Raskaus 15.12.2016

VAUVAVAATTEIDEN PESU – URAKKA

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

HUH! Olen pessyt 5 koneellista vauvan vaatteita. Sain sukulaisilta niin paljon vaatteita että olisi varmaan riittänyt ainakin viidelle vauvalle, haha. Mun sukulaiset ovat siis ihan täpinöissään pikku prinsessan tulosta ja haluavat auttaa kaiken kanssa, mikä on aivan mahtavaa. Vaatteet ovat siis käytettyjä joten haluan pestä koko kasan enen kaappiin laittoa. Näin olisin kyllä tehnyt uusienkin vaatteiden kanssa – ties kuka on hiplannut niitä kaupassa ja mitä pöpöjä niissäkin on.

  • A – pasuaineen valinta. Itse pesen Bioluvililla. Ensinäkin se on semi hyvätuoksuinen ja tehokas pesuaine ja sattuu myös olemaan ainoa pesuaine mihin en ole allerginen. Olen atooppikko ja esim. Omo tai Ariel aiheuttaa pahaa ihottumaa ja kutinaa. Olen myös kokeillut miniriskiä, sama reaktio. Pesupähkinät taas eivät mielestäni pese vaatteita tarpeeksi.
  • B – huuhteluaineen kanssa vai ilman. En itse käytä huuhteluaineita nimenomaan allergian takia, joten päätin että pikku kirppukin saa luvan pärjätä ilman. 
  • C – silittäminen. Vihaan silittämistä yli kaiken. Äitini oli nokkela ja tilasi ostoskanavasta tobin millä pystyy silittämään höyryllä. Tämä kätevä vekotin pääsi käyttöön myös vauvanvaatteiden kanssa ja silittäminen meni oikein nopeasti ja näppärästi!

Suurin osa on valmiina kaappien laittoa varten ja olenkin miettinyt miten olisi järkevää säilyttää vaatteita. Henkareilla? Lipastossa? Viikattuna ja pienissä koreissa? Taidan viettää loppuillan pinterestissä selaillen erillaisia vaihtoehtoja. Onneksi vauvan huone on iso ja siihen mahtuu hyvin kaksi isoa vaatekaappia ja kaksi lipastoa.

Jos luet tätä ja olet ostamassa minulle joululahjaa, syntymäpäivä lahjaa tai lahjaa vauvakutsuihin – älä pliis osta vauvanvaatteita haha! Pystyn tuskin käyttämään kaikkia näitäkään mitkä minulla jo on, vaikka ovat niin ihanan suloisia. Kaikki on muutenkin aika hyvin valmiina vauvantuloa varten. Enää olisi hoitolaukku ja itkunhälytin hankinta listalla. Näitä olenkin jättänyt tarkoituksella ostamatta – jos vaikka tuleva isä haluaisi johonkin osallistua.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Ilmeeni kun sain soiton naistenklinikalta että mulle tehdään aukiolotutkimus 😬 Lisää fiiliksiä blogissa 🍍 #iui

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: