Yleinen 26.10.2014
TEKSTI Eveliina

Yläkerran pohjapiirrustus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Paljon kiitoksia kaikille asuntoon liittyvään tekstiin vastanneille! Saimme uusia näkökulmia ja ideoita keskikerroksen pohhdiskeluun. Tällä hetkellä olemme aika lailla kallistuneet alkuperäisen puuhellan säilyttämiseen. 🙂

Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joista pienemmästä tulee Adeliinan nukkumishuone ja suuremmasta huoneesta tehdään erillinen lasten leikkihuone. Meidän vanhempien makuuhuonehan löytyi keskikerroksesta. Nuo kuvan kaksi kalustamatonta huonetta ovat varastointi käytössä, koska katon laskeutuvan mallin takia huoneissa ei ole seisomakorkeutta. Musta ympyrä nukkumis- ja leikkihuoneen välillä on hormi.

Yläkertaan tehdään kaikkein vähiten muutoksia ja se remontoidaan viimeisimpänä, koska ensin remontoidaan asumisen kannalta tärkeimmät huoneet kuten keskikerroksen keittiö ja alimman kerroksen suihkutilat. Yläkerrassa päivityksen kohteeksi joutuvat lähinnä makuuhuoneiden kokolattiamatot (!) ja aulan muovimatto. lattioiden lisäksi ainakin seinät ja listat maalataan. Kaikki talosta löytyvät ovet ovat ruskeita ja haluaisin niistä valkoiset. emme vielä tiedä riittääkö pelkkä ovien maalaaminen vai pitääkö ne vaihtaa kokonaan.

Mitäpä tykkäätte ratkaisusta jakaa lapselle huoneet erikseen leikkimiselle ja rauhoittumiselle? Miten muilla toimii se, että vanhempien makuuhuone on eri kerroksessa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

meillä enimmäkseen vasta 8v viihtyy yksin erikerroksessa leikkimässä, samoin nukkuu yksin alakerrassa kun muut ylhäällä. makuuhuoneiden paikkaa vaihdetaan sitten, kun 3v ei enää yöllä heräile/tarvitse käyttää vessassa tms. sitten lapset ylhäällä (3)

1 vastaus

Meillä on lasten huoneet alhaalla ja hyvin toimii.. Ei tarvii itse katsoa siivoomattomia leluja yms.. 1-vuotiaasta asti ovat olleet alhaalla.

1 vastaus

Itse tekisin niin että vanhemmat ja lapsi nukkuivivat samassa kerroksessa. Eli A:lle makuuhuoneeksi tuo jota olette miettineetkin, teille sitten tuo leikkihuone makuuhuoneeksi. Leikkihuoneen sitten tekisin tuosta toisen kerroksen makuuhuoneesta.
Voisi toimia noin paremmin kaikkien yöheräämisten ja nukuttamisen kannalta. Lapsi ei myöskään saata viihtyä täysin omassa kerroksessaan leikkimässä. 🙂

1 vastaus

Sama, myös senkin takia että kun vanhemmat kumminkin touhuaa ja viettää aikaansa päivällä keskikerroksessa, niin ei etenkään pieni lapsi halua olla yläkerrassa. Myös lelut kuitenkin raahautuisivat alakertaan, jos leikkihuone olisi ylhäällä. Kannattaa oikeasti harkita, että makuuhuoneet olisi ylhäällä ja "oleskeluhuoneet" keskikerroksessa

1 vastaus

meillä enimmäkseen vasta 8v viihtyy yksin erikerroksessa leikkimässä, samoin nukkuu yksin alakerrassa kun muut ylhäällä. makuuhuoneiden paikkaa vaihdetaan sitten, kun 3v ei enää yöllä heräile/tarvitse käyttää vessassa tms. sitten lapset ylhäällä (3)

1 vastaus

Millä ohjelmalla piirsit pohjapiirustuksen? 🙂
Itse muutin 9-vuotiaana pari vuotta nuoremman siskoni kanssa yläkertaan 🙂 Koko toisesta kerroksesta tuli leikkitila, eikä ollut niin väliä vaikka aula olisikin lelujen peitossa 😀

1 vastaus

Uusien ovien osto on nykypäivänä halvempaa kuin maalaaminen 😉

1 vastaus

joo kerroksesta toiseen ravaaminen lapsen heräiltyä esimerkiksi kipeenä tms. kuulostaa ihan hirveeltä, itse en todellakaan ryhtyis! 😀 suosittelen vielä harkitsemaan 😀 leikkihuone erikseen kuulostaa ihan ok:lta, tuleeko teille kuitenkin vielä vierashuone?

1 vastaus

Itse en pitäisi makuuhuoneita erikerroksissa ihan siitä syystä, että lapsi voi herätä yöllä ja voi olla vähän peestä rampata unessa noita portaita + kuuleeko lapsen heräämisen varmasti. Toinen on se, että kun lapsi siirtyy normi sänkyyn nukkumaan ja joko sillä iskee paniikki kun ei pääse turvaportista vanhempien luo alakertaan tai jos ei ole turvaporttia niin hoipertelee unissaan portaissa.

toisaalta on kiva idea, että leikkitila on erillään keittiöstä ja olkkarista niin ne tilat voivat välttyä täyskaaokselta, mutta lapsi ei välttämättä viihdy erikerroksessa yksin leikkimässä.. Meidän poika ei viihdy edes samassa kerroksessa yksin leikkimässä.

1 vastaus

Itsekin harkitsisin noiden makuuhuoneiden sijoittamista yläkertaan.
Jotenkin kovin karulta kuulostaa se, että lapsen pitäisi nukkua yksin vintillä. Eikä vain ne oksennustaudit, vaan myös ne kesän ukkoset tai talvimyrskyt. Aika pelottavaa!
Oma esikoiseni on jo kymmenen täyttänyt, enkä häntä yksinään kyllä yläkertaan nukkumaan laittaisi. En, vaikka ihan reipas poika noin muuten onkin. Mutta lapsen ei koskaan tulisi pelätä nukkumaan mennessään.

1 vastaus

Itse en laittaisi noin pientä nukkumaan eri kerrokseen. Vasta ehkä kouluikäisen kanssa onnistuisi.

1 vastaus

Itse olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa, että ei noin pientä lasta varsinkaan kannata laittaa yksin eri kerrokseen nukkumaan. Jo ihan lapsen oman turvallisuuden kannalta portaat ovat vaaralliset keskellä yötä pimeässä lähteä laskeutumaan vanhempien luo kun lapsi oppii kävelemään. Säilytystilaa näyttäisi olevan ainakin reippaasti mikä on hyvä! 🙂

1 vastaus

Näin kuvan indiedaysillä sinusta, onko odotettavissa pian uutta vauvauutista? <3

1 vastaus

Tsekkaappa uusin postaus 😉

1 vastaus

Meillä nukutaan yläkerrassa aikuiset ja lapset,alhaalla sitten erillinen leikkihuone lapsilla. Tämä toiminut meillä ainaki tosi hyvin,leikkihuone oli välillä ylhäälläkin,mutta siitä ei tullut mitään..�� mutta tapansa jokaisella oma�� meillä lapsia kolme ja itse olen huomannut että kaikista helpoin kun lapset nukkuu samassa kerroksessa vanhempien kanssa. Se leikkihuone sopisi teillä hyvin siihen keskikerrokseen,jos tulee esim vieraita niin aikuiset voivat seurustella keittiössä/olohuoneessa ja lapset leikkiä leikkihuoneessa ja kuitenkin ovat aikuisten kuulo ja näköetäisyydellä..�� ja vaikka meillä lapset leikkii yhdessä silti eivät viihtyneet leikkimässä ylhäällä,halusivat olla leikkimässä siellä missä vanhemmat on tai ainakin lähellä. Meillä tarkoitus että kun lapset tulee kouluikään niin saavat vallata yläkerran ja me siirrytään alas,isompana kaipaa jo omaa rauhaakin ��

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: