Ne kuuluisat raskaushimot

Teksti

Alkuraskaudessa söin todella paljon appelsiinejä. Tuorepuristettu appelsiinimehu oli ehkä paras asia maan päällä, kunnes närästys iski. Muistaakseni närästys vaivasi vasta loppuraskaudessa Bellen kanssa, joten yllätti pikkaisen että joudun luopumaan esimerkiksi tästä tuoremehusta jo tässä vaiheessa.

Kirpeät asiat ovat olleet aika suosittuja alusta lähtien. Makeaa ei oikeastaan ikinä tee mieli, eikä suolaista. Appelsiinit ja kiwi on jatkuvasti kauppalistalla ja lempijuoma tällä hetkellä on sitruuna & lime vichy. Mutta sitten ne oikeasti oudot ruokahimot, kuten esimerkiksi kala. Tässä pari päivää sitten teki ihan hirveästi mieli lohikeittoa, asia jota en ole syönyt vuosiin. Ennen olen ollut vahvasti sitä mieltä että kala on kaveri, ei sapuska. Ihan vaan siksi että en tykkää mausta.

Toinen outo ruokahimo, jonka todellakin iskisin raskauden piikkiin on Müsli! Teininä söin aika paljon muroja, esimerkiksi aamupalaksi, mutta sen jälkeen asia on jäänyt. Enimmäkseen sen takia että en tykkää maidosta ja murojen kanssa käytetään yleensä maitoa. Alkuviikosta löysin müslipaketin meidän keittiönkaapeista ja siitä lähtien olen syönyt müslia vähintään kerran päivässä. Eikä se maidon maku haittaa minua ollenkaan.

Onneksi himot ovat olleet suhteellisen terveellisiä tähän saakka. Karkit ja rasvaiset ruoat ovat oikeastaan jääneet kokonaan pois. Mitään hulluja ruokayhdistelmiä ei myöskään vielä ole ollut. Muistan miten mun oma äiti söi vaniljajäätelöä kirsikkatomaattien kanssa ja väitti että se oli oikein toimiva yhdistelmä. Yöllä herään kyllä moneen otteeseen juomaan, pissalle, juomaan, pissalle (kyllä, se vaihe on jo alkanut) mutta silloin ei kyllä tee mieli ruokaa. Sehän taitaa olla ihan klassikko, että mies hakee ruokaa X keskellä yötä, koska hirveät himot.

Millaisia himoja teillä on ollut? 😄

Kommentit

4 kommenttia
Avatar

Verigreipit ja mannapuuro vadelmakiisselin kanssa😊Loppuraskaudesta himoitsin keskellä yötä Reilupaahtoleipää kinkulla ja juustolla. Ei siis mitään kummallisia himoja…mutta söin yhtä paljon kuin mieheni ellen enemmän eikä tullut siltikään yhtään ylimääräisiä kiloja…ja itse olen pienikokoinen, mutta kai se kaikki meni sitten vatsankasvatukseen😊

Avatar

Etkö laske tonnikalaa kalaksi? Vasta jaoit sen tonnikalapasta reseptin jota kuulemma syötte usein, ja nyt sanot ettet vuosiin ollut syönyt kalaa?

Desire Nyman

En laske kalaksi, koska aina kun olen huomauttanut että syön kyllä tonnikalaa niin kaikki sanoo että ”ei sitä lasketa kalaksi!” 🤷🏼‍♀️😂

Avatar

Ei kai mysliä maidon kanssa syödä?!?
Muistan joskus lapsena, kun kaupassa oli joku konsulentti maistattamassa mysliä. Se tarjoiltiin maidon kanssa, mikä oli meistä ihan outoa. En ollut koskaan ennen (enkä sen jälkeenkään) laittanut maitoa mysliin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä