Yleinen 7.12.2014
TEKSTI Eveliina

19. raskausviikko!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Oikeastaan 19. viikko starttaa vasta huomenna, mutta silti tuntuu että viikot ovat menneet hurjaa vauhtia eteenpäin. Juuri kävelemään oppineen taaperon perässä juoksiessa aika ei pääse matelemaan! Nyt kun on ennestään jo lapsi, odotusaika on hyvin erilaista. Kaikki ei olekaan enää niin ihmeellistä ja uutta, eikä neuvolasta saatuja raskausinfo lappusia tule selattua puhki, niin kuin viime kerralla. Tulevaisuudessa häämöttävä synnytyskään ei jännitä niin paljoa, nyt kun tietää hieman mitä odottaa.

Oireiltaan raskaus on noudattanut aikalailla samaa kaavaa kuin viimeksikin. Pahoinvointia ei juurikaan ole, vaikkakin jotkut inhokki ruokani ällöttävät tavallista enemmän. Tonyn nuudelien lemu saa oksennuksen nousemaan kurkkuun, mutta ainakin toistaiseksi olen säästynyt pöntön halailulta kokonaan. Huimaus, pääkipu ja silmissä sumeneminen jatkuu edelleen, mutta pyörtynyt en onneksi ole uudelleen. Lääkärissä on käyty, mutta syytää huteraan oloon ei edelleenkään ole löytynyt. Niin kuin olen jo maininnut; verenpaineiden alhaisuutta epäiltiin, mutta mulla on nyt tällähetkellä ehkä jopa hieman tavalllista korkeammat paineet eli n. 100/60.

Mielialani ovat pysyneet korkealla, enkä enää juurikaan tunne olevani väsynyt. Silloin kun kämppä räjähtää käsiin, raivoan Tonylle, mutta aina kun meillä on siistiä ja puhdasta, olen iloinen ja tyytyväinen. Mutta näin on kyllä normaalistikkin, en usko että hormonit ovat juurikaan vallanneet mieltäni.

Vauva potkii masussa jo kovin. Välillä öisin pikku tökkäykset valvottavat, mutta muuten on ihanaa kun vauva pitkin päivää muistuttelee itsestään ja kertoo olevansa edelleen mukana matkassa.
Varasin rakenneultran jo heti 12. viikolla, mutta kanslisti laski raskausviikkoni vähän väärin ja mulle varattiin aika vasta 31. päivä tässä kuussa. Yritin viimeviikolla siirtää ultraa hieman aikaisemmaksi, mutta ainoa vapaa aika löytyi 29. päivä. Rakenneultraan mennään siis viikolla 22, mutta ehkäpä vauvasta pystytään vielä sillä viikolla näkemään kaikki tarpeellinen. Täällä tosiaan suositellaan rakenneultraa tehtäväksi viikolla 20.

Vatsan kuvailu on kameran puuttumisen takia jäänyt vähemmälle, mutta tässä nyt kännykällä tänään napatut sutut.
Adeliinan odotuskuviin verrattuina, vatsa on tässä raskaudessa kasvanut ehkä hieman vauhdikkaammin. Toivottavasti vatsa pysyisi nytkin maltillisen kokoisena ja säästyisin suurimmilta arvilta niin kuin viimeksi. 🙂

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Niin ehkäpä tässä olikin kyse että korkeat paineet Eveliinan verenpaineisiin verrattuna 🙂

1 vastaus

No ei todellakaan ole korkeat paineet.. Jos joku lekuri on näin väittänyt niin suosittelen lämpimästi vaihtoa

1 vastaus

Niin siis, kuten kirjoitinkin epäiltiin että pyörtyminen ja huimaus johtuisivat alhaisista paineista. Ei korkeista. Mutta mulle noi on jopa hieman normia korkeammat paineet. 🙂

1 vastaus

Niin ehkäpä tässä olikin kyse että korkeat paineet Eveliinan verenpaineisiin verrattuna 🙂

1 vastaus

Oot niin hyvinvoivan näkönen! Ja näytät erittäin hyvältä <3

1 vastaus

Voi kiitos! 😀

1 vastaus

Onko teillä ollu jo adelinan 1v neuvola? ��

1 vastaus

Noihan on jo todella alhaiset paineet! Mitä sulla on yleensä ollut? Kääks 😀

1 vastaus

Normaalisti verenpaineet ovat 120/80, toki ihmisestä riippuen hieman on heittoja, mutta 100/60 on jo alhaiset! Perustason ambulansseillakin on määräys viedä potilas jatkohoitoon (sairaalaan), jos yläpaine on alle 100. Ole tarkkana lääkärissä, ja pidä puoliasi! Hyvää jatkoa teidän perheelle! 🙂

1 vastaus

Onko tuo neule äitiysvaate vai "tavallinen"? Ihana, mistä ostettu? Sopii niin kivasti vauvamahas kabssa

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: