Raskaus 28.2.2017

ENNENAIKAINEN SYNNYTYS – mistä jäin paitsi?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Luulin että minulla olisi ollut vielä 2 kuukautta raskausaikaa jäljellä, luulin että minulla oli aikaa vielä valmistautua Kirpun tuloon, luulin että ei tässä ole mikään kiire vielä – mutta toisin kävi. Kirppu syntyi yllättäen RV32+5, eli minulta jäi melkein koko tämä niin pahaksi kirottu viimeinen raskauskolmannes kokematta. Naistenklinikalla (missä hoidetaan pelkästään ongelmatapauksia tällä hetkellä) sain huonetovereiksi kolme tuoretta keskosäitiä ja keskusteltiin mistä jäätiin paitsi kun ei keretty kokea raskautta ihan loppuun asti. Kieltämättä jäi vähän synkkä fiilis, enimmäkseen sen takia että en kerennyt ikuistaa muistoja.

EN KERENNYT

 • Pitämään babyshowereita
 • Tekemään kipsimahaa
 • Ottamaan äitiyskuvia. Tähän olin varannut valokuvaajan ja hankkinut mekonkin, mutta synnytin ennen sitä. Muistona jäi siis pari huonolaatuista iPhone kuvaa eikä sen enempää.
 • Saamaan keittiöremppaa valmiiksi
 • Tekemään pakasteruokia
 • Sisustaa lastenhuonetta
 • Jäämään äippälomalle ennen synnytystä
 • Käymään synnytysvalmennuksessa
 • Saamaan kuvia synnytyssalista tai kuvia Kirpusta heti synnytyksen jälkeen. Tää oli oikeesti mulle tosi tärkee juttu ja halusin ikuistaa sen ”hienon hetken”. 
 • Lähettämään hienoja birth announcement kortteja, eikä tullut ihan heti mieleen kun kerta keskonen tuli.

Onko jotain asioita mitkä toivoisitte että olisitte tehneet raskauden aikana, näin jälkeenpäin? Tulin ihan fanaattiseksi Kirpun syntymän jälkeen ja säästän ihan kaiken mahdollisen muistoksi. Kirpun sairaalaranneke, tehon esitteet, kaikki pienet lippuset ja lappuset (esim post it lappu missä oli numero teholle). Tärkeintähän tottakai oli raskauden lopputulos eli Kirppu ja vihasin muutenkin koko raskautta mutta olisihan se ollut kivaa esitellä Kirpulle että ”näin iso mun vatsa oli ennen kun synnyit”. Tästä eteenpäin meinaan oppia virheestäni ja ottaa paljon kuvia, varsinkin Kirpusta joka kasvaa ihan huikeeta vauhtia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Meillä synty 35+6 ja en silti kerennyt yhtään vietellä mammalomaa ja tavallaan antaa aikaa sille masulle ja valmistautumiseen. Siihen asti oli töitä, häät, muuttoa, ihan hullunmyllyä. En kerennyt laittaa tavaroita paikalleen uudessa kodissa, tehdä mitään isoja vauvanhankintoja (jotka oli muuton vuoksi jätetty tehtäväksi äitiysloman alussa), ottaa juuri niitä parempia kuvia, kirjoitella fiiliksiä ylös jne. jne. Vähän vaarallistakin että aina ensisynnyttäjille toitotetaan että yli menee kuitenkin eikä kannata pienistä lähtee sairaalaan. Mulla alko tosi vähäisesti vesien meno, etten välttämättä olisi edes lähtenyt, mutta oli vaan se TUNNE että nyt mennään vaikka viikot olikin noin. Antibioottitipan tarve oli kiireellinen ennen synnytystä, joten onneksi tuli lähdettyä pelkkä kännykkä taskussa tarkastukseen. Ja siitä sitten jo synnytykseenkin
Pikku juttujahan noi on kaikki mutta kyllä niitä jälkeenpäin vaan miettii, mitä jäi välistä. 🙂
http://viivyvierellain.blogspot.com/

1 vastaus

Meillä synty 35+6 ja en silti kerennyt yhtään vietellä mammalomaa ja tavallaan antaa aikaa sille masulle ja valmistautumiseen. Siihen asti oli töitä, häät, muuttoa, ihan hullunmyllyä. En kerennyt laittaa tavaroita paikalleen uudessa kodissa, tehdä mitään isoja vauvanhankintoja (jotka oli muuton vuoksi jätetty tehtäväksi äitiysloman alussa), ottaa juuri niitä parempia kuvia, kirjoitella fiiliksiä ylös jne. jne. Vähän vaarallistakin että aina ensisynnyttäjille toitotetaan että yli menee kuitenkin eikä kannata pienistä lähtee sairaalaan. Mulla alko tosi vähäisesti vesien meno, etten välttämättä olisi edes lähtenyt, mutta oli vaan se TUNNE että nyt mennään vaikka viikot olikin noin. Antibioottitipan tarve oli kiireellinen ennen synnytystä, joten onneksi tuli lähdettyä pelkkä kännykkä taskussa tarkastukseen. Ja siitä sitten jo synnytykseenkin
Pikku juttujahan noi on kaikki mutta kyllä niitä jälkeenpäin vaan miettii, mitä jäi välistä. 🙂
http://viivyvierellain.blogspot.com/

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

 • Fiilisen när du borde vara å si på Don Diablo å Martin Garrix men allt går käpprätt åt fittan 🙂 om nån vill ha en VIP ranneke ti WKND me ca 200€ inladdat får man komma å söka ✌🏻

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: