Yleinen 13.12.2013
TEKSTI Eveliina

Meidän joulu

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 Täällä toivottiin postausta meidän joulunviettoon liittyen. Sitä saa mitä tilaa… 🙂

Mun joulunvietto alkaa samalla kun kalenteri kääntyy joulukuun puolelle. Silloin alan nautiskelemaan glögiä sekä syömään pipareita ja joulutorttuja. Pikkuhiljaa alan laitella kotiin pientä joulutunnelmaa.
Mitään suuria ulkovaloja tai muita hienouksia meillä ei ole, mutta olohuoneen pöydältä löytyy punainen kynttiläasetelma, keittiön pöydällä on joulun väriset tuikkuipot, ruokapöydän kaitaliina vaihtaa värinsä jouluisaksi sekä Tony lupasi tehdä tuohon terassille muutaman jäälyhdyn meidän iloksi. Joulukuusen kohtalosta emme vielä ole päättäneet. Mun mielestä olisi ihanaa jos tuossa keittiön vastapäätä olevalla seinustalla nököttäisi kuusi tunnelmaa luomassa. Meillä ei kylläkään ole kuusen jalkaa eikä mitään koristeita kuusta varten, jos jos meille kuusi tulee niin täytyy käydä mun porukoilta varastamassa lainaamassa koristeet.

Mun vanhempani ovat jouluaaton Thaimaassa, joten vietämme aaton Tonyn suvun kanssa. Mitään tarkkaa päivärytmiä emme aatoksi ole suunnitelleet, mutta uskon että aamulla syömme kotona riisipuuroa ja käymme joulusaunassa. Päivällä/iltapäivällä menemme Tonyn vanhempien luokse syömään ja seurustelemaan. Illalla takaisin kotiin tultuamme vaihdamme Tonyn kanssa lahjat ja loppu ilta meneekin varmaan vain kotisohvalla kynttilänvalossa konvehtirasiaa tyhjentäen. Siispä mitään ihmeellistä ohjelmaa meillä ei ole luvassa.

Joulupäivänä menemme mun sukulaisteni luokse syömään. Meidän suvussa kun on tapana kerääntyä syömään sekä aattona että joulupäivänä.
Mun suvulla on perinteenä arpoa muutama viikkoa ennen joulua ”kympin lahjat”. Elikkä kaikkien nimet raapustetaan paperilapuille ja jokainen sitten nostaa itselleen lapun josta selviää kenelle hänen täytyy hankkia lahja. On aina salaisuus kenelle lahja täytyy ostaa, mutta me suvun lapset ollaan aina paljastettu toisillemme kenen nimi lapusta on paljastunut. Tämä ’kympin lahja’ saa enintään maksaa 10 euroa, mutta se voi olla vaikka itse tehty. Jouluaattona nämä lahjat on sitten jaettu kaikille ja avattu yksi kerrallaan.

Emme Tonyn kanssa ole mitenkään kovin uskonnollisia (vaikka kirkkoon kuulummekin), joten joulun juhlinnassamme ei juurikaan näy tämän juhlapäivän alkuperäinen tarkoitus eli Jeesuksen syntymä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Samaa minäkin täältä et kyseessä ei oo mikään jeesusjuhla, vaan alunperin se oli pakanallinen juhla! Itteä ainakin ärsyttää kovasti ku sanotaan että kirkkoon kuulumattomien ei pitäis ees viettää joulua!! 🙁

1 vastaus

Oi, miten suloinen pieni tonttuneiti teillä!! 🙂

1 vastaus

Aivan ihanan hellyyttävä kuva tuo missä on kori 🙂

1 vastaus

ihania kuvia pikkuneidistä, varsinkin tuo korikuva on aivan mahtava! 🙂

1 vastaus

maailman ihanin pikkutonttu <3

1 vastaus

Ihana tuo korikuva 🙂 !

1 vastaus

pakkko korjata että joulu on alunalkaen pakanallinen juhla, jonka kirkko varasti. 🙂

1 vastaus

Ihana pikkutonttu! 🙂

1 vastaus

Samaa minäkin täältä et kyseessä ei oo mikään jeesusjuhla, vaan alunperin se oli pakanallinen juhla! Itteä ainakin ärsyttää kovasti ku sanotaan että kirkkoon kuulumattomien ei pitäis ees viettää joulua!! 🙁

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: