Äitiasiaa 18.4.2017
TEKSTI Xenia

Vatsan kosteutus ja raskausarpien ehkäisy?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

P4110043P4110046P4110050P4110008

Hyvin monet varmasti raskautta ennen pohtivat sitä, millä tavoin raskaus vaikuttaa kehoon. Mitään absoluuttista vastausta ei tiede voi asiaan kuitenkaan antaa, sillä geenit määrittävät niin paljon. Toisella kasvaa vatsa suureksi kohdun ollessa eteenpäin kallellaan, tai jos tilaa ei muuten vain ole. Joillakin mahaa ei näy puolestaan lainkaan, vaikka vauva ihan normaalikokoinen olisikin.

Raskausarvet taitaa olla toinen hyvin yksilöllinen juttu, että joko niitä tulee tai sit ei. Mulle ei niitä ensimmäisessä raskaudessa rintoja lukuunottamatta tullut, eikä tässä toisessakaan ole vielä niitä näkynyt.

En oikein tiedä miten ajattelen siitä, onko ulkoisilla tavoilla mitään merkitystä, mutta olen ottanut omaksi tavakseni rasvailla vatsaa päivittäin jo ihan senkin vuoksi, että iho tuntuu kuivuvan nyt paljon helpommin. Ulkoisia juttuja tärkeämpänä pitäisin kuitenkin sisäisiä asioita eli esimerkiksi sitä, että juo tarpeeksi vettä ja syö paljon hyviä rasvoja.

Mä kyselin tästä äidiltäni joka kertoi, ettei hänelle tullut yhtään raskausarpea, joten taidan kallistua siihen, että meidän kaikkien ihot on vain erilaisia. Joillakin iho on niin kimmoisa ja paksu, ettei siihen tulee arpia vaikka venyminen tapahtuisi yössä (kuten esim maidon nousu, joka mulla aiheutti joitain arpia) ja toisilla niitä tulee puoletaan helpommin.

Jos tässä niitä vielä ehtii tulla, niin sitten tulee, onpahan hyvästä syystä ainakin!<3  Kuvassa muutama käyttämäni rasva, joista vasemmanpuolimmainen ja ylimmäinen saatu kokeiluun blogin kautta. Little butterfly london merkin rasva on aivan ihana tuoksultaan ja tekee ihosta todella pehmeän. Toinen todella paksu ja hyväksi havaittu on tuo Love Boo Mummy, joka todella kosteuttaa! Organiquen voide on puolestaan aavistuksen kevyempää, mutta silti tarpeeksi paksua kosteuttamaan. Tuoksu on tuossa aivan taivaallinen! Mummy Tummy tuoksuu sekin aivan todella hyvältä ja on helposti levittyvää ja paksua. Jokainen näistä on ajanut asiansa erittäin hyvin ja jatkankin samalla rasvauslinjalla loppuraskauden. Yksi yhdistävä tekijä näissä on muuten se, että olen suosinut luonnonkosmetikkaa ihan huomaamattani mitä tulee vatsan kosteutukseen, ja sehän ei ole hassumpi juttu ollenkaan.

Mitä mieltä te olette: uskotteko että ulkoisilla elämäntavoilla (veden juonti, kosteutus yms) on vaikutusta siihen ilmaantuuko arpia, vai onko kyse puhtaasti geneettisistä jutuista?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (18)

Vasuri ja ylimmäinen saatu blogin kautta kokeiluun, kuten tuossa postauksessa lukeekin! 🙂 ja organique ostettu Sara H hoitolasta Krunikasta ja toinen ostettu Ellokselta! 🙂

1 vastaus

Hei! Mistä noi housut on? Näyttää kivoilta ja mukavilta.

1 vastaus

ne on Bubbleroomilta! 🙂

1 vastaus

Kiitos☺ Minkä kokoiset sulla on?

1 vastaus

Nää on M:! 🙂

1 vastaus

En usko että mitään vaikutusta, olisinko kerran tai kaks rasvannu mahani ja arpia näin viikolla 38 nolla (: Äitilläkään ei 4 lapsesta yhtään arpea tullut, joten geenit sen vissiin pitkälti määrittelee!

1 vastaus

Geenit sen taitaa tosiaan pitkälti määritellä ja toki se miten nopeasti ja suureksi vatsa kasvaa. Nää muut on sit sitä mukavaa mitä voi tehdä jos jaksaa ja haluaa. Mulla tosiaan iho kuivuu muutenkin niin jotenkin mukava lisä arkeen! 🙂

1 vastaus

Mä en usko että on vaikutusta muulla kun geeneillä 🙂 Vaikka tietty rasvailu tekee hyvää iholle aina! Ja jos tulee arpia niin rasvailu varmaan helpottaa jonkun verran.

Ihana maha sulla <3

1 vastaus

Mä säästyin kahdelta ekalta lapselta raskausarvilta rintoja lukuunottamatta mut nyt kolmannelta tullut muutama naarmu mahaan. Luulen että haalenee kun mahan saa pois. Huomenna laskettu aika joten jospa säästyisin enemmiltä ?

1 vastaus

Mä sain molemmissa raskauksissani arvet vasta synnytyksen aikana ja jälkimmäisessä raskaudessa vielä lisää palautumisvaiheessa synnytyksen. Mystistä miten näinkin voi käydä! Nyt on tiikeriraitaa muille jakaa. Ekassa raskaudessa läträsin öljyä, toisessa en.

1 vastaus

Minulla on yksi raskaus takana ja minulle tuli heti 20 viikolta lähtien alamahaan todella pahoja arpia. Siihen asti jaksoin öljytä mahan joka päivä, kunnes totesin että omalla kohdalla ei juuri apua tainnut olla. Itselleni synnytyksen aikana tuli nivusiin kanssa todella leveitä arpia, joten luulen että omalla kohdalla ei juuri mitään olisi suuremmin tehtävissä. Niin ja kiloja kun tuli vain vajaa 2 koko raskausaikana, niin ei siitäkään voinut johtua…mutta kellä mitenkin 🙂 Hyvää kevään jatkoa!

1 vastaus

Heip! Ensin pitää kysyä mistä tuo nätti musta t-paita on? 🙂 Ja toiseksi, mikäli ei ole liian henkilökohtaista, oliko sinulla mies vai nais kätilö tytön syntymässä ja koetko sillä olevan merkitystä? Ps. Ihania kuvia 🙂

1 vastaus

Se on Bubbleroomista, tykkään tosi paljon! :)Mulla oli naiskätilö, ei mulle olis mitään väliä, kunhan tietää mitä tekee! 🙂

1 vastaus

Käytin koko raskauden ajan perusvoidetta ja ceridal-öljyä mahani rasvaukseen. En saanut yhtään raskausarpea, mutta luulen kyllä geeneillä olevan vaikutusta. Siskoni ja äitini välttyivät myös niiltä.

1 vastaus

Niin mä vähän luulenkin, että geenit suurilta osin määrittää, mutta ehkä näistä elämäntavoista on sit ”hyötyä” myös raskauden jälkeen ihon palautumisessa jne! 🙂 tai ei ne ainakaan hukkaan mene, sanotaanko näin! 😀

1 vastaus

Mulle tuli edellisessä raskaudessa raskausarpia viimeisen kuukauden aikana. Rasvailin ja öljysin kyllä mahaa joka päivä (hullun lailla), join tosi paljon vettä ja sisäisesti hyviä rasvoja. Möh 😀 Saa nähdä tuleeko lisää vielä tässä toisessa raskaudessa..

1 vastaus

No mut ainakin sit tietää tehneensä kaiken niin selitys on pelkästään tuurissa/geeneissä/yms. Ja toisaalta kyllähän ne terveelliset elämäntavat ja vedenjuonti edesauttavat myös ihon kimmoisuuden palautumista raskauden jälkeen ja varmasti myös sitä, miten arvet paranee/haalenee!<3 Ihanaa toista raskautta sinne Lurre!

1 vastaus

Mistä olet tuotteet hankkinut?

1 vastaus

Vasuri ja ylimmäinen saatu blogin kautta kokeiluun, kuten tuossa postauksessa lukeekin! 🙂 ja organique ostettu Sara H hoitolasta Krunikasta ja toinen ostettu Ellokselta! 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Baby bear
Perheemme ja erityisesti tyttäremme arkea huumorilla höystettynä. Lue myös Xenia's Day -blogiani Annassa! contact: xeniablogi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Meidän vierashuone nyt blogissa!☺️linkki profiilissa!😘 ihanaa alkavaa viikonloppua!!❤️ #interior #scandinavianhome #home #homedecor #questroom

xeniasday

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: