Äitiasiaa 31.7.2017
TEKSTI Xenia

Imetyksen ja pulloruokinnan yhdistäminen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Yhteistyössä Philips Avent

Mä olen vähän sellainen ihminen, että etenkään raskauteen tai äitiyteen liittyvissä jutuissa en niin kauheasti suunnittele vaan otan sitten tilanteen niin vaatiessa selvää asioista ja käyn läpi hankaluuksia siinä vaiheessa kun niitä tulee. Sekä esikoisen, että kuopuksemme kohdalla minulle oli lähtökohtana itsestäänselvyys, että haluan imettää.

Esikoisen kohdalla imetystaival jatkui kolme kuukautta ja toiveena kuopuksen kanssa olisi imettää pidempään. Imetystarinoita on muuten yhtä paljon kuin on lapsiakin, nyt kahden lapsen äitinä sen ymmärrän. Siinä missä imettäminen oli esikoisen kanssa hankalaa alusta alkaen, tämän toisen kanssa se on ollut jotenkin todella helppoa ja vaivatonta. Esikoinen ei koskaan ollut ”ahne”, vaan häntä piti maanitella syömään. Piti olla pimeä huone ja juuri oikea aika tarjota rintaa että hän siihen lähti mukaan. Muistan kuinka paljon se stressasi tuoretta äitiä ja osittain siitä syystä ei homma sen pidempään pelannutkaan.

Tämän toisen kohdalla tilanne oli toki se, että ihan niin kauheasti en osannut stressata vaan lähdin imettämistaipaleelle sillä mielin, että kyllä kaikki järjestyy. Toki pieni ahmattimme on helppo ruokittava siinä mielessä, että toistaiseksi hän ei ole koskaan kieltäytynyt rinnasta vaan päinvastoin söisi mieluusti vaikka koko ajan. Lisäksi sain tosi hyviä neuvoja imetysasentoihin ja imuotteeseen aivan ihanalta kätilöltä jo sairaalassa, mikä on omalta osaltaan sekin helpottanut imettämistä todella paljon.

P7200008

Vaikka imettäminen olikin itsestäänselvä toive minulla, halusimme kuitenkin myös mahdollisuuden ruokkia vauvaa pullon avulla mikäli tarve näin vaatii. Jos minä haluan käydä vaikkapa harrastamassa jotain, lenkillä jne on mukavaa kun tietää, ettei mies olisi hätää kärsimässä jos vauvalle sattuisi tulemaan nälkä minun poissaollessani. Selväksi kun on käynyt, että ainakaan toistaiseksi emme voi mitenkään arvioida sitä milloin pikkuiselle maistuisi ruoka. Välillä kun on 3-4 h:n väli ja sit tankataan taas 30 minuutin-tunnin välein koko ilta.

Halusimme kuitenkin ensisijaisesti käyttää äidinmaitoa kerta sitä tulee, joten rintapumpun hankinta oli must ja kyselinkin teiltä mielipiteitä ko. laitteesta. Philipsin pumppu sai paljon hyviä arvioita osakseen ja olinkin aika innoissani kun minulta kysyttiin halusta kokeilla sekä Philipsin käsikäyttöistä Avent Comfort rintampumppua että heidän elektronista Philips Avent Comfort rintapumppuaan.

P7100095

Rintapumpun avulla pystyy kätevästi yhdistämään rinta-ja pulloruokinnan jolloin äidille aukeaa mahdollisuus käydä jossain itsekseen ja isälle samalla myös ihana mahdollisuus kokea vauvan syöttäminen, joka ainakin omasta mielestäni on yksi ihanimmista tavoista luoda sidettä vauvaan. Lisäksi tällä tavalla äitikin voi joskus saada hieman paremmat yöunet, jotka tosiaan ovat tarpeen jos unta ei ole saanut kunnolla pidempään aikaan.

Meillä mies on ruokkinut vauvaa pullosta aina silloin tällöin ihan ensiviikoista asti ja homma on sujunut hyvin. Sekä rintamaidon pumppaamisen, että pulloruokinnan osalta. Toistaiseksi olen pärjännyt yöt ihan itsekseni, mutta katsotaan jos joskus otettaisiin niin että mies ruokkisi vauvan vaikka ensimmäisen syötön ajan ja minä sit sen jälkeen, se kyllä sitten edellyttäisi sitä, että mä olisin toisessa huoneessa koska heräilen vauvan ääntelyyn paljon miestä helpommin, äitihormonit asialla varmaankin!

P7100098

Mä olen käyttänyt elektronista pumppua lähinnä päivisin ja jos olen ”tavoitteellisesti” pumpannut maitoa jotain tiettyä tilannetta varten ja käsikäyttöistä silloin jos olen pumpannut tosi pienen määrän pois lähinnä painetta helpottaakseni. Etenkin yöaikaan rinnat pakkautuu niin täyteen maitoa, että  on ollut pakko pumpata pieni määrä pois ettei maitosuihku olisi lähes unessa olevalle vauvalle liian voimakas. Tämä on toiminut tähän mennessä tosi hyvin ja  nyt kun maitomäärä on tasaantumaan päin olen saattanut välillä olla jopa ilman yöpumppaamista, vaikka syöttöväli onkin harventunut ekan viikon tunnista noin 3 tuntiin öisin.

P7100105

Yhteistyön myötä sain lisäksi muutamia tuttipulloja käyttöön ja sen lisäksi myös Philips Avent rintalämpötyynyt, joita voi käyttää niin lämpimänä kuin kylmänä. Lämpökäyttö stimuloi maidontuotantoa ja kylmäkäyttö rauhoittaa turvonneita ja arkoja rintoja. Viimeksi mainittu käyttötapa tuli tutuksi ihan alussa kun maito oli noussut ja rinnat todella kipeät!

P7100082

Lisäksi saimme kokeiluun Philips Avent erittäin pehmeitä tutteja.  Nämä anatomiset, taipuvat tutit huomioivat vauvan kitalaen, hampaiden ja ikenien kehityksen ja ovat kaikista kokeilemistani tuteista vauvan suosikkeja. Tuttiosa on tässä pienempi kuin parin muun suositun ”tuttimerkin” tuteissa, jotka meillä sai aikaan vain irvistyksen.

P7200013

Kaikin puolin ihana yhteistyö joka meni niin saumattomasti yksyhteen meidän elämäntilanteen kanssa että ei voi kuin ihmetellä. Täällä jatketaan siis hyväksi havaitulla imettämisen tiellä ja katsotaan miten selvitään muun muassa seuraavista tiheän imun kausista. Onneksi on nyt välineet joiden avulla maitoa saa pumpattua tarvittaessa ja onhan sitä kertynyt jo pakastimeenkin jonkun verran, pahan päivän varalle!

Halusimme myös teille kilpailun, jossa kolme teistä voittaa Avent aloituspakkauksen (sisältö alla) ja superpehmeitä tutteja. Tuo aloituspakkaus sisältää:

  • 4 Natural-tuttipulloa /2 kpl 125 ml ja 2 kpl 260 ml
  • pullo- ja tuttiharja
  • läpinäkyvä valkoinen tutti (0–6 kuukautta)

Koko paketin arvo on 50€ ja tutteja voitte käydä katsomassa täältä. Osallistua voitte kertomalla kommenttiboxiin omaa kokemustanne imettämisestä ja rintapumpun käytöstä. Voitte lisätä mukaan myös haluamanne tuttipaketin ja sähköpostiosoitteenne, jotta saan voittajiin yhteyden. Kilpailuaikaa on neljä viikkoa eli 28.8 asti! Onnea!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (133)

Paljon onnea Petra, arpaonni suosi sinua! kurkkaa sähköpostia!! 🙂
0
1 vastaus

Esikoista osittaisimetin 6 kk, pumpulle en herunut ja lypsy piti hoitaa käsin. Vauva oli sairaalassa lastenosastolla ekanviikon, eikä päästy enää täysimetykselle, vaikka haluja oli. Toisen kanssa toivon täysimetystä, mutta toivon myös, että pumppaaminen onnistuisi. Turkoosi tuttipaketti olisi kiva?
0
1 vastaus

Imetän esikoista parhaillaan. Neiti on nyt 3.5kk. Pumppaan maitoa jotta isäkin voi syöttää. Muutama viikko sitten tyttö alkoi kieltäytymään pullosta. Edelleen yritämme joja viikko sitä tarjot kuitenkin. Olisi ihana hetki isälle ja minä pääsisin käymään vapaammin asioilla.
Pumppaan maitoa myös pakkaseen jota voi käyttää soseiden kanssa.
Olen jokeillut vain sähköistä pumppua ja se on kyllä kätevä.
0
1 vastaus

Hei,

Oma esikoiseni on nyt 3kk ja hän on saanut vain rintamaitoa. Minulta löytyy Aventin käsipumppu, mutta pumppaillut olen vain jos minulla on ollut menoa ja vauva on tarvinnut pulloa. Lisäksi olemme pyrkineet siihen että minä ruokin vain rinnalla ja pulloa tarjoavat isä ja isovanhemmat. Meiltä löytyy vain pumpun mukana tullut pullo, sillä on pärjätty vielä toistaiseksi. Yhteensä pullosta on syöty alle 10x, mutta joka kerta on mennyt hyvin. Varmaan pulloruokintaa pitää lisätä nyt kun uskallan pikkuhiljaa alkaa taas urheilla 🙂 Olen tosi onnellinen että vauva huolii pullon! Se lisää minun omaa hyvinvointia, kun tiedän voivani ”ottaa” omaa aikaa.
0
1 vastaus

Hei, esikoiseni laskettuaika on muutaman viikon päästä ja minulta puuttuvat oikeastaan vielä kaikki nuo pakkauksen sisältämät tarvikkeet. Aiempaa kokemusta ei siis imettämisestä tai pumppaamisesta vielä ole eli opettelu on vasta edessä! Tämä paketti olisi loistojuttu juuri tähän tilanteeseen 🙂
0
1 vastaus

Kokemusta imettämisestä ei vielä ole sillä odotan juuri esikoistani. Syntyä hänen pitäisi kahden kuukauden päästä. Minulta löytyy jo käsikäyttöinen Aventin rintapumppu, mutta tarvetta olisi vielä pulloille ja tuteille. Tarkoituksena olisi imettää se 4-6 kk ja katsella sitten jatkoa, mutta mitäänhän ei voi suunnitella valmiiksi.
0
1 vastaus

Täysimetän meidän 3,5kk esikoista ja olen pumpannut maitoa pakkaseen varalle. Ongelmana vaan on se, että vauva ei ainakaan ensimmäisellä kokeilukerralla suostunut pakasteesta otettua maitoa juomaan, kun maku oli hieman eri 😀 onneksi tuoretta maitoa suostuu pullosta tarvittaessa juomaan, ja myöhemmin voidaan kokeilla, josko pakastemaito menisi kiinteiden joukossa. 🙂
0
1 vastaus

Kokemusta imettämisestä tai pumppaamisesta ei vielä ole. Esikoiseni syntyy joulukuun alussa ja näin ollen siitä eteenpäin asia on varmasti pinnalla. Olen ajatellut imettää sekä pumpata maitoa, jos se vaan onnistuu.
0
1 vastaus

Esikoista varten on jo hankittuna Aventin käsikäyttöinen rintapumppu, mutta tuttipullot ja tutit on vielä ostamatta. Kaksi kuukautta vielä niin pääsee ihmettelemään omaa pikkupoikaa ❤️
0
1 vastaus

Kokemusta näistä asioista ei vielä ole, mutta marraskuussa imetysasiat tulee ajankohtaisiksi kun esikoisemme syntyy :).
0
1 vastaus

Vielä ei ole kokemusta imetyksestä, mutta esikoisen laskettu aika on marraskuussa ja toiveissa on, että imetys onnistuisi. 🙂 Harkitsemme myös pulloruokintaa imetyksen rinnalle, juurikin noista syistä, jotka kirjoituksessa mainitsit.
0
1 vastaus

Imetän edelleen 8,5 kk vauvaamme. Imettäminen on ollut meille aina helppoa. Hän ei ole varmaan koskaan kieltäytynyt rinnasta ja imettäminen onnistuu asennossa kuin asennossa. Jatkamme imetystä ainakin sinne 1v. saakka 🙂 Rintapumpulla olen pumpannut maitoa pakkaseen niille kerroille, kun mies on vauvan kanssa kahdestaan.
0
1 vastaus

Esikoinen syntyy syksyllä ja toivon hartaasti että imetys onnistuisi! Osallistun iilpailuun!
0
1 vastaus

Esikoisen laskettu aika on tämän viikon sunnuntaina (huh, miten jännittävää!). Toiveena tietenkin olisi, että imetys lähtisi sujumaan hyvin, mutta olen yrittänyt olla avoimin mielin sen suhteen ja olla luomatta liikaa paineita itselleni etukäteen. Olisi myös mahtavaa, jos imes voisi osallistua syöttöihin, joten jos vaan homma toimii, niin kokeillaan kyllä myös pumppausta ja pulloruokintaa.
0
1 vastaus

Ensimmäinen lapsi syntyy elo-syyskuussa ja toivoisin, että imetys onnistuu. Haluaisin teidän tavoin kokeilla imetyksen ja pumppaamisen/pulloruokinnan yhdistämistä, juurikin näistä mainitsemistasi syistä. Olenkin kovasti miettinyt mikä sähkökäyttöinen pumppu olisi paras. Philips Aventista olen kuullut paljon positiivista palautetta.
0
1 vastaus

Esikoisen kanssa imetys ei onnistunut sitten millään ja imetys loppuikin jo noin kolmen kuukauden iässä kokonaan. Toisen kanssa imetys taas lähti käyntiin erittäin hyvin ja jatkui yli 6 kk. Silloin maitoa tuli oikein paljon ja jouduin ns. ylimääräiset pumppaamaan pois. Nyt toivon, että kolmannen kanssa kaikki menee hyvin syksyllä ja imetys lähtisi sujumaan helposti mutta toivon myös, että vauva ottaisi tarvittaessa pulloa 🙂 Sininen tuttipaketti olisi ihana.
0
1 vastaus

Vauva nyt 7vk ja imetän sekä lisäksi saa silloin tällöin korviketta. Korviketta annetaan, koska en heru pumpulle ja välillä hyvä päästä itsekseen käymään esim hierojalla tai lenkillä.
0
1 vastaus

Esikoisen laskettu aika on joulukuussa, tarkoitus olisi mieluiten imettää 🙂
0
1 vastaus

Esikoistytär täyttää pian 2-vuotta ja parin kk päästä meille syntyy toinen tyttö! ? Esikoinen oli syntymän jälkeen viikon lastenosastolla ja vaikka imetystä siellä ”harjoiteltiin” ja kotona pumppasin/yritin pumpata juurikin tuolla Philipsin Avent Comfort käsikäyttöisellä pumpulla, niin mulla nousi maidot kirjaimellisesti vasta kun tytön kanssa astuttiin kotiovesta sisään (vauva huusi nälkää, paita likomärkänä maidosta eikä imetys onnistunut!). Onneksi oltiin saatu luovutettua äidinmaitoa sairaalasta ensihätään. Imetys oli kuitenkin alusta asti haastavaa,sillä tytär oli tottunut saamaan todella isoja määriä maitoa pullosta lastenosastolla. Siksipä uusi imemistapa ja maidon hitaampi tulo saivat tytön raivon partaalle, mutta sinnikkäästi jatkettiin kunnes saatiin pitkän ajan päästä onnistumaan imetys. Sen jälkeen ei tyttö enää pulloa huolinut :/ Kunnes tytön ollessa 10 kk alettiin epäillä maitoallergiaa (refluksi aiemmin diagnosoitu) sillä tytär soi edelleen todella tiheästi ja öisin huusi tunnin/puolen tunnin välein ja vaati sitä rintaa jotta olo helpottui hetkeksi. Maitoallergia löytyi ja imetys loppui 10 kk iässä kertaheitolla kun tyttö sai lehmänmaitoLlergiakorviketta pullosta, kuin parasta juomaa mitä ikinä oli saanut 😀 Tuntui samalta pahalta että imetys loppui sillä tavalla,kun se alku oli niin hankalaa ja saatiin se viimein työllä ja tuskalla onnistumaan ja toisaalta taas olin harmissani että tytär kärsi niinkin kauan pahasta olosta kun ei tajuttu allergian mahdollisuutta aiemmin. Toisen lapsen kohdalla toivoisin että saisin hänet heti vierihoitoon ja imetys lähtisi heti sujumaan luonnollisella tavalla. Tarvetta kyllä olisi uudelle philipsin käsipumpulle siltä varalta että tämä uusi tulokas huolisi pullon välillä, sillä edellinen meni rikki ja narisi käytössä! Myös Philips Avent tutit on ihan ehdottomia ja parhaita, muita ei esikoisellamme käytettykään!
0
1 vastaus

Imettämisestä ei ole vielä kokemusta, mutta toivottavasti tilanne on kohta toinen. Odotan syyskuussa syntyvää esikoistani, ja tarkoitus olisi imettää, jos se vain suinkin onnistuu. Rintapumppuja ja tutteja olen katsellut, mutta toistaiseksi ne on hankkimatta.
0
1 vastaus

Meidän lapset eivät ole huolineet pulloa eikä tuttia, joten äidin oli oltava saatavilla koko ensimmäinen puolivuotinen (toki lenkillä ja jumpassa silti kävin, vauva kun ei tunnissa nälkään kuole ).
Nyt odotan kolmatta lastamme, ja olisi kiva jos hänet saisi syömään myös pullosta, vaikka nautinkin imetyksestä. Rintapumppua käytin rintatulehduksien aikana, tai sellaisen ollessa tuloillaan, kun rinnat oli saatava ihan tyhjiksi.
0
1 vastaus

Itse odotan esikoista, ja imetys tuntuu vielä jännittävältä, ja tuntuu että kaikki mahdolliset apuvälineet olisi tarpeellisia 🙂
0
1 vastaus

Meille on tulossa esikoinen lokakuussa ja toiveena olisi imettää mahdollisimman kauan 🙂 kuitenkin olisi hienoa, jos vauva huolisi myös tuttipulloa juurikin sen takia, jos itse joudun pidempiä aikoja olemaan pois vauvan luota. Rintapumppu on siis meidänkin hankintalistalla 🙂 tuttipulloja ja tutteja ei vielä olla myöskään hankittu!
0
1 vastaus

Omaa kokemusta imetyksestä ei vielä ole, kun esikoisemme pitäisi saapua maailmaan tämän kuun lopussa. Jos imetys lähtee hyvin käyntiin ja maitoa riittää, niin silloin olisi halu pumpata maitoa, jotta isäkin voisi vauvaa syöttää.
0
1 vastaus

Odotan esikoista ja toiveissa on saada imetys onnistumaan. Tämä postaus tulikin hyvään saumaan kun rintapimppuja olen juuri tutkaillut 🙂
0
1 vastaus

Meille on tulossa lokakuussa ensimmäinen lapsi, jännää! Tässä on kyllä niin paljon kaikkea uutta ja opittavaa, etenkin juuri nuo imetysasiat tuntuu tässä vaiheessa haastavilta. Tuteista kiinnostaisi vaaleanpunaiset/liilat värit 0-6kk 🙂
0
1 vastaus

Imetys sujuu tällä hetkellä hyvin, mutta jossain vaiheessa olisi juurikin tarkoitus, että iskä hoitaisi edes jonkun yösyötöistä. Pumppu meiltä kyllä löytyy, mutta pulloja ei ole kuin muutama eli tulisi lisäpullot tarpeeseen. 🙂 Vaaleanpunainen tuttipaketti olisi kiva 🙂
0
1 vastaus

Ensimmäinen vauva on tulossa marraskuussa ja tarkoitus on imettää ja antaa myös pullosta äidinmaitoa, jos vain se onnistuu. Olemme samaa miettinyt, että pullosyöttäminen voisi helpottaa sitä, että saisin myös tarpeen mukaan välillä omaa aikaa. Vaaleanpunainen tuttipaketti olisi kiva.
0
1 vastaus

Talvivauva-esikoista odotellaan ja jos kaikki menee toiveiden mukaan, oppisi vauva niin rinnalle kuin pullollekin. Turkoosi tuttipaketti miellyttäisi eniten.
0
1 vastaus

Hei,

Esikoisemme laskettuaika on tammikuussa. <3
Ennen raskautta en tuntenut ajatusta imetyksestä omakseni, mutta raskauden myötä imetys on alkanut näyttäytymään eri valossa. Aijon ehdottomasti yrittää imetystä – mutta toivon, että synnytyksen jälkeen sitä ei tuputettaisi sairaalassa vaan imetyksen pariin pääsisi omaan tahtiin.
Rintapumppu on tarkoitus ostaa, jotta isäkin pääsisi syöttämään vauvaa 🙂
0
1 vastaus

Imetän toista muksua (8kk) parhaillaan. Välillä olen lypsänyt juurikin tuolla philips aventin sähköpumpulla ja olen tykänny kovasti siitä. Esikoiselle riitti maitoa 4kk ikään asti ja sitten lisänä korviketta.
0
1 vastaus

Imetin esikoista reilusti yli vuoden ikäiseksi, lisäksi hän sai silloin tällöin poissaollessani pumpattua maitoa tai korviketta. Uusi pumppu olisi tarpeen, edellisen sain erittäin käytettynä ystävältäni :/ kuopuksen laskettu aika lähestyy, ja hänellekin olisi tarkoitus antaa maitoa pullosta silloin tällöin ensi viikkojen jälkeen.
0
1 vastaus

Esikoisen laskettu aika on muutaman kuukauden päästäm ja imetys- ja rintapumppu-asiat alkaa vähitellen pyöriä mielessä. Varsinkin imetys, haluaisin ehdottomasti päästä imettämään ja vähän jopa stressaakin, että miten se lähtee sitten sujumaan. Toivottavasti onnistuu! <3
0
1 vastaus

Olen imettänyt nyt 3,5kk ja se sujuu hyvin. Pumppu on tullut tutuksi mutta viime aikoina en ole sitä käyttänyt, kun se vie aikaa ja on turhan äänekäs jos pumppaan imetyksen yhteydessä.
0
1 vastaus

Esikoista imetin vain viisi kuukautta erilaisten hankaluuksien takia, ja nyt imetän vuoden ikäistä tyttöä paremmalla menestyksellä. Rintapumpulla en ole koskaan saanut irti juuri mitään, liekö sitten syy ollut halpalaatuisessa pumpussa :/ nuo pullot olisivat kyllä tarpeen, sillä olisi aika opettaa tyttöä juomaan maitonsa muustakin kuin rinnasta 🙂 nokkamuki eikä mikään muukaan kelpaa.
0
1 vastaus

Esikoista imetin 1,5 vuotta ja nyt imetän kuopusta. Kummankaan lapsen kohdalla imettämisessä ei ole ollut mitään ongelmaa, sujunut hyvin luonnollisesti ja olen hyvin kiitollinen tästä. Pumppaan maitoa aina silloin tällöin, mutta vaikka maitoa tulee hyvin, niin pumppaaminen on aika työlästä hommaa. Lila tuttipaketti olisi sievä pienelle tytöllemme.
0
1 vastaus

Imetys ja pulloruokinta onnistuvat tosi hyvin. Selvästi kuitenkin neiti pulauttelee enemmän jos on saanut pullosta. Varmaan menee ilmaa enempi mahaan kun syö pullosta. Tuollaista philips avent pulloa olisi hyvä kokeilla
0
1 vastaus

Esikoisen laskettu aika on parin viikon päästä joten kokemusta imettämisestä ei vielä ole. Paketin tuotteet tulisi tarpeeseen, koska ovat vielä osittain hommaamatta!
0
1 vastaus

Heips! Täällä odotellessa esikoisen syntymää imettäminen on mietityttänyt useasti. Laskettu aika ois 24.10. Toivon kovasti että imettäminen tulee onnistumaan ja pulloruokinta myöskin, jotta tuleva isäkin pystyy olemaan apuna. Mielenkiinnolla olen lueskellut infoa ja kokemuksia imettämisestä. Vielä en ole pumppuja hankkinut, tarkoitus ois ostaa kans käsikäyttöinen ja sähköllä toimiva pumppu. Onko muuten tuossa aventin sähköpumpussa kova ääni?
0
1 vastaus

Esikoisen syntymän jälkeen ostin käytettynä juurikin Philips Aventin rintapumpun (sähkö- ja käsikäyttöisen, kuten sinullakin yllä) ja ilman sitä en ollut päivääkään! Illalla aina ”tyhjensin” rinnat ennen omaa nukkumaanmenoa, sillä uni tuli todellakin paremmin kuin ”täysin rinnoin” 😀 Imetin esikoista aikanaan 4kk ja koen, että pumpun avulla pystyin tarjoamaan äidinmaitoa niinkin kauan.
Nyt toista odoteltaessa (rv36) suunnitelmat ovat samat, joskin myöskin toivon imettäväni seuraavaa hieman pidempään, mitä esikoista!
Sama pumppu on siis edelleen käytössä sitten seuraavalla, mutta tuttipullot olisi syytä laittaa vaihtoon, joten tämän pullo+tuttipaketin voittaminen olisi tarpeen! Kieltämättä ihan loistava ajoitus tällä postauksellasi 😛
Tuteista miellyin eniten liiloihin tutteihin (toisessa tutissa oli kai pöllö…) <3
0
1 vastaus

Imetin noin 3kk. Maaliskuussa syntyy toinen ja sen kohdalla tarkoitus olisi imettää pidempään. Ensimmäisen kohdalla oli käytössä halvin käsipumppu ja haaveissa on ollut ostaa sähkökäyttöinen 🙂
0
1 vastaus

Alusta asti imettäminen oli helppoa mutta juuri samoista syistä kuin sinä, pyrimme myös antamaan pulloa. Alkuun hyvin riitti oma pumpattu maito, mutta jossain 4-5kk tienoilla herkästi tuli annettua korviketta. Kai sitä olisi riittänyt omaakin jos olisi vain pumpannut mutta se taas lietsoi sitä jatkuvaa suihkuamista ja halusin päästä jo eroon öiden märistä maitolakanoista 😀 Minulla oli käsi käyttöinen pumppu mutta silloin jo ajattelin että sähköiseen pitänee satsata mahdollisen seuraavan imetyksen kohdalla!
0
1 vastaus

Odotan ensimmäistä vauvaamme ja toivon, että imettäminen onnistuu hyvin 🙂
0
1 vastaus

Meillä nyt 9 viikon ikäinen esikoinen. Sai synnytyksessä infektion ja oltiin sairaalassa 6 päivää. Infektion vuoksi ei jaksanut imeä rinnasta, vaan oppi ensin pullolle. Kätilöiden avustuksella sain maidon nousemaan pumppaamalla ja imetyskin alkoi onneksi sujua vauvan parannuttua. Kotona käytössä käsikäyttöinen Aventin pumppu ja pulloruokinta samoin kuin teillä imetyksen rinnalla tarpeen vaatiessa! Toistaiseksi maitoa on riittänyt hyvin ja toiveissa jatkaa imetystä mahdollisimman pitkään! 🙂
0
1 vastaus

Esikoista vasta odottaessa toivoisi imettämisen sekä pulloruokinnan sujuvan hyvin! 🙂
0
1 vastaus

Esikoisen la. on muutaman kuukauden päästä ja todella toivon imetyksen onnistuvan. Samoin osittainen pullruokinta olisi toiveena, samoista syistä kuin sinulla. Jonkin verran olen lukenut käsi- ja sähkökäyttöisistä pumpuista, mutta aika vieraalla alueella ollaan 😀 tämä olisikin loistava paketti meidän imetyksen alkutaipaleelle 🙂
0
1 vastaus

Esikoisen kohdalla jatkoin koulunkäyntiä hänen ollessa 3 kk ikäinen, mies jäi kotiin vauvan kanssa. Silloin tuli juurikin tuo Aventin pumppu tutuksi, kun muut juorusivat välitunneilla koulun kahvilassa niin minä istuin vessassa pumppaamassa maitoa pinkeistä rinnoista 😀 pojan ollessa 9 kk jäin kotiin tekemään opinnäytetyötä, onnistuneesti imetettiin ja pulloruokittiin täysin omalla maidolla koko eka vuosi <3 toisen pojan kohdalla lähdin imetykseen ajatuksella, ettei siinä mitään ongelmia voi tulla kun ekakin sujui niin hienosti. Mutta niin vaan tuli, väkisin imetin viimeiset 2 kk ja lopetin pojan ollessa 8 kk, ei poitsua kiinnostanut tissit eikä pullo.. Asia jäi kyllä harmittamaan tokan kohdalla kun imetys on mielestäni maailman ihanin ja läheisin asia vauvan kanssa! <3

PS. jos nyt voitto osuisi omalle kohdalle niin aloituspaketti lähtisi parhaalle ystävälle, joka vihdoinkin pitkän lapsettomuuden jälkeen odottaa esikoistaan saapuvaksi lokakuussa <3
0
1 vastaus

Minulla on nyt kohta kolmiviikkoinen vauva, jota olen yrittänyt imettää parhaani mukaan. Kuitenkin maidonnousussa kesti, ja olemme joutuneet antamaan lisämaitona korviketta. Hankin itse asiassa juurikin tuon sähkökäyttöisen Philips Avent Comfort -rintapumpun, jotta saisin maidontuloa lisättyä, ja se on ollut minusta hyvä. Harmi kyllä en kuitenkaan heru millekään pumpulle kovin hyvin, mutta sentään jotakin olen saanut pumpattua samalla kun imetän vauvaa toisella rinnalla. Ollaan kuitenkin todettu pumpun mukana tullut tuttipullo tosi hyväksi, joten tuo aloituspakkaus tulisi täällä ahkeraan käyttöön. Jos satun sen voittamaan, niin turkoosi tuttipaketti olisi tosi kiva 🙂
0
1 vastaus

Meillä on nyt kohta kolmiviikkoinen vauva, jota olen yrittänyt imettää parhaani mukaan. Maidonnousussa kuitenkin kesti, joten olemme joutuneet antamaan lisäksi korviketta jonkun verran. Minulla on itse asiassa juurikin tuo Philips Aventin sähköhkäyttöinen rintapumppu, jonka avulla olen yrittänyt lisätä maidontuotantoa. Harmi kyllä en oikein heru millekään pumpulle, mutta tuon pumpun avulla olen saanut toisesta rinnasta imettäessä kuitenkin jotain kasaan. Pumpun mukana tullut tuttipullo on myös ollut tosi hyvä, joten tuo aloituspaketti tulisi meillä ahkeraan käyttöön 🙂 Jos satun sen voittamaan, niin pidän erityisesti turkoosista tuttipaketista.
0
1 vastaus

Pahoittelut kahdesta viestistä! Luulin, ettei ensimmäinen tullut perille.
0
1 vastaus

Ihana arvonta!

Esikoisemme syntyy marraskuussa. Vielä ei ole siis kokemusta imettämisestä tai pumppaamisesta, mutta innolla odotan imettämistä ja toivon, että se onnistuisi. En kuitenkaan ajatellut ottaa siitä paineita. Ollaan ajateltu ostaa rintapumppu, jotta mieskin voi ruokkia vauvaa tarpeen tullen. Aika samanlaiset ajatukset siis aiheesta, kuin sinullakin.
Osallistuisin arvontaan.
Tää tuttipaketti olisi kiva: http://www.philips.fi/c-p/SCF227_20/avent-erittaein-pehmeae-tutti
0
1 vastaus

Minäkin vasta odotan esikoistani, joten imettämisestä ei ole kokemusta vielä. Rintapumppu lienee pakkohankinta myös.
0
1 vastaus

Olen erittäin tyytyväinen edelliseen vuoden kestäneeseen imetystaipaleeseen. Nyt odotellaan joulukuussa syntyväksi uusi imetettävä. Minulla oli myös käytössä Aventin pumppu. Nyt kun pumppu löytyy jo niin pulloille ja tuteille olisi käyttöä 🙂
0
1 vastaus

Esikoisen laskettu aika on muutaman kuukauden päästä, ja kovasti olen jo pohtinut näitä imetysasioita. Toiveissa olisi tottakai imetyksen ja pulloruokinnan sujuva yhdistäminen samoista syistä kuin sinullakin.
0
1 vastaus

Täällä odotellaan esikoista syntyväksi marraskuussa jännittynein fiiliksin 🙂 haluan ehdottomasti imettää mahdollisimman pitkään, mutta toivon myös, että osaan ottaa asian kanssa rennosti. Stressaaminen ei ainakaan tuu auttamaan imetyksessä. Lisäks toiveena olis, että maitoa riittäisi pumpattavaksi, että mies saisi ruokkia pullolla vauvan kun äiti tarvitsee omaa aikaa 🙂
0
1 vastaus

Esikoisen kohdalla imetin puoli vuotta täysimetyksellä. Korviketta meni siitä eteenpäin (2014). Nyt viiden viikon ikäinen kuopus, imetän nyt mutta välillä pitäis pumpata hieman pois jotta ois pojan helpompi imeä rintaa. Rintapumput ei ole lainkaan tuttuja ja haluaisin kokeilla 🙂
0
1 vastaus

Imetin ensimmäistä vähän vajaan vuoden ja kohta syntyvää kakkosta toivottavasti ainakin yhtä kauan. En usko siihen, että lapsen ja äidin suhde tulee merkittävästi tiiviimmäksi imettämällä, mutta itsestä se tuntuu helpolta ja hyvältä tavalta ruokkia omaa lasta. Kukin tavallaan 🙂 Itse imetin kaikkialla, autossa (sen ollessa toki paikallaan), kahvilassa, konsertissa ja anoppilassa!
0
1 vastaus

Odotan esikoistani ja siksi kaikki imetysaiheiset jutut kiinnostavat kovasti. Haluaisin onnistua imetyksessä ja toivon, että myös isä voi osallistua siihen tuttipullolla. Tuttipaketeista kiinnostaa 0-6 kk tuttipaketit 🙂
0
1 vastaus

Marraskuussa laskettu aika minun toiselle ja miehen ensimmäiselle lapselle<3 Ensimmäisen kohdalla alusta alkaen maitoa riitti hyvin, ja käsikäyttöinen pumppu tuli tutuksi. Imetystä olisin halunnut jatkaa jopa vuoden ikään asti, mutta menetettyäni tytön syntymän aikoihin yhden tärkeimmistä tukipilareistani masennuin vakavasti, ja jotta sain itseni kuntoon, oli aloitettava lääkitys, joka esti imetyksen. Tästä en onneksi kokenut huonoa äiti-fiilistä, vaan oli tärkeää saada äiti kuntoon, ja näihin asioihin ei voi itse vaikuttaa. Nyt reilu 2vuotta myöhemmin odotan innolla pientä prinssiämme saapuvaksi, ja uskallan varovasti toivoa kaiken menevän kaikenkaikkiaan paremmin! <3
0
1 vastaus

Meille on esikoiset (kaksoset) syntymässä loppuvuodesta ja tässä erittäin mielenkiinnolla seuraan blogiasi ja juuri näitä käytännön vinkkejä keräilen talteen. Kahden lapsen kanssa uskon pullosyöttämisen olevan arkipäivää ja toivon mukaan vielä omalla maidolla <3

Tuteiksi valitsisin SCF220/21 🙂
0
1 vastaus

Esikoista täällä odotellaan, laskettuaika on 24.8. 🙂 Toiveena olisi imettää ja yllämainittu sähkökäyttöinen rintapumppu meiltä jo löytyykin (sain babyshower-lahjaksi), jotta myös isä voi välillä syöttää. Täällä elellään siis jännittäviä aikoja ja tämä lahja olisi todella tervetullut meille! 🙂

Tuttipaketti SCF222/20 olisi kiva 🙂
0
1 vastaus

Ihana postaus, ja ajankohtainen aihe (julki-imetys) joka on taas ollut esillä Turkulaisen ravintolan kiellettyä heillä imetys siirtämällä imettävät äidit wc-tilan nojatuolille. Mielenkiinnostani utelen, että imetätkö muuten julkipaikoissa? Meillä imetystaivalta takana 2,5kk ja alkuhaasteiden jälkeen imetys on sujunut todella hyvin. Alkuun sain haavaumia rintoihin, jotka onneksi parantuivat aika nopeasti. Meiltä itseasiassa löytyy myös Aventin manuaalinen rintapumppu, ollaan tykätty☺ tässä valitsemani tuttisetti: http://www.philips.fi/c-p/SCF222_20/avent-erittaein-pehmeae-tutti
0
1 vastaus

Esikoisen imetys epäonnistui monestakin syystä. Toinen lapsi on syntymässä parin kuukauden kuluttua ja huomaan haaveilevani edes jonkinlaisesta imetysajasta. Osittaisimetyskin olisi tosi jees. 🙂
0
1 vastaus

Meillä taitaa olla pojilla sama syntymäpäivä ☺ imetys on lähtenyt käyntiin onneksi hyvin. Käsikäyttöistä pumppua olen muutaman kerran koittanut, mutta en ole saanut sujumaan. Tuttipulloja ei vielä ole, joten tarpeeseen tulisi.
0
1 vastaus

Esikoista imetin vajaan vuoden. Alkuhankaluuksia oli maidon liikatuotannon kanssa ja imetys alkoi tuntumaan miellyttävältä n 3-4 kk jälkeen, kun kaikista haasteista oli selvitty (mm. Rintatulehdukset). Juuri samainen Aventin käsipumppu oli myös käytössä sähköisen sairaalasta lainatun pumpun jälkeen. Nyt toinen pienokainen syntyy ensi kuussa ja toivon kovasti, että imetys luonnistuu ja asiat menisivät helpommin. ☺️
0
1 vastaus

Ja jos arpaonni suosii: siniset erittäin pehmeät tutit 0-6 kk
0
1 vastaus

Paljon onnea Petra, arpaonni suosi sinua! kurkkaa sähköpostia!! 🙂
0
1 vastaus

Esikoista imetin 1v 3kk ja nyt tällä hetkellä kuopus on 3kk ja täysimetyksellä. Esikoisen kanssa alkuun takkusi, mutta sitten lähti sujumaan hyvin. Nyt kuopuksen kanssa homma lähti rullaamaan hienosti alusta alkaen. Meilläkään ei ole ns perustutteja huolinut, niin noita kokeilisin mielellään, turkoosit ois kivat!
0
1 vastaus

Esikoista imetin reilu vuoden ja alkuvaikeuksien jälkeen sujui hyvin. Pullon käyttö kuitenkin jäi alun jälkeen ja sitten se ei enää kelvannut. Pian uusi la ja toiveena olis opettaa vauva myös pullolle… Katsotaan. Rintapumppu odottelee kaapissa ekalta kierrokselta.
0
1 vastaus

Tulipa sopivaan aikaan tämä postaus! Imetyksen ja pullaruokinnan yhdistäminen on ollut paljon mielessä, kun esikoista odotetaan. Haluan ehdottomasti imettää, jos se sujuu, mutta toivon myös miehen voivan osallistua – sekä hänen ja lapsen siteen muodostumisen, että omien unieni ja oman aikana vuoksi. 🙂

Turkoosit tutit olisivat mieluisat!
0
1 vastaus

Esikoistani olen imettänyt 5,5 kk. Tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Halusin alusta alkaen ”vapauden” poistua kotoa, joten aloimme antaa lapsellemme pullosta yhden ruuan/päuvä heti synnäriltä kotiuduttuamme. Hän saa pumpattua rintamaitoa. Maito nousi kohisten ensimmäisenä päivänä kotona ykkösollut pullon avustamana. Siitä asti sitä onkin riittänyt, hetkittäin vähän liikaakin. Astman takia en ole voinut luovuttaa maitoa. Syksyllä aloitan opiskelut (muutama päivä/kk) ja olemmekin keräänneet maitoa syksyä varten pakkaseen, MUTTA maidot ovat runsaan lipaasientsyymin takia alkaneet haisemaan raudalle, eikä kelpaa lapsellemme. Jouduimme heittämään liki 7 litraa pakastettua maitoa pois. Itkin ja itkin. Tämä kävi ilmi ystäviemme häitä edeltävänä päivä, kun mummi tuli hoitamaan lasta ja varmistelimme, että pullo maistuu mumminkin sylistä. No, ei maistunut! Hirveän stressaantuneena pumppasin, jotta sain lapselle tarpeeksi ruokaa, jotta voimme olla yön yli poissa. Tämä onnistui, mutta pumpulle se taisi olla liikaa ja nyt sen voimat alkaa ehtymäön, ainakin äänet kuulostavat siltä, että hajoaa hetkenä minä hyvänsä. Uusi pumppu tulisi siis tarpeeseen, tarkoituksena olisi imettää vielä ainakin vuosikkaaksi asti.
0
1 vastaus

Kokemusta parilta viikolta imettämisestä ja myös pumppu/käsinlypsy tuli sairaalassa tutuksi. Aluksi maitoa ei tullut tarpeeksi ja sen vuoksi sairaalassa pumppailtiin. Nyt tilanne ok! Pumppaus kyllä kiinnostaisi, että saisi juurikin maitoa talteen.
0
1 vastaus

Yhdyn siihen että imetystarinoita on yhtä monta kuin lapsiakin. Esikoisen kanssa meni kuukausi ennenkuin kivut loppui ja imetys huilasi. Tämän viikon ikäisen neidin kanssa kaikki on lähtenyt rullaamaan jo viikossa nii hyvin ettei voi edes uskoa todeksi. Ja aika samoilla linjoilla mennään, pumpata pitää öisin aina ennen syöttöä koska muuten syömisestä ei tule mitään. Päivisin on pumpattu pakkaseen jos rinnat olleet täynnä, juurikin sen vuoksi että isäkin pääsee pientä syöttämään ja äiti vaikka lenkille ilman huolta.
0
1 vastaus

Esikoista imetin 5kk ja kaikki meni hyvin. Pumpulle olisi tarvetta kun toinen lapsi tulossa marraskuussa 🙂
0
1 vastaus

Esikoisen aikana imetys oli mitä luonnollisin asia, sillä kaikki onnistui todella hyvin. Ainoastaan ongelmana oli aika ajoin liiallinen maidontuotanto, ja usein tein samaa kuin sinä nyt ja pumppasin hieman suurimpia paineita pois. Imetys kesti vuoden, ja itseäni harmitti, kun lapsi alkoi itse vieroittaa itsensä imetyksestä päiväkodissa aloitettuaan. Toivoisin, että tulevan toisen kanssa imetys olisi yhtä luontevaa!
0
1 vastaus

Aventin pumppu on hyvä, käytin sitä itsekin! Meillä on tällä hetkellä yksi lapsi, ja häntä täysimetin hieman vajaat kuusi kuukautta. Kokonaisuudessaan imetys loppui lapsen aloitteesta, kun hän oli vuoden ja neljä kuukautta.
0
1 vastaus

Imetys on alun kipujen jälkeen alkanut vihdoin tuntua ihan siedettävältä ja jopa mukavaltakin. Kaipaan kuitenkin sitä, että voin lähteä kaupungille itsekseni ilman huolta siitä, että vauva jää kotiin huutamaan nälkäänsä isälle. En ole vielä tutustunut pumppaamiseen, mutta ehdottomasti on to do- listalla!
0
1 vastaus

Kiitos ihanasta blogista. Juuri nyt niin ajankohtaista asiaa, sillä esikoisemme la on marraskuussa. Imettämisen ja pulloruokinnan yhdistäminen on ollut mielenpäällä. Paketille siis hyvin todennäköisesti tulisi käyttöä ja siniset tutit voisin huolia.
0
1 vastaus

Mulla on kohta vuoden vanha vauva jota edelleen imetän. Meidän imetyksen alkutaival oli todella kivikkoinen ja kipeä, mutta imetys oli mulle niin tärkeää että kärsin sen pari kuukautta kunnes helpotti. Meillä kipujen syyksi selvisi kireät kieli-ja huulijänteet. Niiden leikkaamisen jälkeen imetys alkoi sujua, ja aikeeni on imettää niin kauan kuin se minusta ja lapsesta hyvältä tuntuu. Mulla on myös aventin pumppu käytössä, ja edelleen pumppailen jonkun verran kun käyn jo töissä niin vauva saa kuitenkin isän kanssa kotona mun maitoa iltaisin nukkumaanmennessä. Pärjäisi varmaan jo ilmankin kun on niin iso? Mä aluksi ajattelin että vauva voisi syödä enempikin pullosta pumpattua maitoa, mutta ei sille sitten ollut tarvetta koska en malttanut olla vauvasta pitkiä aikoja erossa etenkään alussa ? Ja kun minä tisseineni olin paikalla niin pulloruokinta tuntui tarpeettomalta.
0
1 vastaus

Esikoinen syntyy syyskuussa, joten imettämisestä ei vielä ole kokemusta, mutta pian toivottavasti on. Toivottavasti saadaan isäkin mukaan syöttöihin pullon avulla. Turkoosit tutit näyttivät ihanilta, sopisivat meidän pojalle.
0
1 vastaus

Kokemusta imettämisestä ei vielä ole mutta tulee ajankohtaiseksi lokakuussa. Tarkoitus olisi hankkia jonkinlainen rintapumppu avuksi. Mielenkiinnolla olen seurannut blogiasi, kiitos ihanista postauksista! Tuteista turkoosin väriset miellyttäisivät.
0
1 vastaus

Just ostin tuollasen tuttipullon, ja niiin hyvä, ku tulee niin hiljalleen maitoa sieltä. Ei tarvi hotkia.. Täällä 2kk opeteltu imettämistä ja nyt se alkaa sujua aivan tuosta vain… Ihania tutteja tuolla, tuon persikan!? värisen haluaisin.. ?
0
1 vastaus

Odotan esikoistamme, joten imettämisestä minulla ei ole lainkaan omakohtaista kokemusta. Olen samoilla linjoilla kun sinä eli katsotaan sitten miten hommat sujuvat eikä stressata ja suunnitella etukäteen. Tietenkin toiveena olisi täysimettää lasta, mutta ymmärrän, että aina se ei onnistu.

Pumpun hankintaa olen suunnitellun ja pohtinut juuri Aventin pumppua, joka varmasti jossain vaiheessa päätyy ostoslistalle.

Aventin pöllötutti on aivan ihana! 🙂
0
1 vastaus

Kolmas lapsemme syntyi reilu kaksi viikkoinen. Imetys lähtenyt hyvin käyntiin. Edelliset ihmetykset mennyt myös hyvin ja oletettu 8kk ikään asti. Aventin pumppu ollut keskimmäisellä käytössä ja muuta merkkiä ei tarvitse ajatellakaan ?
0
1 vastaus

Esikoista odotellaan saapuvaksi syyskuussa joten imetyskokemusta ei vielä ole. Haaveissa on täysimetys mutta ihan niinkuin sinäkin, aijon mennä elämän mukana ja olla avoin kaikelle mitä eteen lyödäänkään:)

Philipsin pumpun olen jo päättänyt hankkia joten voitto oli todella mieluinen!

Tuteista turkoosit ovat ihania.:)
0
1 vastaus

Hei Xenia! Alkuun suuri kiitos blogistasi, olen lukenut sitä useamman vuoden. Blogisi saa aina hyvälle mielelle, positiivista on että kirjoitat välillä myös ”vaikeammista” aiheista. Itse aiheeseen; odotan mieheni kanssa esikoista, tiistaina olisi ensimmäinen ultra, en malta odottaa! Rintapumpusta tai imettämisestä minulla ei ole toistaiseksi kokemusta,mutta toivon että saisin imettää lastani mahdollisimman pitkään. Ajatuksena on myös hankkia rintapumppu, jotta maitoa voisi pakastaa ja mies voisi myös nauttia ruokintahetkistä yhdessä lapsemme kanssa. Jos onni suosii, toivoisin Tuttupakettia, jossa 4 kpl 0-6kk erityisen pehmeää tuttia. 4 paketti siksi, koska tiedossa ei vielä ole, onko Pienemme tyttö vai poika. 🙂
Ihanaa kesää sinulle Xenia, ja kiitos myös Baby Bear blogisi viimeisimmistä aiheista, kaikki vinkkisi menevät korvan taakse tulevaa varten 🙂
t. Laura
0
1 vastaus

Esikoista imetin 7kk. Pumppu ei ollut käytössä eikä vauva huolinut pulloa eikä tuttia. Eli reilun puolen vuoden ajan olin täysin kiinni vauvassa. Nyt odotamme toista lastamme syntyväksi lokakuulle ja kovasti toiveissa, että hän söisi välillä pullosta. Joten pumppua olen harkinnut.
0
1 vastaus

Imetin esikoista 11kk ilman isoja ongelmia, joskin ekat kuukaudet oli säätöä kun pikkuinen hermostui helposti jos maitoa ei heti tullut riittävästi tai ei saanut heti hyvää imuotetta.
Nyt toisen pienokaisen kanssa on ollut tosi helppoa (nyt 1kk) ja oli heti synnytyssalissa jo työn touhussa. Ongelmana on ennemminkin se että välillä tissit suihkuaa maitoa niin ettei ehdi vauva hörppiä. Rintapumppu on meilläkin ecäiden valmistusta varten hankittuna mutta vielä ei ole sitä montaa kertaa käytetty.
0
1 vastaus

Esikoispoikaani (reilu 3,5kk) imetän edelleen. Imetystaival alkoi hyvin, vaikka alkuun jouduttiinkin menemään rintakumilla ja hetkittäin tuntui, että luovun koko välineurheilusta. Kunnes vihdoin muutama viikko sitten sain pojan vieroitettua kumista ja imetys alkoi sujumaan ja hurrasin ilosta. No 3kk-neuvolassa kuitenkin pojan paino ei ollut noussut tarpeeksi ja nyt enää osittaisimetän ja annamme korviketta iltaisin. Pettymys on itselle aika suuri ja tunnen epäonnistumista äitinä, mutta ei auta itku, kun oma maito ei poikaa lihota. Aventin pullot käytössä, joten extra-pullot tulisi todellakin tarpeeseen! 🙂 Aventin rintapumpun onnistuin sulattamaan sitä keittäessäni..:D
0
1 vastaus

Valitettavasti vielä ei ole kokemusta imetyksestä, mutta la lähestyy, joten tällaiselle paketille olisi pian käyttöä! Toiveissa on imetyksen onnistuminen ja ihana lukea muiden kokemuksia! Ehkä pian pääsen jakamaan omiakin tuntemuksia❤️
0
1 vastaus

Aika samanlaisia kokemuksia esikoisen ajoilta imetys- ja pumppausasioissa, kuin sinulla. Täysimetin 3 kk asti, jonka jälkeen siirryttiin osittain korvikkeeseen. Alusta asti pumppasin myös omaa maitoa, jotta mies voisi osallistua syöttämiseen. Nämä tuotteet koin hyväksi.

https://www.philips.fi/c-p/SCF213_20/avent-erittaein-pehmeae-tutti Tämän setin haluaisin voittaa.
0
1 vastaus

Minulla on kolme lasta ja minkäänlaisia ennakko-odotuksia ei ollut imettämisen suhteen ennen esikoisen syntymää. Jotenkin ”tyhmänä” en edes kyseenalaistanut etteikö imetys onnistuisi. Mutta toisaalta olin sitten ostanut kaapit täyteen pulloja, kun ajattelin, että niitä nyt vain kuuluu olla 😀 No imetys sujui sitten alusta alkaen todella hyvin. Aluksi olin epävarma maidon riittävyydestä (niinkuin varmasti moni ensikertalainen) ja annoinkin pari kertaa korviketta lisäksi. Esikoinen ei kuitenkaan pulloa oikein huolinut, joten imetyksellä jatkettiin vuoden ikään asti. Olihan se välillä vähän rasittavaa, kun kampaajareissulta juoksin hädissäni tuli takapuolen alla kotiin, jos vauva on nälissään. Mutta näin jälkikäteen ajatellen vuosi on kuitenkin lyhyt aika lapsen (ja minun) elämässä. Kahden seuraavan lapsen kanssa en stressannut imetystä lainkaan. Jotenkin vain ”tiesin” sen onnistuvan ja niin se menikin mukavasti myös heidän kanssa vuoden ikään asti. Itse en oikeastaan imetyksestä nauttinut ja odotin, että kunpa vuosi tulisi pian täyteen, mutta toisaalta se oli itselleni ja vauvoille kuitenkin tärkeää, joten päätin vain tsempata imetyksen kanssa, koska se sujui hyvin. Ai niin, ja pumppua piti kyllä käyttää ensimmäiset pari kuukautta ahkerasti, mutta kolmannen kohdalla maitoa ei enää pumpulle herunut lainkaan…joten olin kyllä todella kiinni vauvassa :/
0
1 vastaus

Moikka!

Imetin esikoista 8 kk, tosin viisikuisena otimme mukaan myös pullon. Nyt toisen poikamme kohdalla otettiin pullo käyttöön imetyksen ohelle jo pojan ollessa 1kk ☺ Tämä on meille sopiva ratkaisu, ja siis tietenkin pojan ehdoilla menemme. Toivon, että jokainen toimisi imetyksen suhteen niin kuin omalle perheelle on kokonaisvaltaisesti parasta.
Aluksi imetys sujui tosi hyvin niinkuin esikoisen kanssa, mutta kuopuksen kasvaessa hän aina keskeytti syönnin kun kuuli isomman kovaäänistä leikkiä tms. Pullo on ollut niin helpottava tekijä, onneksi hän sitäkin ihan muitta mutkitta syö.
Toivon, että voisin imettää ainakin yhtä kauan kuin esikoista.
Nuo siniset 6-18kk tutit sopisivat kuopukselle hienosti. Pullotkin tulisivat tarpeeseen.
Kaikkea hyvää teidän perheellenne!
0
1 vastaus

Meillä esikoista odotetaan saapuvaksi lokakuussa, joten omakohtaista kokemusta imetyksestä tai rintapumpun käytöstä ei vielä ole. Toivoisin imetyksen onnistuvan, mutta en halua asettaa sille kovin suuria odotuksia tai toiveita, että en sitten pety, jos se ei syystä tai toisesta meidän kohdalla onnistukaan. Ideaalitilanteessa vauva söisi sekä rintaa että pullosta, jolloin mieskin voisi olla mukana pienen ruokailuissa. Siltä varalta rintapumppu ja pari pulloa ovatkin vielä hankintalistalla ennen laskettua aikaa. 🙂
0
1 vastaus

Kaksi aiempaa imetystä on jäänyt todella lyhyiksi, kuopukselle kyllä pumppasin samalla maitoa talteenkin, mutta toiveissa nyt josko kolmannella kerralla onnistuisi imetys paremmin, kuopuksella oli aventin pullot ja ne on nytkin hankinta listalla ? Tutti paketiksi valitsisin 0-6kk siniset tutit 🙂
0
1 vastaus

Molempia tyttöjä olen imettänyt 10kk, siitä vaihto pulloon. Korviketta ovat saaneet ensimmäistä kertaa kastejuhlissaan. Pumpun kanssa en ole päässyt vakavampaan suhteeseen, sillä maitoa tulee juuri sopivasti tarpeen mukaan, meijerina ei tarvitse toimia. Tuttien väriksi toivoisin unisex värejä, sillä uutta pientä odotamme syntyväksi marraskuussa 🙂
0
1 vastaus

Meillä odotetaan esikoista syntyväksi syksyllä, joten imetyksestä ei ole vielä omakohtaista kokemusta. Jännityksellä, mutta ennenkaikkea innokkaana odotan kuinka asiat tulevat lopulta sujumaan ja mikä toimii parhaiten meidän pienen kanssa 🙂
0
1 vastaus

Odotan esikoistamme syntyväksi marraskuussa joten kokemusta imetyksestä ei vielä ole. Tarkoitus olisi kuitenkin imettää ja välillä myös pumpata jotta mies saisi myös syöttää vauvaa. Sininen 0-6kk tuttipaketti olisi kiva saada ☺️
0
1 vastaus

Edellisestä imetyksestä on jo 6 vuotta aikaa, mutta muistot siitä positiiviset.toivottavasti imetys onnistuu myös meidän loppuvuoden iltatähden kanssa.avent käsikäyttöinen pumppu oli viimeksi käytössä ja nyt hankinnassa on aventin sähkökäyttöinen.turkooseille tuteille olisi meillä tulossa käyttäjä ?
0
1 vastaus

Esikoisemme on tarkoitus syntyä helmikuussa. Ajatukset imettämisestä menevät kanssasi yksiin; imetystä rennolla otteella vauvantahtisesti ja toisinaan pullosta maidon antamista isän toimesta?
0
1 vastaus

Esikoinen syntyy marraskuun puolivälissä. Imettämisestä ja pumppaamisesta ei ole kokemusta. Toivottavasti imetys onnistuu eikä tarvitse ostaa korvikkeita. Turkoosi väri olisi kiva ?
0
1 vastaus

Mä olen imettänyt kaikkia kolmea lastani sinne noin 10kk ikäiseksi asti. Imetys on onneksi sujunut aina ongelmitta. Mä en ole ikinä kokeillut rintapumppua, vaan olen lypsänyt tarvittaessa käsin ylimääräistä maitoa pois/talteen. Siskoni odottaa nyt pienokaistaan eli jos voitto sattuu kohdalle annan tuotepaketin hänelle;)
0
1 vastaus

Esikoinen on syntymässä loppuvuodesta ja täälläkin on kyllä haaveissa täysimetys. Olisi todella mahtavaa jos oma keho pystyisi niin hienoon työhön. Rintapumppu on vielä hankintalistalla, sillä tuttujen kokemusten mukaan se on todellakin hyödyllinen väline, ja tietysti myös tärkeää, että tulevalla isällä on myös mahdollisuus ruokkia pikkuistamme.
0
1 vastaus

Yhtä lasta olen imettänyt noin vuoden ikuiseksi ja nautin imettämisestä suuresti. Nyt odotan toista ja toivon että imetys onnistuu myös tämän tulevan kanssa. Vauvantarvikkeet heitin jo vuosia sitten pois joten uudelle rintapumpulle olisi kohta taas käyttöä ?
0
1 vastaus

Viikko imetystä takana, esikoinen syntyi tarkalleen viikko sitten 🙂 Alku on ollut hieman hankalaa, mutta Philipsin sähkökäyttöinen pumppu on käytössä helpottamassa arkea. Punasävyinen tuttipaketti olisi kiva 🙂
0
1 vastaus

Valitettavasti vielä ei ole kokemusta imetyksestä, mutta esikoisen la on lokakuun alussa, iik❤️ toiveena on saada toimimaan sekä pullo- & rintaruokinta. Jännityksellä odottaen tulevaa 😀
Mitään tarvikkeita ei ole vielä hankittu, tulisivat todella tarpeeseen 🙂
0
1 vastaus

Neljäs lapsi syntyi juuri ja imetys on lähtenyt hyvin käyntiin. Ja sen olen huomannut että joka lapsen kohdalla imetys on sujunut eri tavalla, välillä paremmin ja välillä huonommin. On pettymyksiä ja onnistumisia. Rintapumppu on ollut hyvä apu, nyt sille olisi taas käyttöä mutta en ole vielä hankkinut ☺
0
1 vastaus

Mun melkeinpä ainokainen pumppauskerta on se, kun pumppasin maitoa äidinmaitokorun tilaamista varten 🙂 Muuten on lapselleni maito maistunut suoraan sen alkuperäisestä lähteestä!

Sain pumpun kaverilta lahjaksi, ja mulla meni ainakin puoli vuotta ennen kuin edes tajusin, mikä se on… Luulin aiemmin tuttipulloksi, ja niille meillä ei edellä mainitusta syystä ole ollut käyttöä.
0
1 vastaus

Ensimmäinen matkalla ja saapumisaika olisi marraskuussa. Haluaisin osallistaa miehen mahdollisimman hyvin lapsen elämään jo alusta asti ja toivoisin, että lapsi suostuisi syömään rinnalla ja myös pullosta isän syöttämänä. Pumppu ja pullot sekä tutit ovat vielä hankintalistalla, joten toivotaan onnettaren osuvan meihin.
0
1 vastaus

Esikoispoikaa odottelen! Haluaisin pääasiassa imettää, mutta välillä pulloruokintaa. Aventin käsikäyttöinen pumppu on hankintalistalla! Tutteja tai pulloja ei vielä lainkaan hankittu, niin voitto olisi mieluinen. Tuteiksi mieluiten siniset avaruusteeman 0-6kk.
0
1 vastaus

Paljon onnea Maikki, arpaonni suosi sinua! Kurkkaatko sähköpostiin! 🙂
0
1 vastaus

Raskausaikana kuvittelin imettäminen jotenkin paljon yksinkertaisemmaksi. Meillä on nyt tämän parin kk taipaleen aikana kärsitty lähes koko ajan rintaraivareista ja huonosta imuotteesta. Täysimetykseen pyrin, mutta helppoa ei tunnu olevan. Meillä tytsy saa maitoa silloin tällöin pullosta. Pahimpina rintalakkopäivinä se säästää kaikkien hermoja ja taas toisinaan mahdollistaa minun omat menot. Isä pääsi opettelemaan pullosta syöttöä heti synnärillä. Pullot tulis meillä tosi tarpeeseen, ettei tarttis olla tuota ainoaa koko ajan pesemässä!
0
1 vastaus

Esikoiselle ei pullo kelvannut ei millään. Ei minua se imettänyt haitannut, mutta tosiaankin mies oli jumppien ajan usein hätää kärsimässä kun tietysti se nälkä iski just silloin. Nyt seuraavan lapsen kohdalla toivon että pullo kelpaisi edes joskus.
0
1 vastaus

Odotan vasta esikoistani, joten omaa kokemusta ei vielä ole. Toivon kuitenkin, että voin täysimettää ainakin 4kk ja ehkä kauemmankin, jos se vaan on mahdollista. LA on ensi vuoden puolella, joten tässä on vielä hyvin aikaa tutustua aiheeseen jos kaikki menee hyvin. 🙂 Jos voitan, niin tykkään erityisesti tästä turkoosista tuttipaketista: https://www.philips.fi/c-p/SCF226_20/avent-erittaein-pehmeae-tutti
0
1 vastaus

Refluksilapsen kanssa tutuksi tullut toi sun pumppusetti, ihan paras! En olis selvinnyt ilman. Toivotaan et toisen kohdalla ei tartteis sakeuttajaa ja pysyis ruoka masussa <3
0
1 vastaus

Esikoinen syntymässä nyt syksyllä ja tavoitteena olisi täysimettää alkuun, mutta päästää myös mies välillä ruokkimaan lasta pullosta. Pääsisi äiti myös välillä käymään jossain. Paketti tulisi siis tarpeeseen 🙂
0
1 vastaus

Heippa!
Esikoisemme syntyi keväällä 2016 ja imettäminen oli myös minulle itsestäänselvä toive. Siinä sitten kävi niin, että vauvan paino tippui jo synnärillä niin paljon, että lisämaidot oli otettava käyttöön ja tyttö alkoi heti hylkiä rintaa. Aloin pumpata maitoa ja itseasiassa olinkin täyspumppaaja 5kk, kunnes tyttö päättikin hyväksyä rinnan. Tuon pumppaamisen ansiosta sain maidontuotannon pidettyä yllä ja edelleen imetän vaikka tyttö on jo yli vuoden. Tuo alku oli hyvin raskasta aikaa henkisesti, sillä imetyspettymys oli itselläni valtava. Luin varmaan 10 kertaa vanhan postauksesi sinun imetyspettymyksestä ja sain siitä lohtua 🙂
Nyt paras ystäväni on raskaana ja tuo kilpailun tuotepaketti olisi ihanaa antaa tuoreille vanhemmille lahjaksi <3
0
1 vastaus

Esikoista odotan. Marraskuussa la.
Imettää olis tarkoitus ainakin 6kk jos vaan onnistuu.(välillä pullosta) olishan se kiva jos isäkin saisi osallistua syöttämis touhuihin 🙂 saa äiti huilata 😉
Huoliikohan vauva tissiä enää jos päässyt pullosta hörppäämään..
0
1 vastaus

Esikoista odotan. Mitä olen näitä vauva blogeja seurannut niin monilla on suunnitelmissa imettää ja ruokkia myös pullosta. Meillä haluan, että mieskin pääsee nauttimaan vauvan ruokkimisesta, joten pumppaaminen siksi suunnitelmissa.
0
1 vastaus

Odotan ensimmäistä lastani ja toiveissa olisi imettäminen niin kauan kuin mahdollista.
Tuteista haluaisin tuon sivuston ensimmäisen pakkauksen(0-6kk), jossa on kahden värisiä tutteja, koska vauvan sukupuoli ei ole tiedossa?
0
1 vastaus

Hei!
Imetyksestä ei ole vielä kokemusta, kun esikoisen laskettu aika on vasta lokakuussa. Tarkoitus olisi kuitenkin imettää ja myös pumpata maitoa pulloon, jotta isäkin pääsee osallistumaan vauvan ruokintaan. Hankintalistalla on juurikin tuo Aventin sähkökäyttöinen pumppu, joten tämä paketti sopisi oikein hyvin siihen lisäksi. 🙂
Mikäli arpaonni suosii, niin lilat 0-6kk tutit olisivat ihanat! 😉
0
1 vastaus

Onneksi olkoon Elise, arpaonni suosi sinua, kurkkaatko sähköpostiin! 🙂
0
1 vastaus

Imettämisestä ei vielä konemusta sillä ensimäinen mapsi on juuri kasvamassa masussa. Aventin sähkökäyttöinen pumppu on jo hankittuna, jotta mieskin pääsee välillä syöttämään vauvaa. Tämä setti tulisi tarpeeseen pumpun kaveriksi. Jos arpa osuu meihin niin toivoisin nuo turkoosit tutit.
0
1 vastaus

Esikoistani vasta odotan, mutta toiveissa että imetys onnistuu. Itseni helpottamiseksi ja isän ja muiden ruokkijoiden mahdollistamiseksi aion myös pumpata 🙂
0
1 vastaus

Imetyksestä tai pumppauksesta ei ole vielä kokemusta, mutta lapsen syntyessä toivoisin hänelle kelpaavan niin rinnan kuin pullon. Jos arpaonni suosii toivoisin noita lohenpunaisia (?) tutteja.

Kumpaa olet käyttänyt enemmän, käsi- vai sähkökäyttöistä rintapumppua? Ihmisillä tuntuu olevan niin erilaiset mielipiteet. Onko toiminut hyvin ja onko puhdistus jne onnistunut hyvin noiden molempien pumppujen kanssa?
0
1 vastaus

Synnytyslaitokselta asti olen imettänyt, mutta myös rintapumppua olen käyttänyt. Alussa maitoa ei tullut ihan tarpeeksi, ja Aventin sähköinen rintapumppu oli todella hyvä ja käytin sitä pari kertaa päivässä pumpaten imetyksen jälkeen vielä jonkin aikaa. Maitomäärää sain näin tehostettua. Toinen hyvä tuote on ollut Aventin maidonkerääjät, joita pidin pari viikkoa yötä päivää, sillä rinnanpäät olivat todella kipeät ja pelkkä rintaliivin kangas teki päällä kipeää. Ehdottomasti paras apu kaikista kokeilemistani keinoista.

Vauvan kasvaessa hänen imutehonsa voimistui ja nyt pumppu on käytössä vain silloin, kun en pysty syöttämään vauvaa menojen vuoksi. Jos arpaonni suosii, niin valintani olisi turkoosi tuttipaketti 0-6kk ikäsisille vauvoille 🙂
0
1 vastaus

osallistun arvontaan. kuus lasta ja kuus erilaista imetystaivalta takana. nyt kuudetta imetin sekä pumppasin maidot. huh olihan siinä työ…

ps. jos sattuu arpaonni suosivan niin voikl sulle jotenki laittaa yv:nä omat tiedot…? voi kait?
0
1 vastaus

Olen imettänyt esikoista nyt reilu 4kk. Toivottovasti pystyn imettämään vielä pidempään. Välillä olen pumpannut maitoa, jotta isäkin voi syöttää. Pumppaaminen myös antaa itselle mahdollisuuden käydä liikkumassa tms. Tuteista olisi kohta vuorossa SCF223/22.
0
1 vastaus

Meidän pienen laskettu aika on marraskuun lopulla. Olen haaveillut, että rintaruokinnan ohella hänelle kelpaisi toisinaan myös pullo, jotta isä tai muu hoitaja voisi osallistua ruokintaan. Tiedä sitten, että miten käytännössä tulee edes tuo imetys onnistumaan. 😀
Olen lukenut, että Suomessa on muihin Pohjoismaihin nähden alhaiset imetysluvut ja kovat suositukset aiheuttavat herkästi paineita äideille. Mahdollisimman rennosti koitan asiaan suhtautua, vaikka tekisi mieli tehdä ennakoivia suunnitelmia. 😀
Tosi kivan näköisiä nuo kaikki tutit! Ehkä turkoosi väri miellyttävin. 🙂
0
1 vastaus

Osallistun arvontaan. Neljättä pientä odottelen ja jälleen puolen vuoden täysimetys tavoitteena sekä maidon luovutus sairaalaan. Imetys ollut todella tärkeä osa äitiyttä ja todella vaikeaa kaikkien kohdalla eri syistä. Kaikki ovat päättyneet (8,9,11kk iässä) ennen kuin itse olen ollut siihen valmis, täysin yllättäen. Toivon neljännen kohdalla yhteistä imetystaipaleen päätöstä vauvan kanssa ❤️ ihana teksti jälkeen ?
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Baby bear
Perheemme ja erityisesti tyttäremme arkea huumorilla höystettynä. Lue myös Xenia's Day -blogiani Annassa! contact: xeniablogi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Beautiful Sutivan!😍 #bracisland #croatia

xeniasday

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: