Äiti joka itki jouluna

Teksti

Tämän joulu meni ”vähän” penkin alle, tai näin ihan kaunistelematta päin persettä. Torstaina 20 päivä meillä piti olla IVF suunnittelukäynti, mutta hoitaja oli tehnyt näppäilyvirheen ja meidän oikea aika on vasta 20 helmikuuta. Siitä seurasi parin päivän itku ja jouluvalmisteluja lykättiin. Perjantaina ja lauantaina rempattiin meidän makkaria, jonka vuoksi talo oli täynnä pahvia ja pölyä, mutta saatiin sentään makkari valmiiksi.

Sunnuntaina yritin tehdä suursiivouksen. Tarkoituksena oli puunata koko kämppä, heittä kaikki joulukoristeet paikoilleen ja pakata kaikki lahjat. Belle lähti perjantaina viettämään isäviikonloppua ja sovittiin että neiti tulee kotiin maanantai iltana, juuri ennen nukkumaanmenoa. Meidän oli siis tarkoitus viettää joulua perheen kesken vasta 25. Sunnuntaina mies lähti hoitamaan jouluvalmisteluja anoppilaan ja minä yritin epätoivoisesti pestä mattoja ja lattiota ja imuroida ja ja ja.. Menkat vielä alkoivat ja alavatsakipu kruunasi koko tämän urakan.

Olin pesemässä sellaista isoa mattoa meidän kylppärissä, kun tunsin viiltävää alavatsakipua ja meidän valkoiseen villamattoon jäi jäätävän kokoinen veriläikkä tamppoonista huolimatta. En tiedä mitä tapahtui, mutta makasin sitten tunnin pyyhe jalkojen välissä. Mies saapui kotiin illalla, saatiin lahjat paketoitua mutta muut jouluvalmistelut jäivät. Yöllä meidän koira oli kussut juuri pestylle matolle, välillä hän temppuilee tällä tavalla ennen juoksuja. Mun sisäinen vitutus oli sitä luokkaa että nenästä alkoi tulemaan verta. Oli muuten siistiä vuotaa sekä yläpäästä että alapäästä. 

Jouluaattona käytiin mun äidin luona syömässä, koska mun pikkusisko on vasta 10 v ja olisi saanut kilarin jos olisin jättänyt menemättä. Siellä makasin sohvalla ja syömisenkin hoidin niin että istuin sanomalehden päällä. Valkoinen kuin lakana, tuskahiki valuen ja kädet täristen yritin saada edes jotain syötyä vaikka oksetti ja huimasi. Viiniin en uskaltanut koskea. En oikein pysty selittää sitä fiilistä, kun olet ilman lasta 4 päivää putkeen ja sulla on hirveä ikävä, ja sitten pitäisi vielä viettää iloista joulua. Ei sitä ainakaan pysty kaunistella, joulu ilman omaa lasta on yhtä tuskaa. Menkat ovat myös yhtä helvettiä, enkä edes tykkää joulusta joten voitin vitutus bingossa tänä vuona.

Puoli kahdeksalta Belle sitten tuli kotiin. Kerettiin avata pari pakettia, mutta neiti oli niin väsynyt että lahjat eivät oikein kiinnostaneet. Me ostettiin neidille vaan 3 pakettia, koska tiesin että niitä lahjoja tulee kuitenkin sukulaisilta ja kavereilta. Ostettiin 2 halvempaa lahjaa, kirjoja ja pieni junarata ja sitten yksi kalliimpi, sellainen jäätävänkokoinen sähköauto. Belle pelkäs tätä sähköautoa ihan sikana, eli se lahja ei uponnut ollenkaan. Onneksi muut lahjat sentään olivat mieluisia.

Meidän muovikuusi on saanut sen verran turpaan että tämä on kyllä viimeinen vuosi kun häntä käytetään. Puolet koristeistakin ovat menneet rikki. Koko yön makasin sikiöasennossa alavatsakramppien kanssa ja meidän petarikin on pilalla. Meidän jouluvietto ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, koska Bellellä on flunssa ja minä jaksan just ja just hengittää. Valmiita joululaatikoita syötiin ja vähän kinkkua, avattiin loput lahjoista mutta joulukoristeet eivät kerenneet löytää paikkansa ja puolet päivästä vietettiin sängyssä. Aamulla mies kävi taas äitinsä luona ja me katsottiin muumeja sängyssä Bellen kanssa ja otettiin ihan rauhallisesti.

Sovittiin että ensivuonna vietetään joulua ihan eri tavalla. Mies tässä ehdotti, että kutsutaan kaikki tänne meille viettämään jouluaattoa, koska ”se on helpompaa ja silloin ei ole yhtä paljon stressiä”. Juhlien kestittäminen 20 hengelle ei tietenkään tarkoita stressiä, ei, vaan veritulppaa. Varsinkin jos olisin raskaana, koska jos meillä nyt tärppää IVFässä niin laskettuaika on joulu-tammikuussa. Itse meinasin että vietetään joulua kylpylässä, ilman minkäänlaisia esivalmisteluja, siivoomista ja stressiä.

Minulla ei ole yhtä ainuttakaan kuvaa meidän joulusta ja tälläkin hetkellä makaan peiton alla, lämpötyynyn kanssa. Tässä mietitään että joudutaanko vielä lähtemään sairaalaan tankkaamaan vähän punasoluja, kun mun vuoto nyt taas on luokkaa Niagaranputoukset. Tärkeintä on kuitenkin että ollaan kaikki yhdessä, vaikka tämä joulu nyt meni ilman hienoja kattauksia ja koristeita. Halusin kuitenkin toivoa teille kaikille oikein hyvää joulua, koko meidän pieneltä perheeltä ♥️.

Kommentit

10 kommenttia
Desire Nyman

Ehkä 2019 on sellainen super vuosi 😍 ja siis ei siinä, vaikka kaikki menee päin persettä välillä ja elämä koettelee niin olen onnellinen 😀 meidän arki pyörii hyvin, meillä on hurmaava pieni neiti ja ihanat ystävät. Eli näistä ”pienistä vastoinkäymisistä” kyllä selviää 😀 ♥️

Avatar

Tätä lukiessa en tiennyt tekikö minun mieli itkeä vai nauraa, molempia vuorotellen.
Mutta lähetän paljon sympatiaa täältä ruudun takaa, joulusi kuulosti suorastaan kamalalta.

Toivon sinulle todellakin parempaa uutta vuotta ja mielellään edes vähän vähäverisempää 😀

Desire Nyman

Kiitos ♥️ Tää meidän matto on nytten lillunu kloriitissa vuorokauden, saa nähdä saanko pelastettua 😂 Meidän arki sujuu aina tosi hyvin, mutta auta armias joka kerta kun on jotain ”spessumpaa” niin aina sama säätö 😀 toivotaan todellakin ”edes vähän vähäverisempää”! 😂

Avatar

Voi kunpa sun ensi joulu menee vahvasti raskaana ja saat lillua kylpylässä. 💓 Kamalasti vastoinkäymisiä sulla ollut tässä.

Desire Nyman

Toivotaan näin 😍 No, ehkä 2019 on sellainen huippuvuosi ja silloin remppakin pitäisi olla valmis, että saa ottaa ihan rauhallisesti 😄♥️

Avatar

Hei olen aika varma että sulla on endometrioosi…. Kannattaa lääkäriltä pyytää särkylääkettä… Tiedän kokemuksesta että tuohon ei buranat auta… Niin ja sitten kun raskaus ohi niin joko pillerit niin että syöt niitä koko ajan ilman vuoto taukoa. Tai hormoni kierukka. Vain nämä auttavat!!! Mulla hormooni kierukka ja olen saanut ne elämäni takaisin….

Desire Nyman

Mä oon kans melko varma että mulla on, mutta lääkärit väittää et kaikki kunnossa! Hajoo oikeasti pää. Meidän suvussa ollaan kaikki samanlaisia, että tää vuoto on ihan jäätävää! Kierrukka ei toiminut mun äidillä, sai aikaan jonkun 3kk kestovuodon ja sen takia en uskaltanu sellaista ottaa 🙈 mutta pillerit ehdottomasti sitten kun vauva on saatu! Mulle ollaan vaan tyrkytetty tonnin panadolia 🧐

Avatar

Nuo kuukautiset ei voi mitenkään olla normaalit, ja ihan käsittämätöntä, ettei tuollaiseen ole löydetty mitään syytä. Varmasti jossain on sekin spesialisti, joka osaisi auttaa saamaan noita vuotoja kuriin. Toivottavasti vielä joskus pääset kunnon tutkimuksiin tuon asian kanssa.

Desire Nyman

Joo siis kyllähän sen itse huomaa, että ei todellakaan ole normaalit! 😅 Sitten välillä taas saattaa olla sellainen kierto et 3 päivää normivuotoa ja se on siinä 🧐 mutta valitettavasti useimmiten tällaiset tappomenkat. Lääkärille en edes vaivaudu lähtemään enää, se on aina vaan sama: nopea vilkaisu ja kämänen buranaresepti 🙄

Avatar

Voi kökkö! Oikea surkeiden sattumusten sarja. Josko seuraavaksi paljon jotakin hyvää sulle? 🙂 <3

http://moumou.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä