksi keittiön laatikot ja kaapit on kiva tyhjentää ja sen jälkeen tunkea itse tyhjään laatikkoon. Ihan Hugon turvallisuuden vuoksi poistin osan vetimistä ja osaan puolestaan viritin kepit, jottei pienet sormet jää kaappien tai laatikoiden väliin. Yhtenä jännittävänä ja uutena taitona on kiipeily. Kaikkialle kiivetään minne vain pääsee. Sohvalle pääsee jos lattialle on jäänyt tyyny ja sen päältä pääsee juuri ja juuri kiipeämään. Lastenhuoneessa pöydälle pääsee näppärästi, jos tuolit ovat jääneet esille. Siskon sänkyyn kiivetään jatkuvasti. Toistaiseksi meillä on ollut onnea matkassa ja Hugo on oppinut tulemaan oikein ja varovasti sieltä alas. Mutta tuntuu että silmät saisi vanhemmilla kyllä olla selässäkin.

Ehtiväinen taapero, ei vielä puhu mitään. Nam nam, taitaakin olla ainoa oikeaksi tunnistettava sana, mutta elekieli toimii sitäkin paremmin. Välillä jopa tuntuu, että liiankin hyvin. Hugo on myös huomannut, että me ymmärrämme häntä, mikä on tietysti ihana asia. Saa nähdä koska tuo alkaa enemmän höpisemään muutakin kuin sitä ”omaa kieltä”. Miellä kaikki lapset ovat oppineet hitaasti puhumaan, mutta kun se juttu on hokastu, niin eivätpä olekkaan enää hiljaa olleet, joten luulen Hugonkin oppivan aika myöhään. Innolla jo odotan koska sana Äiti kuuluu pienen suusta. Sen kuuleminen saa aina sydämen tykyttämään. On se niin suloisen kuuloista.

Tuollaisen reilun vuoden ikäisen taaperon kanssa on niin kiva puuhastella. Hän lähtee innokkaasti kokoamaan palikkatornia ja nauraa käkättää kun se kaatuu. Hän innostuu vielä kukkuu-leikeistä, rakastaa piirtämistä  ja touhottaa ihan kaikessa mukana. Jopa niin paljon, että sisarukset eivät oikein välittäisi. Hermotkin hänellä menee tietysti välillä, mutta tuo ikäinen on niin helppo ohjata kiinnostumaan uudesta asiasta. Parasta on se, kun leikin lomassa pitää kiivetä äidin syliin tankkaamaan läheisyyttä. Ja kuka ei nyt nauttisi siitä kun pikkuinen kiipeää syliin.

Jos rakastan odotusta, vauva-aikaa, niin rakastan kyllä tätä taapero vaihettakin. On niin mahtavaa nähdä toisen oppivan koko ajan uutta, ymmärtävän koko ajan enemmän ja nähdä hänen viihtyvän sisarustensa leikiessä. Taaperot vaan on niin huippuja. Toki taaperon kanssa on rankkaakin, nimittäin he voivat olla kovin haastavia. Hieman jännityksellä odotan, millainen taaperoaika Hugon kanssa mahtaa olla edessä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Siellä saatte nauttia vielä ihanasta vauva-ajasta. On se niin ihanaa aikaa.♥ Samoin kuin tämäkin. 🙂 Nautitaan tästä ajasta, se on hujaus kun ovat isoja.

1 vastaus

Ihana Hugo <3

1 vastaus

Hän on.❤

1 vastaus

Taaperot on kyllä ihan parhaita. ♥

1 vastaus

Hihii huippu tyyppejä.❤

1 vastaus

Kyllä taaperot ovat ihania! <3 vaikka se vauva-aikakin on kivaa niin taaperovaihe on taas sitten ihana kun lapsi oppii kommunikoimaan paremmin päivä päivältä ja kaikenlaista voi jo puuhastella yhdessä! Meno tietty välillä hirvittää, mutta kivaa se silti on. Nauti <3

1 vastaus

Niin on.❤ Mä kyllä nautin, on tuo pikkutyyppi niin mahtava. Ja jännitystä kyllä päivissä riittää. 😀

1 vastaus

Just tänään mietin, että taaperot on niin huippuja, ¨pienen touhuiluja on niin mainio seurata! 🙂

1 vastaus

Taaperot on kyllä niin huippuja tapauksia.♥
Ja kyllä heidän touhujaan jaksaa seurata vaikka kuinka. 🙂 Hugo kokosi tänään sellaista Ikean rengaspyramidia ties kuinka monta kertaa ja aina jokaisen renkaan kohdalla se onnistumisen ilme kasvoilla, niin suloista.♥

1 vastaus

Vaikka vauvat ovatkin hurja suloisia ja ihania, on kyllä taaperot kerrassaan mahtavia ja ihanan aitoja♥

1 vastaus

Aitoja he todellakin ovat.♥
Hugon kanssa on niin kiva puuhastella kaikkea. Mahtava tyyppi. 🙂

1 vastaus

Täällä on niin samat meiningit tuon lähes samanikäisen neidin kanssa 🙂 Niin hellyyttävää taapertamista, ja juu, ehtii kyllä joka paikkaan näppinsä pistämään 🙂

1 vastaus

On nämä niin valloittavia.❤ Ja todella ehtiväisiä..sillä noita vetimiä poistin ja tein muita viritelmiä, ettei pääsisi sattumaan pahasti mitään. Näppäränä tuo varmaan keksii keinot niiden avaamiseen. 😀

1 vastaus

Oi että ei muistakaan minkälainen ihanuus on yksivuotias, meidän vauva on jo kohta 3 😮
Mutta tuo teidän Hugo on kyllä mainio 🙂 ja suloinen kuin mikä <3

1 vastaus

Kiitos, hän on kyllä niin suloinen tyyppi.❤
Onpas aika on mennytkin nopsaan.. Mutta on ne aina niitä äidin vauvoja, vaikka kasvavatkin.❤

1 vastaus

Meillä onkin tuo ihana taaperoaika vasta edessä: nuorimmainen on vajaa 7kk ikäinen. Vauva-aika on omalla tavallaan ihanaa ja siitä yrittää nauttia mahdollisimman paljon, mutta kyllä taaperon vekkulia vipeltämistäkin on kiva seurata. ❤

1 vastaus

Siellä saatte nauttia vielä ihanasta vauva-ajasta. On se niin ihanaa aikaa.♥ Samoin kuin tämäkin. 🙂 Nautitaan tästä ajasta, se on hujaus kun ovat isoja.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Äiti ja melukylän lapset
Blogia kirjoittaa kuuden lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Siitä pitävät huolen tytöt 2005, 2009, 2013, 2018 sekä pojat 2010 ja 2015. Tervetuloa mukaan! Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Koko eilinen päivä juhlittiin. 😍
.
.
.
#juhlat #kirjaintaulu

_terhin_

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: