Siittiöt minigrip-pussissa lentokoneeseen

Teksti

Luulin että lapsettomuushoidot olisivat rankkoja lääkkeiden takia. Onhan pistäminen, mustelmat ja sivuvaikutukset melkoinen työmaa. Mutta olin väärässä. Pistämisestä selviää jopa neulakammoinen, mutta jonot, epätietoisuus, erilaiset pelottavat tutkimukset ja toimenpiteet nostattavat verenpainetta ja sitten tietysti se pahin veritulppariski: toiset ihmiset ja heidän mielipiteet sekä vinkki vitoset. Voi helvetti. Jos olet tosi herkkä ihminen niin lopeta lukeminen tähän paikkaan, koska nyt minulla on kova avautumisen tarve.

Niksipirkot ovat siinä mielessä harmittomia, että he yleensä tarkoittavat pelkkää hyvää. Niksipirkko yrittää etsiä sinun vaivaan jonkin sortin ratkaisu, mikä tietysti on kiva juttu. En edes muista miten monta kertaa olen hämmentynyt, kun joku kertoo hänen serkun vaimon pikkuserkun kaverista joka kävi lomalla ja teki positiivisen raskaustestin paluulenolla. Lopetat vaan sen stressaamisen kato, meette lomalle ja huomaat että siitä se plussa pärähtää ruutuun ihan luomustikin. Voin myöntää, että olisin mielummin Bahamaksella harrastamassa kiihkeää seksiä, mutta ei. Istun täällä -10 asteen pakkasessa, leikin neulatyynyä ja odotan että lääkäri voisi punktioida mun munasarjat. Ei sen takia että haluaisin, vaan sen takia että tähän ei auta mikään hiekkaranta, palmu tai pari tequila shottia.

Eniten ärsyttää se, että olen kertonut meidän tilanteesta tosi avoimesti. Kaikki aidosti kiinnostuneet kyllä tietävät että käytämme pakastettuja siittiöitä. Jos ihmettelen miten saisin ne perkeleen pakastetut siittiöt kuljetettua tälle ihanalle rentouttavalle lomalle niin en ikinä saa vastausta. Minigrip-pussissa käsimatka tavaroihin? Vai uskaltaisko pistää ruumaan? ”Hehe joo, hehe”. No HEHE, miten uskallat antaa neuvoja jos et edes ole perehtynyt meidän tilanteeseen. Tähän samaan kategoriaan menee kaikki saatanan vitamiini jauheet, mehut, öljyt ja pillerit.

Lukuisia sähköposteja, kommentteja ja viestejä missä yritetään kaupata jotain lisäravinteita väittämällä että näistä olisi hyötyä lapsettomuuteen. Ilman minkäänlaisia tutkimuksia tai todisteita, mutta kun se yksi pikkuserkun kaverin tuttu oli käyttäny näitä ja niistä oli apua. Ihmiset yrittävät ihan tosissaan saada muutaman euron tilille väittämällä mitä tahansa. Se on julmaa. En väitä että vitamiineistä ei olisi mitään hyötyä, mutta jos ollaan siinä pisteessä että lääkäri päättää tehdä IVF-hoidon, niin sitten mistään multavitamiinistä ei ole hyötyä.

Joku kertoo innostuneena miten yhdynnän jälkeen pitäisi saada orgasmi, koska silloin mahikset ovat paremmat. Yhdynnän jälkeen nostetaan jalkoja ylös ja käytetään kuukuppia, lasillisen viiniä kannattaisia juoda kerran päivässä ja luteaalivaiheessa käytetään sukkia. Minä istun tässä ja ajattelen että helvetti millaista hömppää, ei tähän tehoa muu kuin IVF-hoito! Kukaan ei itse valitse lapsettomuutta. Kukaan ei halua kärsiä tästä. Kukaan ei halua tehdä IVF hoitoa, tai inseminaatioita, tai syödä letroja. Lomamatka, lukuisat orgasmit, muutamat viinilasit ja sukat kuulostavat oikein kivalta idealta, mutta eihän se edistä meidän ongelmaa millään tavalla.

Välillä ärsyttää, koska tuntuu että lapsettomuutta ja lapsettomuushoitoja vähätellään tosi paljon. Ongelma saattaa olla siinä, että siittiöt ovat pakastettuna naistenklinikalla, mutta silti luullaan että joku kusinen lomamatka on ratkaisu. Väitetään että tämä olisi meidän omaa syytä, koska me stressaamme liikaa ja meidän elämä on liian hektistä. Eihän sillä nyt ole mitään väliä, vaikka nukkuisin 3 vuotta putkeen niin ne siittiöt olisivat silti siellä naistenklinikalla, odottamassa että teemme jotain konkreettista asialle, kuten esim IVF-hoidon.

Jos kerrot miten rankkoja hoidot ovat joku aina kysyy miksi emme vaan adoptoi. Hoidot eivät ole rankin asia mitä olen käynyt läpi elämässäni, mutta eihän tämä nyt hauskaa ole. Mutta ei adoptio-prosessikaan ole hauskaa tai helppoa. Ei niitä lapsia noin vaan adoptoida. Tiedättekö miten pitkä prosessi se on? 2-5 vuotta. Tiedättekö miten kallista se on? 7000 – 23000€. Ai niin, tiesittekö muuten että jopa ykköstyypin diabeetes saattaa olla este adoptiolle? Tämä riippuu tietysti mistä maasta adoptoidaan, mutta sanomattakin selvää että meidän kohdalla adoptio ei edes onnistuisi.

Lapsettomuus on todella arka paikka ja harva ymmärtää miten yksikin lause saattaa loukata ihmistä. Miten kaikki menee ihon alle. Miten saatat olla tosi vahva maantaina, mutta haluaisit pölliä jonkun lapsen tiistaina. Tulevaisuuden haaveita on vaikeita miettiä, koska emme tiedä jos lapsiluku on tässä tai jos meille siunaantuu lisää lapsia. Eletään nykyhetkessä ja yritetään arvostaa sitä mitä meillä jo on. Mutta se on ainakin selvää että yksikään poppakonsti ei tähän tehoa, tähän tarvitaan lääkkeitä ja lääkäreitä.

Kommentit

14 kommenttia
Desire Nyman

Ai paska, meille sanottiin samaa! Siinä ihmeissäni ihmettelin että roudaanko siittiöt jossain minigrip pussissa lentokoneeseen vai mitä hä! Oon jopa kirjoittanu pistauksen tästä 😂 ihmiset oikeesti … 🙄

Avatar

KIITOS mahtavasta postauksestasi!!!
Ihanan suoraan puhut asioista 🙂

Desire Nyman

Kiitos! 🤗

Avatar

Aaargh, näitä niksipirkkoja riittää oli ongelma mikä tahansa! Mä sairastan mm.crohnin tautia ja kroonista migreeniä ja voit kuvitella millasen määrän oon vinkkejä, tuotesuosituksia ym. paskaa saanut kuulla elämäni aikana. Vaikka tietää et yleensä tarkotetaan hyvää ja halutaan auttaa, mutta tuo ei auta kun se tuntuu syyllistämiseltä 🙁

Desire Nyman

Argh, mä voin vaan kuvitella! 😫 Tulee ihan sellainen fiilis että luuleko ihmiset oikeasti että sairastetaan ihan huvin vuoksi 🙄 Tsemppiä sinne ♥️

Desire Nyman

Argh, mä voin vaan kuvitella! 😫 Tulee ihan sellainen fiilis että luuleko ihmiset oikeasti että sairastetaan ihan huvin vuoksi 🙄 Tsemppiä sinne ♥️

Avatar

Voin niin samaistua tuohon. Perus kommentti ”Laitetaan vähän painetta teille nii kyllä se lapsi sieltä tulee” ja ”Sä oot niin nuori että kyllä sulla on aikaa vielä monta vuotta. Tietty meillä eri tilanne ku teillä, mutta joskus tekis mieli sanoa niksipirkoille ja muille että antaa vaan asian olla.. Että tsemppiä teille, toivotaan parasta!

Desire Nyman

Joo, välillä tekis kyllä mieli sanoa ihan suoraan että naama kiinni 😀 kiitos ja tsemppiä sinnekin ♥️

Avatar

Niin nappiin osui tämä teksti!! Meillä ei ole pakastettuja siittiöitä, mutta takana silti kahden vuoden selittämätön lapsettomuus. Olen myös kuullut koko ajan, että lapsi tulee kun vaan lakkaatte yrittämästä. Ja kun otat tätä tai tätä nappia. Ja tässä sitä ollaan, menossa ivf-hoitoon, vaikka se varmasti onkin vain siitä kiinni, että olemme yrittäneet liikaa! Kiitos tästä tekstistä, olipa kiva lukea, että muillakin samoja ajatuksia 🙂

Desire Nyman

Kiitos, kiva kuulla että en ole yksin ajatuksien kanssa! 😀 Vituttaa myös se, että yksi kriteeri hoitoihin pääsemistä varten on nimenomaan aktiivista yrittämistä vähintään vuoden ajan 🙄 Kovasti tsemppiä IVF hoitoon! Teknisesti hoidot eivät ole niin pahat mitä luulin! ♥️

Avatar

Hieno ja avaava kirjoitus. Voimia 💖

Avatar

Kiitos, hyvin kirjoitettu!

Oma vauvani on tyystin toinen, mutta ratkaisijat samaa sarjaa ja ratkaisut samaa laatua. Kunnon kohta kaksi vuotta maannut sohvan ja sängyn omana, niin kyllä, olen kokeillut. Ihan kaikkea. Noin niinkuin ajankuluksi.

Avatar

❤️❤️❤️❤️

Avatar

Löysin nyt sun blogin ja tähän oli pakko kommentoida. Meillä sama tilanne, miehellä ei siittiöitä enää ja kun aikoinaan saatiin diagnoosit ja kerroin ystäville kertoivat he kummin kaiman ystävän kaverin serkun tarinan missä he vain tulivat raskaaksi kun lakkasivat yrittämästä ja kun yritti selittää että ei siittiöt vaan ilmesty jos niitä ei oo, mutta ei ne ymmärtäneet. Uskon että jos pamahtaisin vaan paksuks ei mies uskois et hei meille tapahtui ihme xD sama kun ihmiset kyselee että koska meille tulee vauvoja, vastaan vaan että en harrasta esiaviollista seksiä, häiden jälkeen pitää keksiä jtn uutta xD ihmiset liikaa haluaa uskoa onnellisiin tarinoihin, olisin mäki halunnut että lapsen saamiseen tarvittaisii vain se orgasmi mut ei, siihen tarvitaan piikkejä ja lääkäreitä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä