äiti ja melukylän lapset - Banneri

Meidän uuni päätti yhtäkkiä mennä rikki niin, että se ei lämpeä täysillä ollessa kuin ehkä juuri ja juuri 160 asteeseen. Ja niihinkin asteisiin päästään kun uuni on ollut päällä reippaan tunnin. Uuden uunin osto on siis edessä.

Olin kuitenkin kerennyt luvata lapsille pitsaa, joten jotenkinhan sekin oli toteutettava. Laitoin uunimme kuitenkin vielä lämpiämään niihin huimiin asteisiin, jotta pitsat ehkä saisivat vähän väriä pintaa. Yllätyin kyllä positiivisesti, kuinka hyvin pitsat onnistuivat myös paistinpannulla.

Näin valmistat pitsan paistinpannulla

Valmista ensin pitsapohja. Me ei olla käytetty hiivaa pitsapohjassa enää aikoihin, vaan ollaan korvattu se leivinjauheella.

7dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3dl vettä
3 rkl öljyä

Mittaa kylmää vettä kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään ja kippaa ne osissa veden sekaan. Lisää öljy ja loput jauhot. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja

Ota taikinasta yksi kolmasosa ja pyörittele siitä pallo. Öljyä pannu kunnolla ja heitä päälle nokare voita. Laita pannu lämpiämään miedolla lämmöllä. Painele taikinasta suunnilleen pannun kokoinen pohja ja nosta se varovasti pannulle. Pohjaa voi muotoilla myös silloin pikkuisen. Pitsapohjasta ei kannata tehdä kauhean paksua tai sitten painelee sen keskeltä ohuemmaksi ja reunoilta jättää paksummaksi.

Paista ensin toiselta puolelta kauniin ruskeaksi (n 10min) jonka jälkeen käännä pohja pannulla toisin päin. Lisää pohjan päälle ketsuppia ja halutessasi tomaattimurskaa. Lisää täytteet ja juusto ja paista jälleen miedolla lämmöllä toiset kymmenen minuuttia.

Me paistoimme pannulla 700g jauhelihaa ja maustoimme sen jauhelihamausteella, lisättiin lopussa joukkoon ananasta. Päälle vielä kirsikkatomaatteja ja raastettua juustoa.

Voit laittaa pitsan tämän jälkeen ottamaan väriä hetkeksi uuniin tai laittaa toisen paistinpannun ylösalaisin toisen päälle.

Yhdestä taikinasta tuli yhteensä kolme tällaista pohjaa. Oli kyllä herkullista ja varmasti tehdään näin joskus toistekin.

Kommentit (4)

Aika kätevää.. Tämä toimii varmasti myös esimerkiksi grillissä kiven päällä jos sattuu olemaan sellaisessa paikassa jossa ei ole uunia tai edes paistinpannua lähettyvillä 🙂

Näyttää hyvältä. Täytyykin pitää tämä ohje mielessä, ihan varmuuden vuoksi. Ihan mielenkiinnosta: miksette käytä enää hiivaa?

Tämä oli kyllä hyvää.♥
No minä ja tarkka makuaistini..maistoin raskaana olessa pitsapohjassa aina liikaa hiivan ja se jäi ällöttämään, joten korvasimme sen leivinjauheella. Ja siitä asti ollaan tehty pohjat sillä. 😀

Varmasti toimii. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Terhi

Terhi

Blogia kirjoittaa kahdeksan lapsen äiti, jonka elämästä ei halauksia, rakkautta, vauhtia, meteliä, sosetta tai sotkua puutu. Lapset syntyneet 2005, 2009, 2010, 2013, 2015, 2018, 2020 ja 2022.

Tervetuloa mukaan!

Voit ottaa yhteyttä myös sähköpostilla
aitijamelukylanlapset@gmail.com

Arkisto

X