ÄIDIT 11.8.2017

ÄITIYS ON YKSI HELVETIN HENKINEN TYÖMAA

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Minulta kysytään usein millaista on olla äiti, silleen oikeesti? No Anna-Greta, minäpä yritän vastata sinun kysymykseen mahdollisimman selkeällä tavalla: se on henkinen työmaa, välillä yhtä helvettiä ja välillä taas parasta ikinä.


Äitiys on sitä että haluat tehdä asioita ystävien kanssa, mutta sitten kun saat mahdollisuuden lähteä baanalle haluat vaan nukkua. Se on sitä, että haluaisit harrastaa seksiä mutta joko sinua väsyttä tai sinun kumppania väsyttää, koska joudutte vuorotellen valvomaan tai heräämään aikaisin vauvan kanssa.

Äitiys on sitä että haluat putipuhtaan kodin mutta et jaksa tai kerkeä siivota ja jos kerkeät hinkata koko talon se on samassa kunnossa parin tunnin jälkeen. Äitiys tarkoittaa myös sitä että et kerkeä syödä tai käydä suihkussa ja kun vauvasi vihdoin nukkuu päikkäreitä et välttämättä jaksa, haluat vaan istua hetken.


Äitiys tarkoittaa sitä että tiedät tasan tarkkaan miten paljon sun vauva painaa, koska joudut kantamaan tai pitämään häntä sylissä päivät pitkät. Se tarkoittaa myös sitä että sun selkä ja niska on jumissa, tai että sun kädet ovat mustelmilla koska kannoit turvakaukaloa.

Äitiys on myös sitä, että vauvasi ei suostu nukkumaan päikkäreitä kun olet suunnitellut suursiivousta tai sinulla on kahviseuraa, mutta jos olet varannut neuvolan vauvan ”rytmin mukaan” hän nukkuu juuri niin pitkään että joudut herättämään hänet.


Äitiys tarkoittaa sitä että syytät itseäsi joka ikisestä asiasta. ”Kolmas maailmansota on alkamassa” – Miksi olen hankkinut lapsia tähän maailmaan kärsimään? Vauva aivastaa – Miksi pidin ikkunan auki yli 10 minuuttia? Olet itse kipeä – jos mä tartutan sut se on mun syytä! Ihan sama mitä tapahtuu tai miksi – mietit aina jos olisit voinnut tehdä toisin.

Äitiys on sitä, että hymyilet joka kerta kun näet toisen äidin, isän tai lapsia vaikka olisit muuten introvertti. Se tarkoittaa myös sitä että väität kaiken olevan ihan kunnossa ja homma hanskassa, vaikka sinulla on puklua paidalla ja pilttiä hiuksissa, koska se on sinulle aivan normaalia.


Äitiys tarkoittaa myös sitä että käsitys omasta- tai laatuajasta muuttuu totaalisesti. Olet iloinen kun pääset ruokakauppaan yksin, tai kun saat syödä rauhassa. Etkä näe tässä mitään ongelmaa. Se tarkoittaa myös sitä, että jos saat vauvan hoitoon tiedät tasan tarkkaan mitä haluat tehdä: syödä ja nukkua.

Äitiys on välillä väsymystä, itkua, pelkoa, selkäkipuja ja raivareita. Mutta kaikki ne hienot hetket kumovat niitä. Se että sinun lapsi hymyilee, sanoo ensimmäisen sanan tai oppii kävelemään tuo sinulle niin paljon iloa ja ylpeyttä, että unohdat kaikki ne huonot hetket. Pystyt sanomaan kaikille että tämä kaikki oli sen arvosta, ja tarkoitat sitä. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Niin totta joka sana:) ihan kun omasta suusta olisi teksti tullut. Ihanaa loppu vuotta sinulle <3

1 vastaus

Olipa hyvin tiivistetty. <3

1 vastaus

Kiitos ❤️

1 vastaus

Totta äitiys on just noita asioita mitä kirjoitit <3 ja lasten kasvaessa niitä mietteitä tulee lisää 🙂 tää on parhautta olla äiti <3 Mukavaa viikonloppua <3

1 vastaus

Voi kiitos, mukavaa viikkoa sinulle! ? pitää tehdä uusi sitten kun tyttö kasvaa ?

1 vastaus

Tää on hyvä teksti kuvaamaan äitiyden sekamelskaa:).
Tykkään sun kirjotus tyylistä, se ei oo liikaa hienostelua vaan siinä on sitä totuutta ja tunnetta, mitä jokaisen tekstissä pitäisi olla. Mun mielestä on hienoa kun uskalletaan kertoa rehellinen mielipide, eikä jätetä sitä sen takai pois, että pelätään muiden mielipiteitä. Oot tosi rohkee

1 vastaus

Niin totta joka sana:) ihan kun omasta suusta olisi teksti tullut. Ihanaa loppu vuotta sinulle <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Huomenna ois weekend festival 💥 ja menkat alkoi eilen, ai että. Kiitos kohtu että pilasit tämänkin viikonlopun 🙂❤️ Blogista löytyy taas menkkaraivo-postaus 😆 ja kukkahattutädit muistakaa vetää vähän happea ennen lukemista 😌

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: