Yleinen 16.2.2014
TEKSTI Eveliina

Vartaloni 3kk synnytyksen jälkeen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sen lisäksi että raskaus on henkisesti hyvin tunteikasta ja rankkaa aikaa, se muuttaa naisen vartaloa hyvin radikaalein tavoin. Yhtäkkiä se pyykkilaudaksi unelmoitu vatsa alkaakin pyöristyä ja kasvaa, ilman että pystyt siihen itse juurikaan vaikuttamaan. Vatsanseudun lisäksi useimmat naiset pyöristyvät myös muualta.
Mun kroppaani raskaus kohteli melko hellin ottein. Kiloja mulle kiertyi 12 joista puolet jäivät synnärille ja loppu puolisko kiloista löytynee varmaankin näistä muutama kokoa suurentuneista maitokannuista. 😀 Vaikka painoni on kutakuinkin entisellään, on kroppani hyvin erilainen kuin ennen raskautta. Vatsa ei ole enää sellainen tiukka, vaan se on ennemminkin löllö. Kaikki lihaksenikin ovat ihan surkastuneet lölleröt, koska en raskaana ollessani koskaan liikkunut enempää kuin oli pakollista, eli jääkaapin ja sohvan väliä pidempää matkaa.
Vielä en ole aloittanut minkäänlasta treenausta tai dieettiä. Tarkoitus olisi kuitenkin josain välissä tehdä sellainen pienimuotoinen elämäntapamuutos. Aion alkaa syödä terveellisemmin ja liikkumaan säännöllisesti. Sellainen vahva ja terveen näköinen kroppa olisi mieleinen. Mutta tämän kaiken toteutan sitten kun musta tuntuu että aika on sopiva. Nyt kiireisen vauva-arjen lomassa saa luvan mennä siitä mistä aita on matalin!

Tällä hetkellä olen melko tyytyväinen vartalooni ja hyvin hämmästynyt siitä mitä kaikkea tämä vaatimaton varteni pystyy tekemään. 9 kuukautta kasvatin toista ihmistä sisälläni, sitten synnytin reippaat 16 tuntia ja nyt pystyn kroppani avulla täyttämään vauvan nälkäisen vatsan. Muutama haaleahko arpea kyljissäni muistuttavat minua tästä huikeasta matkasta, mutta katson arpia ennemminin hyvällä kuin pahalla, sillä loppujen lopuksi säästyin melko vähällä vaikka loppuraskaudesta keskivartalon nahka oli venynyt ihan äärimmilleen.

 Vaikka raskaus koettelee kroppaa melko raa’alla tavalla, täytyy muistaa että palkinto on mitä parhain. Luulen että meidän äitien sylin kuuluu olla tälläinen vähän pehmeämpi paikka.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (24)

Voi kiitos! Kiva että seuraat. 🙂
Onnea synnytykseen toivottavasti kaikki sujuu hienosti!

1 vastaus

MITÄ missä ne löllöt on?!? UPEE kroppa! Ei uskois, että oot 3kk sit synnyttänny, huh, oon vähän kade 😛

1 vastaus

Apua kiitos! 😀 äläkä oo kade. ♥

1 vastaus

Wow, hyvin oot palautunut 🙂

1 vastaus

Upee vartalo!:)

1 vastaus

Kuvien perusteella sulla ei ole yhtään ylimääräistä!!!!!!! Melkein jopa liian laiha 🙂

1 vastaus

Vou, oot nyt jo tuhat kertaa paremmassa kunnossa mitä mä ooon koskaan elämässäni ollut :'D ja tosiaan en oo siis saanut lasta.. epäreilua miten voi näyttää noin hyvältä lapsen saamisen jälkeenkin!

1 vastaus

Sähän näytät siltä kuin et olis synnyttänyt ollenkaan! 🙂

1 vastaus

Voi kiitos! 🙂 tulee hyvä mieli kun lukee näitä kommentteja!
Kiitos muillekkin kehuista. ♥

1 vastaus

Huh kun olet hyvin palautunut, ihan kateeksi käy! 😀

1 vastaus

Hyvältä näyttää kroppa raskauden jälkeen 🙂

1 vastaus

Hyvältä näyttää mut mikä on sun mitta rinnan ympäriltä ne on niin kookkaan oloiset/näköiset oon ihan kade

1 vastaus

Missä lantio ja vyötärö?

1 vastaus

Oletko koskaan kuullut siitä, että ihmisillä on erilaisia vartalonmalleja? Aika törkeä kommentti.

1 vastaus

Vyötärö on about navan kohdalla ja lantio tuossa vähän alempana ofc? 😀

1 vastaus

Joo en oo mikään täydellinen , ihanteellisen kurvikas vaan tämmönen tasapaksu pötkylä. 🙁
Mut tuskin itsekkään olet XD

1 vastaus

Taitaa olla vaan kade 😉 Itsekkin oon vähän, mut hyvällä tavalla! 🙂 Tympeetä kun pitää tulla huomauttelee sellasesta asiasta, mihin ei itse voi vaikuttaa!! Tosi hyvännäkönen kroppa kyllä, erityisesti tykkään sun jaloista/reisistä 🙂

1 vastaus

Olitteko te suunnitelleet teidän lasta etukäteen vai tuliko se vähän niinku yllätyksenä? 🙂 Onko sinusta liian nuori jos synnyttää 18 vuotiaana? Mua jännittää tällä hetkellä että oon raskaana ja oon 18.

1 vastaus

Suunniteltiin.
 Ei se ikä ole niin merkittävä tekijä siinä pärjääkö vauvan kanssa vai ei. 🙂 luonne ja asenne vaikuttaa paljon enemmän. Olet kuitenkin jo täysi-ikäinen, joten uskon sulla olevan ihan yhtä hyvät mahdollisuudet pärjätä äitinä kuin vanhemillakin äideillä.

1 vastaus

ohhoh, ei oo kyllä löllöä missään! Taidat olla onnekas 🙂 Tuleeks susta vartija? Nyt vaan treenaamaan työkuntoa kroppaan 🙂
Oot saman ikäinen kuin minä. Uskomatonta, tunnut niin aikuiselta ja vastuulliselta ja kaikkea verrattuna minuun. ootpa kyllä paljon enemmän jo kokenutkin kuin minä.

1 vastaus

Juu, turvallisuusvalvoja taitaa olla se virallinen jimike minkä opiskeluillani saavutan. Ja tosiaan sitä lihaskuntoa olisi tarkoitus alkaa vähän kartuttamaan. 🙂

1 vastaus

Eipä näy vartalossasi merkkejä menneestä raskaudesta, mahtava kun olet palautunut noin hyvin! 🙂 mä oon seuraillut sun blogia, tykkään sun tavasta kirjoittaa! Itsellä edessä viikon sisällä synnytys ja vähän jo jännittää. Eka lapsi on tulossa & ikää 20v. Onneksi on muitakin nuoria äitejä! Ps. Paljonko painoit ennen raskautta? Ü

1 vastaus

Voi kiitos! Kiva että seuraat. 🙂
Onnea synnytykseen toivottavasti kaikki sujuu hienosti!

1 vastaus

Hienosti oot kieltämättä synnytyksestä palautunut, mutta valitettavasti huomaa myös sen, ettet ole ikinä liikkunut tai tehnyt mitään kroppasi eteen..

1 vastaus

Kyllä mä "ikinä" olen liikkunut. 😀 Joskus olen ollut kova harrastamaan yleisurheilua ja olen hevosurheillut paljon. Lisäksi olen koulun myötä harrastanut jujutsua ja potkunyrkkeillyt.
Raskausaikana en kylläkään liikkunut juurikaan ylimääräistä.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: