Raskaus 16.10.2016

SUUNNITELTU VAI VAHINKO?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tätä kysytään minulta koko ajan. Aihe on varmasti monelle arka, koska totuushan on että vaikka lapsi olisi ns. ”vahinko”, se ei tarkoita että se olisi yhtään sen vähemmän tervetullut maailmaan tai iloinen asia. Meillä se ei ollut suunniteltu, mutta ei vahinkokaan vaan iloinen yllätys. Tiesimme että haluamme lapsia. Ensin kokeiltiin ihan luomusti, jätettiin pillerit pois ja katsottiin rauhassa miten menee. Sen jälkeen seurasin ovulaatiota (kyllä, latasin Apin appstoresta ihan tätä varten). Sitten kaikkien keskenmenojen jälkeen lopetettiin yrittäminen. En olisi kestänyt enemmän menetyksiä.

51% naisista ovat tulleet raskaaksi vahingossa. Jopa 43% ovat tulleet raskaaksi vaikka ovat käyttäneet ehkäisy pillereitä ja 22% vaikka ovat käyttäneet kondomia. Ehkäisymenetelmät eivät siis ikinä ole 100% varmoja. Miksi pillerit eivät toimi? Vaikka nainen käyttäisi niitä kuten pitää, eli 1 pilleri päivässä ja enintään 24 tuntia välissä, löytyy monta muuta tekijää miksi ne voivat pettää. Esim. jotkut antibiootti kuurit tai lääkkeet kumoavat niitten tehon ja näistä lääkäritkään eivät aina mainitse. Kannattaa siis lukea pakkaus selosteet, aina. Toinen syy voi tietysti olla oksennus/ripuli, silloin kannattaa aina ottaa uusi pilleri. 

Olen kuullut että joillekin ne ei vaan toimi tai sitten lakkaavat toimimasta monien vuosien jälkeen. Voiko niihin siis tulla immuuniksi? Luulen että kukaan ei tiedä tai uskalla ottaa kantaa tähän aiheeseen, mutta minun mielestä aiva varmasti voi. Kaikkihan tietävät että lääkkeitten teho vähenee ajan mittaan koska keho tottuu niihin, miksi asia olisi eri ehkäisyn kanssa? 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Tää on niin vanha postaus että en nyt enää muista mistä löysin sen ? mutta joo, vaikuttaa kyllä aika kummalliselta että puolet ois vahinkoja ? toisaalta onko vahinko sellainen ”ÄÄK MÄ OON RASKAANA” vai että ei oo varsinaisesti suunniteltu et nyt yritetään saada lasta, mutta jos tulee niin sitten saa tulla ?

1 vastaus

Onko tää tutkimus tehty maailmanlaajuisesti, vai suomesta vai miltä alueelta? Tuntuu aika kummalliselta, että puolet raskauksista olisi vahinkoja suomessa, ehkä koko maailmassa voi olla.

1 vastaus

Tää on niin vanha postaus että en nyt enää muista mistä löysin sen ? mutta joo, vaikuttaa kyllä aika kummalliselta että puolet ois vahinkoja ? toisaalta onko vahinko sellainen ”ÄÄK MÄ OON RASKAANA” vai että ei oo varsinaisesti suunniteltu et nyt yritetään saada lasta, mutta jos tulee niin sitten saa tulla ?

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • S u n d a y s 💕😍

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: