ÄIDIT 10.6.2018

Menkkahirviön tunnustukset

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ai, se aika kuukaudesta vai? No todellakin on, valmistaudu vastaanottamaan sarjatäräntyksen senkin sihilisko! Mutta oikeesti, mä olin ihan hirveä teini. Sellainen minä tiedän kaikesta kaiken, minä olen aina oikeassa, vaikea ja vittumainen draamailija joka heitti esille marttyyrikortin sekä sääliviitan päälle heti kun se oma tahto ei mennyt läpi. Paiskosin ovia, heittelin tavaroita, huusin naama punaisena, vedin itkupotkuraivareita ja kirosin kaikki kanssaihmiset alimpaan maanrakoon. Teini Dessi oli aikamoinen diktaattori jolla oli vaikutteita suoraan Saatanasta ja Hitleristä.

Äidin rakkaus on todellakin ehdoton, koska en edelleenkään tajua miten rakas äitini aina vaan pyöritteli silmiä ja mumisi ”noniin, sitten mennään taas”. Onneksi aikuistuin edes sen verran, että en enää vedä tällaisia raivareita, vaan osaan rauhallisesti keskustella asioista. Oma asunto, avioero ja äitiys tavallaan pakotti minut siihen, vaikka edelleenkin katselen lastenleffoja, osaan kaikki lainit ulkoa disney leffoissa ja todellakin laulan mukana, käytän eripari sukkia koska kuka oikeasti jaksaa etsiä sitä paria, syön muroja ja nauran hysteerisesti apustajamemeille.

Olen yleensä se ihminen joka sanoo että ”kaikki kyllä järjestyy” tai ”tämä on vaan huono päivä, ei huono elämä”. Mutta taivas varjele, silloin kun PMS iskee. Olen juuri se parkuva, itkevä ja draamaileva teini. Saan riidan aikaiseksi mistä vaan milloin vaan, analysoin asioita ihan siihen pisteeseen saakka että vedän foliohatun päälle. Itken mainoksille tai omalle peilikuvalle, koska olen mielestäni ällöttävä ja sairaan ruma eikä kukaan rakasta mua (pysähdytään hetkeksi. Olen avoliitossa ja mun mies todellakin rakastaa mua, mutta ”eihän sitä lasketa, koska… No en edes osaa motivoida).

Marisen mun miehelle että tarvitsen rakkautta akuuttisesti, kymmenen minuuttia myöhemmin sihisen Älä koske muhun senkin kyrpäsyylä! Aika usein ihmettelen miten tällaista olentoa voi rakastaa, koska minä en kestäisi tätä menkkahirviötä sekunttiakaan. Mun PMS, menkat ja menkkojen sivuvaikutukset maksimoitui raskauden jälkeen. Ei tämä ole ennen näin pahaa ollu, mutta jos itse olisin lääkäri todellakin antaisin tälle ihan oman diagnoosin, sen verran vittumainen mun menkkaviikko on.

Noin 3-4 päivää ennen menkkoja mun raivo alkaa, tissit turpoavat ja ovat niin kipeitä että Andreakselta vedetään kaikki luvat pois, eikä niihin saa koskea. Hiukset rasvoittuvat, hiki valuu, on kuuma kylmä kuuma ja finnejä puhkeaa. Enkä nyt puhua sellaisista yhyy on pari mustapäätä, vaan sellaisia maanalaisia, kipeitä patteja jotka jättävät hirveän kraaterin sun naamalle. Syön pelkkää rasvamättöä, karkkia, jäätelöä ja muuta paskaa. Mun ruokahalu on niin paha, että välillä raiskaan jääkaapin jopa keskellä yötä. Raivon multihuipentuma on päivää ennen varsinaisia menkkoja.

Mun vatsa turpoaa ja muistutan mastodonttia. Olen niitä ihmisiä, jotka pitelevät käsiä turvoneella menkkamahalla samalla tavalla kuin raskaanaolevat naiset. Ei siis ihme, että ihmiset aika usein kyselevät jos olen raskaana. Eihän siihen tietenkään menkkaraivoisena riitä vastaukseksi pelkkä ”ei, en ole”, vaan pitäähän siitäkin vetää herneitä joka reikään ja vastata jotain nahisevaa kuten Jos kysyt vielä kerran vuodat enemmän ku minä! Tollaisia ylilyöntejä ja turhaa draamailuja, kokonaisen viikon ajan! Mun paras ystävä on jo tottunut tähän ja kutsuu tätä menkka-alteregoa Gretaksi. Välillä hän läpsii minua ja käskee Gretan ryhdistymään. Tämä on ainoa keino joka toimii.

Ensimmäisenä vuotopäivänä menetän niin paljon verta (tyyliä Niagarafalls) että olen kalpea, tärisen, palelen ja muistutan zombietä. Välillä lähetän mun kavereilla kuvia mun verihyytymistä ja kyselen onko tämä normaalia?! Koska ihan oikeasti, välillä se ei todellakaan ole normaalia. Vedän kipulääkkeitä, nukun 3 päivää kunnes vuoto on normaalia, sanon menkkahirviölle heipat ja olen taas normaali. Voi elämäni kevät ja kukkiva nuoruus, elämä on taas ihanaa. Sen kolmisen viikkoa..

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (5)

Ei todellakaan ole normaalia. Onko sulla joku hormonaalinen ehkäisy käytössä? Jos ei ole raskausyritys nyt just käynnissä, ni suosittelen ottamaan jonkun ehkäisyn, jolla vuodot saadaan kuriin. Esim hormonikierukan saa yleensä ilmaiseksi vuotohäiriöön, joka sulla todellakin on. Kierukkaa ei ole pakko pitää sitä 5-7 vuotta, vaan sen voi ottaa pois kun raskaushaave tulee ajankohtaiseksi. Toisena vaihtoehtona Gyne vois kirjottaa Cyklocapron nimistä lääkettä, jota syödään vuotojen niukentemiseksi, mutta se ei ole niin tehokas kuin esim kierukka.
0
1 vastaus

Heh, oot kyllä niin mainio: ”Välillä raiskaan jääkaapin jopa keskellä yötä”😱Ai kauheeta, jos tää teksti on totta eikä liioittelua, niin voin sanoa, että ei ole kyllä normaalia. Eikö tohon vois saada jotain apua gyneltä…tai sit lasten saannin jälkeen suosittelen kohdun poistoa(no ei…) Tän tekstin jälkeen mä en enää ikinä valita omista menkoistani.
0
1 vastaus

Tierän niin tuon tunteen,itellä jo viikko ennen menkojen alkamista on jo mieli ala niin alas,ja maha kohtauksii alkaa tulemaan,muutenki veto pois,tai jos joku sanoo väärän sananki niin hermot kiristyy,mutta ku se päivä kun alkaa,niin oon sängypotilas,ei enää pahemmin buranakaa auta hyvä jos se 2-3h,lääkäris käyny monesti tän asian kanssa,mutta ne vaan snao ota buranaa.Alamaha kivut on niin kovat,hyvä jos kaupas pystyy käymään..
0
1 vastaus

Haha ihana huomata et vaikka sä osaat sata kertaa paremmin suomea kun mä ruotsia, niin yhden virheen osaan silti aina huomata toistuvan sun teksteissä 😀 Nimittäin ”om” kääntyy suomeksi joko ”jos”, tai sitten se on pelkkä ”-ko/kö”-pääte lauseyhteydestä riippuen, mut sä käännät sen aina jos 😀 esim. tässä ”frågar om jag är gravid” -> ”kysyvät olenKO raskaana” olis luontevampi käännös 🙂
0
1 vastaus

Nej herregud ändå! Såhär kan väll ingen behöva leva. Hoppas du kan få hjälp!
0
1 vastaus

Ei todellakaan ole normaalia. Onko sulla joku hormonaalinen ehkäisy käytössä? Jos ei ole raskausyritys nyt just käynnissä, ni suosittelen ottamaan jonkun ehkäisyn, jolla vuodot saadaan kuriin. Esim hormonikierukan saa yleensä ilmaiseksi vuotohäiriöön, joka sulla todellakin on. Kierukkaa ei ole pakko pitää sitä 5-7 vuotta, vaan sen voi ottaa pois kun raskaushaave tulee ajankohtaiseksi. Toisena vaihtoehtona Gyne vois kirjottaa Cyklocapron nimistä lääkettä, jota syödään vuotojen niukentemiseksi, mutta se ei ole niin tehokas kuin esim kierukka.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Desire Nyman
9/16 asti dokumentoitu matka neidistä vaimoksi, monta keskenmenoa ja yksi vaikea raskaus, vaimosta takaisin neidiksi, keskostytön äidiksi 01/17, yksinhuoltajasta uusioperheeksi. Tervetuloa mukaan etsimään valoa tunnelin päässä. nymandesire@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Mulla on kuollut palmu ja tiskivuoria. Vaan mun imurin kanssa oon tanssinu hitaita. 🎼🎺 #momlife

Desirenyman

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: