Raskaus 2.12.2016

HAMMASKIPU RASKAUSAIKANA

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ensin ikenet alkoivat vuotamaan verta, mikä kuuluu raskausoireisiin. No, heräsin sitten yöllä ihan jäätävään hammaskipuun. En tiennyt yhtään mitä kipulääkkeitä saa ottaa, mutta jätin suosiolla kaikki Panacodit ja muut vahvat lääkkeet kiltisti lääkekaappiin ja yritin selvitä ihan perus panadolilla. Auttoiko? Ei! Aamulla hiki valui tuskasta ja yritin saada aikaa hamppilääkäriin. Kunnalliselle olisi ollut about kolmen viikon jono, joten soitin sitten yksityiselle ja pääsin onneksi vielä samana päivänä.

Iso reikähän sieltä löytyi ja hammasta piti juurihoitaa. Hamppilääkäri oli tosi mukava ja hoiti homman vartissa. Annettiin puudutus, jonka jälkeen mulle tuli ihan sairaan paha olo. Siinä yritin sitten väkisin olla oksentamatta. Porattiin ja sorkittiin juurikanavia, laitettiin lääke ja väliaikainen paikka. Ensiviikolla uudestaan, koska hän löysi toisenkin hampaan joka tarvitsee juurihoidon. Onko se normaalia että hampaat menevät huonoon kuntoon raskausaikana? Minulla ei ole ikinä ennen ollut edes reijän alkua!

Toimenpiteen jälkeen alkoi sitten kunnon rumba kun meinasin pyörtyä. Nopeesti takaisin tuoliin, jalat ylös ja kylmäpussi otsalle. Onko joku muu reagoinut tällä tavalla puudutukseen? En käsitä mikä mulle tuli, mutta koko loppupäivän olo oli ihmeellinen ja oli paha olo. Toimenpide maksoi 183€ kelakorvauksien jälkeen, mutta pääasia kuitenkin että hammas on nyt melkein kondiksessa ja kipu on hävinnyt.

Antaisin kuitenkin sellaisen neuvon että menkää heti alkuraskaudesta hammaslääkäriin, vaikkapa ihan vaan varmistamaan että kaikki on kunnossa. Makaaminen ison vatsan ja selkäkipujen kanssa ei todellakaan ole mitään herkkua ja synnyttäminen hammaskivun kanssa olisi varmasti pahin skenario ever.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Eikö neuvola ole kertonu sulle että tuleva äiti ja isä molemmat kannattaa käydä hammaslääkärillä ennen kun pikku kirppu syntyy?
Oli jotain että jos jollain on kariesbakteeri(siis tämä bakteeri joka tekee hampaisiin reikiä) niin kun pusuttaa ja ehkä syöttää samalla lusikalla vauvaa millä itse olet syönnyt niin tåmä bakteeri siirtyy vauvalle.

1 vastaus

Eikö neuvola ole kertonu sulle että tuleva äiti ja isä molemmat kannattaa käydä hammaslääkärillä ennen kun pikku kirppu syntyy?
Oli jotain että jos jollain on kariesbakteeri(siis tämä bakteeri joka tekee hampaisiin reikiä) niin kun pusuttaa ja ehkä syöttää samalla lusikalla vauvaa millä itse olet syönnyt niin tåmä bakteeri siirtyy vauvalle.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • More like plan D or E 😜 mutta eihän siinä, kyllä nekin toimivat. Välillä elämä antaa sitruunoita, välillä taas tiilikiviä. Mutta jollain ihmeen tavalla kaikesta selviää. Jos ei pelkällä positiivisuudella ja tahdonvoimalla niin sitten raivolla 💪🏻

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: