Meidän pieni salaisuus

Teksti

En olisi ikinä osannut arvata että tämä ”kertoa vai eikö kertoa vauvan sukupuoli” keskustelu olisi näin vilkas ja mielipiteitä herättävä. Päällimmäisenä nousee esiin kolme kysymystä: Miksi ärsyynnytte kun ihmiset utelevat, olet kuitenkin julkinen henkilö? Miksi muutit mielesi? Miksi ette vaan kerro, jos sukupuolella ei kuitenkaan ole mitään väliä? Sitten tietysti myös spekulointia että meillä olisi pahemman luokan sukupuolipettymys meneillään. Siihen nyt voin heti sanoa että ei, näin ei ole.

Miksi ärsyynnyin uteluista?

Ensinäkin on pakko sanoa, että todella harva on udellut mitään somessa. Olette tosi hienosti jaksaneet tsempata meitä läpi lapsettomuushoitoja, alkuraskautta ja rakenneultraa. Olette antaneet meille tilaa hengittää, ymmärtäneet että meidän fiilikset heittelee ja että päivitystahti välillä on mitä on. En nyt muutenkaan koe että iso kasa kommentteja somessa olisi ärsyttävä asia, vaikka ne olisi uteliaita kommentteja, koska voin pistää somen kiinni muutamaksi päiväksi ja hengittää. Somesta pääsee pakoon.

Oikeassa elämässä pakoon pääseminen on vaikeampaa. Ultran jälkeen halusimme molemmat oikeasti vaan hengittää. Pari tsemppiviestiä tuli heti aamulla ennen ultraa, joka oli kiva asia, mutta muuten some oli hiljaa. Odotitte kiltisti että päivitän kuulumisia, kuten tein. Nopeasti rustattu viesti instaan että kaikki on kunnossa, kuten olin luvannut laittaa. Kukaan ei vieläkään udellut mitään, tai kysellyt postauksen perään. Oikeassa elämässä taas puhelin piippasi jo rakenneultran aikana. Instagram kuvan jälkeen rupesi tulemaan enemmän viestejä, sekä puhelinsoittoja. ”Noo… voitteko nyt kertoa kumpi tulee?!”. Silloin päätimme että ei, emme kerro. Olisin tietysti voinut heittää puhelimen seinään ja olla vastaamatta, mutta siinä samalla yritin soittaa esimerkiksi mun äitille ja lähipiirille että hei, kaikki on kunnossa, tekin voitte hengittää!

Minä nyt muutenkin vihaan puhelinsoittoja, joten jatkuvasti piippaava puhelin sekä utelua vauvan sukupuolesta sai aikaan ihan hirveän reaktion. Ensin ahdistunut ”SAISINKO VAAN HENGITTÄÄ” ja sitten lapsellinen ”kerron, jos haluan kertoa, mutta jos utelet, EN AINAKAAN KERRO”. Olen aika systemaattinen ihminen joka kaipaa omaa tilaa ja aikaa käsitellä asioita, sitten kerron uutiset ihmisille tietyssä järjestyksessä. Kylän uteliaammat tädit ja sedät, joiden kanssa emme ole aktiivisesti tekemisissä, eivät välttämättä kuulu siihen kärkeen. Ikävästi sanottu, mutta totta. Ärsyyntymistä oli puolin ja toisin. Minä ärsyynnyin uteluista, ihmiset ärsyyntyivät koska en kertonut vauvan sukupuolta.

Miksi muutin mieleni?

Päällimmäisenä nyt varmaan lapsellinen reaktio, että ”jumalauta jos emme edes saa fiilistellä asiaa kahdestaan hetken niin emme kerro ollenkaan”. Mutta sitten myös se, että päätös olla kertomatta tuntui aivan oikealta. Olemme kertoneet avoimesti meidän lapsettomuudesta ja lapsettomuushoidoista, kerrottiin jooa positiivisesta raskaustestistä saman tien. Tämä on ensimmäinen kerta, kun ollaan päätetty olla kertomatta jotain. Tämä on meidän ensimmäinen pieni salaisuus jota fiilistellään ja hypistellään ihan kahdestaan.

Kerrotaan jos tekee mieli kertoa. Ei sen takia että ihmiset utelevat, tai koska ”niin kuuluu tehdä”. Kyllähän ne kuuluisat hormonit varmasti liittyy asiaan tietyllä tavalla. En yleensä reagoi näin voimakkaasti. Mutta sen kyllä sanon, että johan on vittu jos seuraajat somessa omaavat enemmän käytöstapoja, empatiaa, ymmärrystä, tilanteen tajua tai miksi sitä nyt haluaa kutsua. Ainakin olen itse oppinut kaksi asiaa tämän sukupuoli keskustelun jälkeen: 1. Jos valitat tosielämän kissankaimoista, nosta selkeästi esille että et tarkoita seuraajiasi. Teidän uteliaisuuden ansiosta minulla on tämä työ. Tilanne olisi pahempi, jos teitä ei kiinnostaisi ollenkaan. Vaikka en kyllä edelleenkään ymmärrä, mikä meidän elämässä tai mun teksteistä tekee kiinnostavia. 2. Opi sanomaan suoraan ihmisille että jos en kerro, niin älä utele vaan lue asiasta blogista.

Joku muuten kyseli että kerrottiinko Bellelle, niin joo kerrottiin ja hän on tosi innoissaan! Niin innoissaan että tämä meidän pieni hölösuu jo meinasi kertoa teille kumpi meille on tulossa kolme kertaa uudessa vlogissa. Näppärästi sain möläytykset editoitua pois, mutta se nyt on aivan selvää että ei tämä asia pysy salassa kovinkaan pitkään kuitenkaan 😀

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Ihanaa nauttikaa salaisuudesta niin kauan kuin haluatte 😍 tai taapero antaa 🙈

Avatar

Hei haluan vastata tähän! ”Vaikka en kyllä edelleenkään ymmärrä, mikä meidän elämässä tai mun teksteistä tekee kiinnostavia” Mun mielestä sun tekstit on mielenkiintoisia koska puhut oikeista ja tavallisista asioista etkä vaan laita kuvia jostain luksus ravintola-aterioista 😀 Suhun pystyy ainakin jollain tavalla samaistumaan, koska vaikutat tavalliselta ihmiseltä jolla on hyviä ja huonoja päiviä ja kerrot myös arkisia asoita. Sekin että sulla on harvoin yhteistöitä, koska melkein kaikki bloggaajat mainostaa niin epäluonnollisesti esim. jotain ihmeaineita joilla saa kuin taikaiskusta täydellisen ihon (jep varmasti) ja hiukset ja vaikka mitä. Sellaiset ei ole pätkääkään uskottavia, eikä niitä kiinnosta lukea. Tai sitten ne tuotteet on jotain 500e mihin ei perus tallaajilla ole ehkä ihan noin vaan varaa.

Avatar

Mä ajattelen sen vähän niin, että koska sukupuolella ei ole merkitystä, miksi se kerrottais? Lapsi on aivan yhtä tärkeä, odotettu ja rakastettu ihan sama mitä sukupuolta hän edustaa tai on edustamatta.
Sukupuolen paljastaminen tai paljastamatta jättäminen on ihan teidän asia ja sitä pitäis pystyä kunnioittamaan. (Ja lisäksi oon ehkä sen verran vanhanaikainen, etten jotenkin ymmärrä yhtään miksi sukupuoli ylipäänsä selvitetään etukäteen :D)

Avatar

Olisko mahdollista saada videoo esim. jonkun kosmetiikkakalenterin avaamisesta? Mua kiinnostais myös kovasti miten laitat sun hiukset? 😀

Desire Nyman

Kosmetiikkakalenteria en osta, koska en halua 24 satunnaista purnukkaa joita en sitten kumminkaan käytä 🙈 Oon aika valikoiva mun kosmetiikkatuotteiden kanssa ja vihaan täysiä kaappeja 😂 mutta joku sellainen hiusvideo tyyppinen on ihan hyvä idea, voin näyttää seuraavassa videossa 🙏🏻💕

Avatar

Värjäätkö hiuksia raskausaikana? 😮

Desire Nyman

En 😄 Sävytin tummemmaksi ennen plussaa mutta sen jälkeen en oo värjänny. Näyttää vaan välillä tummemmalta, koska käytän batisten ruskeaa kuivashampoota 😂

Avatar

Täytyy kommentoida, että joku siinä sukupuolessa vaan kiinnostaa ja voin rehellisesti sanoa, että täällä ruudun takana on yksi utelias :). Kuitenkaan en ikinä utelisi tutuilta saati sitte keltään jota en oikeasti tunne heidän tulevan vauvan sukupuolta. Itse olen kanssa raskaana ja sukupuoli tullaan varmasti kertomaan aikalailla kaikille parin viikon päästä kun rakenneultran aika. Ei kyllä olla menossa ultraan sillä asenteella, että nyt selvitetään sukupuoli vaan se, että vauvalla kaikki hyvin pääasia. Itse olen vain niin totaalinen lörppä, että en pysty oikein mitään salaamaan :D. Nimi vaihtoehdotkin olen jo tyyliin omalle äidille ja sylikummille kertonut. Kuitenkin pointti on se, että kaikilla on oikeus kertoa tai olla kertomatta juuri ne asiat mitkä haluaa ja tällaisilla uteliailla pitää vaa kärsiä uteliaisuustuskissaan kun eivät saakkaan tietää kaikkea.

Avatar

Mielestäni on täysin vanhempien päätös, haluaako kertoa sukupuolta vai ei. Muut saavat sitten jännittää synnytykseen asti. Tärkeää on kuitenkin se, että lapsi on terve. En itsekään halunnut kertoa kaikille sukupuolta.Aluksi ajattelimme, että emme sitä edes itse kysy, mutta itselläni oli kokoajan vahva tyttöfiilis, jonka sitten halusin ultrassa varmistaa. Olimme olleet myös lapsettomuushoidoissa ja meille tehtiin ICSI, joten sukupuolella ei ollut merkitystä. Oli vain ihanaa odottaa kauan kaivattua lasta. Raskausaikana luin ulkomaisia tutkimuksia ja siellä kerrottiin, että ICSI menetelmällä tulee reilusti enemmän tyttöjä. Pojat ovat harvinaisuuksia. Meillekin tuli siis ihana tyttö! Myös esikoisemme on tyttö, joten tutkimus taitaa pitää paikkansa. Onnea loppuraskauteen! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä