Elän mieheni rahoilla ja minulla on iso nenä

Teksti

Jos kommenttiboksiin ilmestyy vittumaisia kommentteja, ne ovat yleensä joko ”sulla on iso nenä” tai sitten ”elät miehesi siivellä”. Kommentteja mun isosta nenästä olen saanut ihan pikkutytöstä saakka, eikä ne enää satuta. Nuorempana olin ehkä vähän epävarma nenästäni, mutta nykyään olen tottunut mun isoon klyyvariin. Pärjään mun isolla nenällä aivan mainiosti, saan jopa mahdollisesti enemmän happea kuin pieninokkaiset yksilöt. Asia olisi helppo korjauttaa viron puolella, se olisi pari lyöntiä lekalla naamaan ja nenä olisi pienempi. Mutta viihdyn tämän kanssa ihan hyvin.

Toinen asia on tietysti raha. Ihmiset olettavat heti että elän miehen siivellä, koska eihän somella voi tienata. Ihmisillä tuppaa muutenkin olemaan sellainen käsitys että mies aina olisi se joka maksaa kaiken, tai että perusduunari ei tienaa mitään. Ketään ei kiinnosta että perusduunari saattaa tehdä kolmea eri työtä vuorokauden ympäri. Että sillä ihan perusduunarillakin on mahdollisuutta saada rahaa säästöön tulevaisuutta varten. ”Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot” ovat myös asia joka helposti tuppaa unohtumaan.

Missä me säästetään

Emme käy ulkona syömässä, eikä viihteellä, emmekä matkustele. Kerran vuodessa käydään risteilyllä jos haluamme. Meillä ei ole kalliita harrastuksia ja kaverit kutsutaan yleensä kotiin kahville tai katsomaan leffaa netflixistä. Monen mielestä meidän elämä saattaa vaikuttaa harvinaisen tylsältä, mutta me viihdymme hyvin näin. Ollaan satsattu paljon meidän kotiin ja meidän remontti kesti yli vuoden, mutta sen takia viihdytään hyvin ihan tässä kotisohvalla. Ei ole tarvetta lähteä mihinkään, koska tässä on hyvä olla. Introverttinä ei nyt muutenkaan hirveästi kiinnosta liikkua.

Säästetään kyllä, se ei vaan välttämättä näy, koska ihmiset eivät kiinnitä huomiota näihin asioihin jotka olemme jättäneet pois. Harva ihminen laskee miten paljon yksi etelänmatka vuodessa, 3 ravintolaillallista ja muutama baari ilta kuukaudessa oikeasti kustantaa. Ihmiset näkevät vaan talon ja mahdollisesti auton, eivätkä jaksa miettiä miten tähän ollaan päästy. Lottovoitto tai rikas perhe olen yleensä ne kaksi veikkausta joita heitetään pöydälle. Kukaan ei myöskään mieti miten paljon duunia tähän 1987 rakennettuun torppaan on mennyt. Onhan tämä kaunis talo nyt remontin jälkeen, mutta voin kertoa että mäntypaneeli ja ruskeat kaakelit eivät antaneet ihan samaa vaikutusta.

Yhteiset rahat vai erikseen

Meillä on eri tilit, mutta yhteiset rahat. Andreas on yleensä se joka käy kaupassa, joten hänellä on rinnakkaiskortti mun tiliin. Laskut tulevat mun nimellä, joten minä maksan ne. Hoidetaan asumiskustannukset aika tasan, mutta mitään pennejä emme laske. Remontti oli meille tietysti edullisempi, koska Andreas on rakennusalalla ja teki kaiken itse. Minä olin mukana repimässä tapetteja ja maalamassa, eli sellaista pientä mitä nyt tällainen isonokkainen blondi osaa tehdä. Materiaalien kanssa tehtiin simppelisti niin että Andreas maksoi keittiön ja minä kylppärin. Ne nyt oli niitä isoimpia asioita mitä tässä talossa tehtiin.

desibelle

Isoista hankinnoista keskustellaan ja sumplitaan että kuka maksaa mitäkin, jos listalla on paljon hankittavaa. Välillä sitten taas kyllä käy niin että keskustellaan esimerkiksi uudesta ruohonleikkurista ja pari päivää myöhemmin Kiitolinja seisoo meidän pihalla ja haluaa kuittauksen ajettavasta ruohonleikkurista. Emme hirveästi jaksa nipottaa toisen rahankäytöstä, emmekä riitele rahasta. Kerran olen vetänyt palkokasvin nenään kun Andreaksen pakkomielle kertakäyttö serveteistä meni yli. Kyseessä ei niinkään ollut raha, vaan ne servetit. Joka ikisessä kaapissa ja joka ikisessä kuosissa. Kyseessä oli jo pahimman luokan addiktio.

Saako miehen rahoilla elää

En tiedä miksi ”miehen rahoilla eläminen” on meille suomalaisille niin iso tabu. Näin naisena koen että se olisi aika loogista että mies elättää perheen silloin kun nainen on kotona äippälomalla. Itse olen tehnyt näitä somehommia, joten en ole joutunut elämään pelkästään kelan rahoilla, mutta kaikilla ei ole sellaista mahdollisuutta. Tällä hetkellä tienaan enemmän somella, kuin mitä minä tein mun edellisellä duunipaikalla sihteerinä. Andreas tienaa kuitenkin minua enemmän, joka on melko loogista koska hän on minua 9 vuotta vanhempi eikä ole ollut kotona lasten kanssa. Jotain pientä isyyslomaa hän kyllä meinaa pitää sitten kun meidän pikkuinen syntyy, mutta yrittäjällä ei oikein ole mahdollisuutta pitää koko 9 viikkoa.

Yrittäjä tekee 80 tuntia töitä viikossa, jotta välttäisi 37,5 sen normi tuntia. Täällä blogissa ette näe, miten me hoidetaan paperihommia vierekkäin iltaisin. Hulluina ihmisinä kutsumme sitä jooa laatuajaksi. Autetaan toinen toisiamme pyörittämään arkea ja mahdollistamaan duunijuttuja, koska pelaamme samassa tiimissä. Silloin ei ole tarvetta laskea senttejä. Andreas on yleensä se joka suuttuu näistä ”elät miehen siivellä” kommenteista, koska hän ei ymmärrä miten muut ihmiset eivät ymmärrä että minäkin teen töitä. Itse taas olen sitä mieltä että jos se menee ihon alle että joku toinen elää miehen rahoilla, niin kannattaa itsekin harkita super rikasta suomenruotsalaista miestä.

Just kun te luulitte että kaikki suomenruotsalaiset on överirikkaita ihan syntyperiään, meidän salaisuus paljastui. Ollaan rikkaita koska me teemme töitä.

Kommentit

17 kommenttia
Avatar

Sulla on kaunis nenä.

Avatar

Pakko kommentoida että eihän sun nenä edes ole iso? Mitä hittoa. Mulla on iso ja kummallisen muotoinen nenä ja oon siitä saanut kuulla usein, sen takia itsetuntokin on edelleen heikko. Sun nenästä ei sen sijaan erityisen isoa saa kyllä tekemälläkään, ainakaan mun silmissä.

Desire Nyman

Mun nenästä on tullut kommentteja jo ala-asteella, niin sen perusteella olen aina ajatellut sen olevan iso 😀 yritä tulla sinuksi oman nokkasi kanssa, elämä tuntuu paljon helpommalta sen jälkeen ♥️ Itse tajusin joskus parikymppisenä että se on kuitenkin vaan nenä. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin 😄

Avatar

Elämä on valintoja täynnä. Me valittu oma talo (johon tehty itse hitosti remonttia) ja miellyttävä auto ja oli myös hevonen. Mutta me ei matkustella ulkomailla. Ostetaan vaatteita järkevästi vain ns pakolliset, mutta panostetaan ruokaa (ei osata ostaa ns halpa tuotteita). Hevosesta sitten luovuin kun en jaksanut enään sitä rahan menoa ja iltasin olla tallilla kun saimme vauvan 💜 ratsastetaan edelleen tytön kanssa ja se maksaa, mutta luovun monesta muusta, että
Voidaan sitä tehdä.

Minä haluan rakentaa kodistani semmoisen että voin olla siellä lomalla.

Desire Nyman

Niinpä! Valintoja valintoja. Jos jotain haluaa niin jostain pitää yleensä luopua. Esimerkiksi just rafloissa syöminen, takeaway kahvi joka aamu, lounasbuffa ma-pe… kyllähän siihen uppoo paljon rahaa, vaikka ei välttämättä siltä tunnu 🙈

Avatar

Munkin on sanottava ettei sulla ole iso nenä! Vaan söpö! 🥰 Mä voin ihan suoraan sanoa että ”elän yrittäjämieheni rahoilla”, mutta mies elää mun hoitamassa isossa talossa, jonka minä olen rempannut samalla kun hoidan 24/7 meidän lapset(4kpl), ruuat, ison pihan, lasten kuskaamiset, pyykit, tiskit, koirat, kissat jne. On tässä mullakin hommaa, mut ei tarvitse pennejä laskea (eikä toinen kieli ole edes ruotsi😅). Mekään ei matkusteta. Välillä vuokrataan mökki saaristosta tai käydään roadtripillä. Ei syödä ulkona eikä muutenkaan käydä ravintoloissa. Koti ❤️👌🏻

Desire Nyman

Kiitos 🥰 no just tämä! Jos yksi tekee tosi pitkiä päiviä niin toinen mahdollistaa tämän hoitamalla kodin, lapset yms. ja jos kaikki on tyytyväisiä ja homma toimii niin mitä se nyt muiden persettä kutittaa 😀 suomalaisilla on hirveä tarve päteä. 🙈

Avatar

Mä jaksan ihmetellä miten typerästi ihmiset kommentoi. Ensinnäkin semmoisia asioita mistä A) eivät tiedä ja B) eivät kuulu heille. Sä kuitenkin kirjoitat tänne blogiin aika avoimesti enkä tajua miten joku voi olla siinä käsityksessä että eläisit miehen siivellä. Huhhuh.

Nenästä sen sijaan, tuli mieleen kun mainitsit saaneesi siitä kommenttia jo lapsena niin olis hauska nähdä sun lapsuuskuvia ja verrata niitä Belleen ja sit teidän molempien kuvia tähän uuteen pienokaiseen kun hän syntyy! Mun mielestä on kiva kattella mitä piirteitä lapset on perineet, haha.

Avatar

Piti oikein kattoa kuvasta millainen nenä sulla on. Eipä ollu ikinä pompannut silmille. Hieno nenu sulla on, sopii kasvoihin. 🙂 aina pitää jostain valittaa/kiusata, hohhoijaa….

Eletään samalla mentaliteetillä kuin te ja saadaan pienet rahat hyvin riittämään. Ihmiset ei sitä ymmärrä, kuvittelee että meillä on iiiisot säästöt taijotainsinnepäin. Joo ihan omilla valinnoilla ollaan ostettu se mitä meillä on. Se on taito osata käyttää rahaa viisaasti. 😊

Avatar

Täällä myös yksi joka ei koskaan ole kiinnittänyt huomiota nenääsi. 🙂Ihan normaali nenä.

Avatar

Ei ole iso nenä, ihan ihme höpötyksiä jos joku on niin väittänyt. Minulla on oikea noita-akan tuulenhalkoja ja kyllä se välillä häiritsee itseäni, miehiä tai kavereita ei ole häirinnyt eivätkä he ole asiasta sanoneet 😀

Avatar

Hei, jag undrar när jag har bara hittat er första podcast på youtube. Sku de utkomma varje tisdag? El e ja så urpo att ja int bara hittar 😉

Avatar

Näö on näitä asioita mitkä ei pitäsi hetkauttaa ketään suuntaan eikä toisee. Täytyy olla aika iso meloni tungettu peräaukkoon että edes jaksaa vaivautua miettiin miten joku ittensä elättää. Suomi on kateellisten maa ja sen moni todistaa aika lailla tasasin väliajoin!
Kiitos ja anteeks 😣 rupes vituttaan

Avatar

”Taasko sun lapsi/lapset on hoidossa, meillä ne hoidetaan ite.” Tää tuntuu olevan hirveen suhteellista, toisille usein on kerran vuodessa ja toisille kerran viikossa. Mitä se edes kenellekkään kuuluu? Jos ei halua koskaan lapsivapaata niin okei, mutta ei tarvi tuomita niitä jotka haluaa.

Desire Nyman

Joo ei helvetti, tää on kyllä kans! 😤

Avatar

Pakko sanoa, etten ole ikinä kiinnittänyt huomiota, että sulla olisi iso nenä ja ei se kyllä ole. Olet todella kaunis!

Avatar

Taas todistin itselleni että voin olla kaunis ison nenäni kanssa/siitä huolimatta. En ole huomioinut nenääsi, katsonut vaan että kaunis oot. 😁Kivan uuden blogin olen löytänyt.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä