Yleinen 22.11.2013
TEKSTI Eveliina

Palautumista

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskaudesta ja synnytyksestä palautuminen on todella yksilöllistä. Mun kohdalla palautuminen on ollut melko ripeää ja nyt (reilu viikko synnytyksestä) oloni on jo melko normaali.
Pystyin heti tunnin kuluttua synnytyksestä istumaan ja kävelemään vaikkakin olo oli varsin epämukava. Ensimmäisenä yönä synnytyksen jälkeen sain imettäessä kipeitä jälkisupistuksia alavatsalle, jotka kuitenkin onneksi loppuivat ekan yön jälkeen. Sairaalassa ollessani osastolla käveleminen ja suihkussa seisoskeleminen tuntui raskaalta ja välillä pitkään paikallaan seisoessa tuntui etten saa kunnolla henkeä. Olo alkoi kuitenkin nopeasti kohentua ja kotiin päästyämme mua on hieman heikottanut vain jos olen ollut pitkään liikkeessä ja kumarrellut paljon esim. siivotessa.

Koko raskauden aikana painoni nousi 12kg. Kävin synnytyksen jälkeen ensimmäistä kertaa vaa’alla viime keskiviikkona eli tasan viikko synnytyksestä ja sen mukaan mulla olisi vielä 6kg raskauskiloja jäljellä.

Heti synnytyksen jälkeen vatsa oli iso roikkuva tyhjä pussi, mutta parissa päivässä turvotus lähti ja pussi alkoi pienenemään. Vatsani on edelleen pehmeää pullataikinaa ja etenkin istuessani tuossa on tollainen kiva makkara kaverina.
Olen kuitenkin tällä hetkellä tosi tyytyväinen vartalooni, vaikka se ei todellakaan ole mitenkään timmi, niin juuri synnyttäneen vartaloksi se on ihan passeli. 😀

Mulla ei ole suunnitelmissa aloittaa mitään suurta laihdutus ja kuntoilu prosessia koska olen maailman laiskin liikkuja. Eikä nyt imettäessä edes saa aloittaa laihdutusta. Ajattelin tässä vain elää terveellisesti, tehdä pieniä vaunulenkkejä ja antaa kropan pikkuhiljaa palautua lisää.

Tässä vielä muutama surkea laatuista kuvaa. Mulla ei ole tällä hetkellä kameraa niin kuvat on napsittu kännykällä.  

Kolme päivää synnytyksestä
Viikko synnytyksestä

Vielä pari kuvaa rinsessasta

Mummia ja ukkia lähdössä katsomaan

Serkukset <3

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Ihana masu

1 vastaus

Ihana kuva Nompusta ja pikku neitistä!!! <3

1 vastaus

hitto sulla pysy hyvin kurissa raskauskilot ja todella hyvin lähtenytkin!
ihania kuvia :')

1 vastaus

Oot kyl tosi upeen näkönen, ei uskois että oot vasta synnyttäny! 🙂 Ja pikkunen on niin sulonen. Sun päivityksiä aina innolla odottaa 🙂

-Meriina

1 vastaus

Suloinen kuva serkuksista! Vähänkö tosta huomaa miten äkkiä ne vauvat kasvaa! Mulla ja mun siskolla on lasketut ajat lähekkäin, mulla kymmenen viikkoa ennen 🙂 Meidän vauvan pitäs syntyä vuoden vaihteessa, enkä jaksais odottaa enää! Sä oot muuten tosi hyvin palautunu synnytyksestä. Mä aloin odottaa tätä vauvaa esikoisen ollessa vuoden ja vielä siihenkään mennessä ei ollu kroppa palautunut, vaikka raskausaikana painoa kertyi 7,5kg ainoastaan.Lähtihän se paino mutta vatsaa jäi silti. Maha tuli esikoista odottaessa täyteen raskausarpia ja nahka siis todella jäi venahtaneeks. Nyt on tähän mennessä tullut painoa nelisen kiloa, saa nähdä paljonko ehtii vielä tulla. Siitä en kyllä stressaa ollenkaan. 🙂 tsemppiä vauva-arkeen!

1 vastaus

Voi ei kuinka suloinen ja kuaunis pikku prinsessa on! <3 Ja näytät erittäin hyvältä juuri synnyttäneeltä.. Melkeimpä siltä ettet raskaana ole ollutkaan 🙂 Täällä myös odotetaan uusia päivityksiä.

-Maria

1 vastaus

Tosta kuvasta jossa sun ja emilian vauvat on vierekkäin, näkee sen kuinka nopeasti vauvat oikeesti kasvaa. Ihania kuvia:)

1 vastaus

Aivan syötävän suloinen prinsessa,kaikkea hyvää teidän tuoreelle perheelle!<3 Sinun ei tarttee yhtää saada kiloja poijes, oot juuri sopivan kokoinen! Innolla ollaan seurattu sun blogia ja aina jännittäen ootellaan uusia päivityksiä… 🙂

1 vastaus

Apua miten sulonen pikku tyttö! 🙂 Hienosti sä oot palautunu, ei äkkiseltään uskois että oot vasta synnyttäny!
Jos jaksat niin mun blogin puolella ois pieni haaste sulle 🙂

1 vastaus

Ihana pieni vauva<3 🙂

1 vastaus

Tosi hyvin olet palautunut! Ja voi kun teidän vauva on niin pieni verrattuna Nomppuun 🙂

1 vastaus

Lisää kuvia pikku prinsessasta tänne!! 🙂

1 vastaus

Ihana masu

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: