ÄIDIT 29.11.2017

ONKO SUN LAPSELLA JOKU DOWN, SE EI NÄYTÄ NORMAALILTA?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Viimeaikoina olen saannut kommentteja jossa ihmetellään asioita liittyen Belleen, mikä sinänsä on ihan ok koska koko blogi on rakennettu Bellen ja äitiyden ympärille. Mutta olen silti sitä mieltä, että joitakin asioita ei vaan sanota (tai ihmetellä) ääneen.Onko lapsellasi joku down? Se ei näytä normaalilta?
Ei ole. Belle on täysin terve vaikka hän syntyi 2 kuukautta etuajassa.

Belle näyttää ihan pojalta!
Mielestäni kaikki lapset ovat ulkonäöltään unisex – malleja, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Tämä taitaa siis olla mun syytä koska välillä käytän ”poikien vaatteita” Bellelle. Mielestäni se on ihan se ja sama.

Belle ei syntynyt etuajassa.
Laskettuaika 15.3, neiti syntyi 23.1 eli RV32+5. Luulen että tiedän itse mun synnytyksestä enemmän kuin joku muu.

Olen oikeasti ollut niin sinisilmäinen, että luulin että eihän kukaan nyt hyökkää viattoman lapsen päälle loukkaavilla kommenteilla. Ilmeisesti olin väärässä. Olen myös miettinyt että en enää julkaise kuvia missä Bellen kasvot näkyy, mutta tiedän myös että tuon kommentin tarkoitus oli pelkästään loukata ja saada minut huonolle tuulelle, joten eiköhän nämä sankarit löydä jotain muuta mistä voisivat heittää samantapaisia kommentteja.

a) keneltäkään ei kysytä jos hän itse tai hänen lapsensa on down. Vaikka olisikin sitä asiaa ei tarvitse tuoda esille.

b) toisen ulkonäköä ei arvostella.

c) mikä ylipäätänsä on ”normaali”?

d) jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ollaan mielummin hiljaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (27)

Belle on keskonen, joka saattaa vaikuttaa ulkonäköön mutta ei hänellä downia ole 🙂 enkä sanoisi että hän on täysin terve, jos en olisi varma että hän on. Belle olisi meille ihan yhtä rakas vaikka hänellä olisi down, enkä koe että siinä olisi mitään hävettävää, mutta kyllä minäkin loukkaannuisin jos joku kysyisi minulta jos mulla on down.

1 vastaus

Ei hyvänen aika, kysyykö sulta joku ihan oikeasti tuollaista??
Ei ihan täysillä käy kysymyksen esittäjä, jos pitää pieneen viattomaan lapseen kohdistaa ilkeilyä.. äärettömän surullista toimintaa.
Belle on ihana tyttö <3

1 vastaus

Niinpä, enkä siis tarkoita mitään pahaa down – lapsia vastaan. Ei siinä ole mitään hävettävää, mutta törkeetä kysyä silti mun mielestä, oli sitten down tai ei 🙂 ja kiitos ♥️

1 vastaus

Olisin kyllä toivonut, ettet olisi provosoitunut lapsesi ulkonäköön liittyvistä kommenteista. Sinun otsikkosi nimittäin vie blogitekstisi samalle kuralinjalle kommentoijan kanssa. Julkinen blogi on altis kaikenlaisille sairaillekin kommentoijille, joiden typerät kommentit tulisi mielestäni heittää roskalaariin ja jättää kokonaan huomioitta. Terveisin äiti, jonka lapsella on down ja hän näyttää silti aivan normaalilta.

1 vastaus

Joo ei tietenkään ole mitään hävettävää, mutta oikeassa olet, todella törkeää komenttia!
Kyllä täytyy olla jollakin erittäin paha olla itsensä kanssa että tuollaista suustaan päästään!!
Pusu Bellelle <3

1 vastaus

Huh..ihmiset osaa olla nniin ilkeitä.

1 vastaus

Ei minusta ole ollenkaan epäkohteliasta kysyä että onko lapsella down ja omaan silmäänkin Belle näyttää joissakin kuvissa siltä, että hänellä voisi downin syndrooma olla ja jos muutkin katsovat sitä samaa niin eikö siitä saisi silloin kysyä. Varsinkin kun et ole kirjoittanut että hänellä on/ei ole down niin kuin muut down-lasten bloggaajat, jotka avoimesti ovat kirjoittaneet että lapsellani on downin syndrooma.

1 vastaus

Olen kommenttikentässä kyllä vastannut että ei ole down ja monesti kirjoittanut että Belle on täysin terve vaikka keskonen onkin.

1 vastaus

JESS, Miksi terveestä lapsesta pitäisi erikseen kirjoittaa ”minun lapsellani ei muuten sitten ole downin syndroomaa!!?? Tämän postauksen ymmärrän, koska sitä oli kysytty, joten siihen siis vastattu.

1 vastaus

Suloinen pieni Belle <3 Minulta on joskus kysytty esikoisestani että olenko varmasti hänen äitinsä 😀 Olin 22-vuotias kun minusta tuli äiti. Lisäksi minusta kiersi huhua että pokailen isejä leikkipuistossa sillä olin yksinhuoltaja. Toisilla on vain joku pakkomielle kiusata, ehkä omaa epävarmuuttaan ja itsetunnon pönkitystä?

1 vastaus

Apua! Ihmiset ovat kyllä niin ilkeitä. Mitä enemmän ihmisiä tapaan, sitä enemmän tykkään mun koirasta ?

1 vastaus

Siis apua näitä anonyymeja ilkeilijöitä. Sun lapsi on kaunis ❤

1 vastaus

Kiitos, niin hän on ?♥️

1 vastaus

Bellehän on hyvin erinäköinen sinun kanssasi. Ja ehkä tuo hiusten väri ja tyyli on jotenkin ”poikamainen”. Ja eihän nyt voi edes mennä leikkelemään ja värjäilemään. Onko Bellessä paljon isänsä näköä?
Ja nuo silmät, näyttää enemmänkin ”keskosen silmiltä” kuin down-lapsen.
Joka tapauksessa, söpö vauva 🙂

1 vastaus

On aika paljon isänsä näköä joo, mutta vaikeetahan on sanoa, mun mielestä kaikki vauvat on aika saman näköisiä ??

1 vastaus

Voih, onpas inhottavaa tuommoinen.. Mun mielestä Belle ei näytä ollenkaan down-lapselta, vaan ihan tavalliselta pieneltä tytöltä. Ja kyllä, mun mielestä hän näyttää kyllä niin tytöltä kun tytöltä voi näyttää! Suloinen pieni rinsessa!?? kaikkea hyvää teille! Ignooraa inhottavat kommentit. ?

1 vastaus

Voi kiitos ?♥️

1 vastaus

Voih, onpas kyllä ikävää tuommoinen.. Belle ei todellakaan näytä down-lapselta vaan aivan tavalliselta pieneltä tytöltä. Ja kyllä, niin TYTÖLTÄ kun tytöltä voi näyttää, suloinen pieni Rinsessa. ?? kaikkea hyvää teille! ignooraa tommoset kommentit! ?

1 vastaus

Voih, onpas ikävää tuommoinen.. Belle ei näytä down-lapselta vaan aivan tavalliselta pieneltä tytöltä. Ja kyllä, niin TYTÖLTÄ kun tytöltä voi näyttää, suloinen pieni Rinsessa! ?? Kaikkea hyvää teille! Ignooraa tommoset kommentit!?

1 vastaus

Voi kiitos ?♥️

1 vastaus

Mä en ymmärrä et miks joku ei-ilkeilymielessä kysyis mitään onko lapsi Down. Siis yleensäkään miks ei voi ihmetellä omassa mielessään tai ottaa tarkemmin selvää vaikka blogia selaamalla tms. mitä kysyä ? Belle on suloinen niinku jokainen vauva <3

1 vastaus

Näinpä juuri! Ja kiitos ?♥️

1 vastaus

On myös kehitysvammoja jotka selviävät vasta lapsen kehityksen edetessä. Down ei ole kirosana eikä vammainen ole sen huonompi lapsi kuin ”terveet”. Joskus kehitysvamma ei näy päälle päin syntyessä vaan vasta kuin motoriikka ja puhe viivästyy ja siihen asti terve lapsi onkin sitten vammainen. Ihan yhtä tärkeitä ihmisiä silti, syntyy terveenä tai vammaisena. En silti koe että toista saa loukata tahallaan olemalla ilkeä mutta vammaisista saa puhua ja heistä saa kysyä. Ehkä kohtaat joskus vammaisen tai ihmisen jonka läheinen on vammainen ja huomaat etteivät he ole vain ulkoisesti erilaisia ihmisiä vaan rakkaita ja rakastettuja. Uskoisin kuitenkin että olisit itse aiheesta kertonut jos Bellellä olisi tällainen tilanne. En tarkoita olla yhtään ilkeä mutta tästä kirjoituksesta tuli hieman surullinen mieli. Miksi asiasta ei saisi kysyä jos ystävällisesti kysyy? Ehkä joku kaipaa tukea oman Down lapsen kanssa. Ihana että kirjoitat taas blogia 🙂 Minulle henkilökohtaisesti kauheinta olisi jos joku onnittelisi terveestä lapsesta kun maailmasta ei ikinä tiedä.

1 vastaus

Siis en kestä miten ihmiset voi olla niin töykeitä!! Kaikki vauvat/lapset näyttää omanlaisiltaan, eikä oo mitään miltä niitten pitäisi näyttää muka näyttää. Belle on ainakin mun mielestä älyttömän söpö ja suloinen. ❤️

1 vastaus

Belle on suloinen ❤ Älä välitä loukkaavista kommenteista, joillakin vaan tuntuu olevan elämän tehtävänä loukata toisia keinolla millä hyvänsä. Mun mielestä aikuisella ihmisellä täytyy mennä todella huonosti jos täytyy ilkeillä noin.

1 vastaus

Hei! Minulla itselläni on myös keskosvauva, jolla oli vahvat keskosvauvan piirteet! 🙂 Ne piirteet meillä hävisi nopeasti, etenkin luinen olemus/kellertävyys/rasvan lisääntyminen ihon alle ja silmien muutokset, valtavat silmät ja isot silmäpussit. Mutta keskoisuuden huomasi vielä pitkään, ei niinkään ulkonäöllisesti. Tsemppiä keskosäidin arkeen, tiedän sen olevan raskas mutta selviät! <3

1 vastaus

en ymmärrä miksi suutut tosta kysymyksestä.. jos rehellisiä ollaan niin bellellä on TODELLA paljon down piirteitä. Kannattaa kysyä neuvolassa mosaiikki downista. Mun serkulla on tämä ja ovat bellen kanssa melkein identtisen näköiset. Enkä todellakaan tarkoita pahalla. Belle on super söpö eikä kyllä todellakaan näytä pojalta.

1 vastaus

Belle on keskonen, joka saattaa vaikuttaa ulkonäköön mutta ei hänellä downia ole 🙂 enkä sanoisi että hän on täysin terve, jos en olisi varma että hän on. Belle olisi meille ihan yhtä rakas vaikka hänellä olisi down, enkä koe että siinä olisi mitään hävettävää, mutta kyllä minäkin loukkaannuisin jos joku kysyisi minulta jos mulla on down.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • More like plan D or E 😜 mutta eihän siinä, kyllä nekin toimivat. Välillä elämä antaa sitruunoita, välillä taas tiilikiviä. Mutta jollain ihmeen tavalla kaikesta selviää. Jos ei pelkällä positiivisuudella ja tahdonvoimalla niin sitten raivolla 💪🏻

Desirenyman

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: