Yleinen 1.1.2015
TEKSTI Eveliina

Iso tyttö Adeliina

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Adeliina siirtyi ennen joulua, eli n.1v1kk iässä, nukkumaan ”isojen tyttöjen sänkyyn”. Napattiin pinnasängystä etulaita pois ja laitettiin patjan etureunan alle peittorulla, jotta neiti ei kovin helposti kiepsahtaisi sängystä pois. Laitoin vielä varmuuden vuoksi muhkean peiton sängyn eteen lattialle, että ei kauhean kovin kolahda jos Ade sattuu kesken uniensa kierähtämään sängystä.

Siirtyminen pinnasängystä pois on sujunut tosi hienosti. Adeliina jää
nätisti sänkyyn nukkumaan, kunhan hän vain on tarpeeksi väsynyt sinne
laitettaessa. Kaksi kertaa olen joutunut viemään neidin takaisin sänkyyn
kun hän ei ole malttanut jäädä päiväunille, mutta suurimmaksi osaksi
Ade nukkuukin päiväunet ulkona rattaissa.
Yöt ovat sujuneet yhtä
kivasti kuin silloin kun laita oli vielä paikallaan. Joskus neiti
saattaa yöllä herätä, mutta nukahtaa uudestaan tutin tai silityksen
avulla.  On mielestäni kiva että Adeliina voi aamulla herättyään itse
poistua sängystään ja mönkiä viereeni lepäämään, ilman että mun
täytyy tämän vauvamahan kanssa nostella häntä laidan yli.

Seuraavaksi miellä on edessä Adeliinan vieroittaminen tutista ja tuttipullosta. Halutaan nyt jättää nämä ”vauvojen jutut” pois, koska kun pikkuveli on syntynyt, vieroittaminen on taatusti hankalempaa jos vauva syö tuttia. Muutenkin sisaruksen syntymä muuttaa Aden elämää paljon, emmekä halua että siinä samassa tapahtuu Adeliinalle yhtään enempää muutoksia, kuten tutin ja pullon katoaminen.
Uskon että vieroittaminen käy neidin kohdalla melko kivuttomasti. Ollaan jo pidemmän aikaa vähennetty tutin antamista ja Ade osaa juoda maitoa jo hienosti nokkamukista sekä lasista.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Tosi hienoa että ajattelette noin järkevästi tuosta vieroittamisesta! Käy niin sääliksi niitä lapsia joille se tehdään vasta vauvan synnyttyä 🙁

1 vastaus

Meillä kanssa siirryttiin 1v2kk iässä pinnasängystä pois ja hyvin on sujunut. Kertaakaan ei oo tullu itekseen pois paitsi aamuyöstä kun kiipeää meidän viereen kun sängyt on kiinnikkäin.
Tuttia syö päiväunilla/öisin ja maidon pullosta unille mennessä. Tämän asian kanssa usein painiskelenkin että millon on se aika jättää ne pois kokonaan, vielä ei tunnu siltä vaikka ikää onkin sen 1v4kk.

1 vastaus

Mä en oo viä laittanut mun saman ikästä tyttöä isomman tytön sänkyyn. Eikä oo suunnitelmissakaan, meillä pyöritään unissaan niin paljon et tiputtais varmasti 😀 minkä kokonen adelina oli muuten 1v neuvolassa? Ku sä oot kans jossain postauksissa puhunut et teilläki on pienikokoinen tyttö niin kiinnostaa kuulla että minkä kokonen.

1 vastaus

Minusta tuo on viisasta aloittaa jo nyt vieroittaminen meillä jätettiin samanikäisenä pois ja se kävi silleen että keräsimme kaikki neidin tutit yhteen paikkaan ja "annoimme ne pikkupupuille" tämä oli minusta kätevä juttu

1 vastaus

Tosi hienoa että ajattelette noin järkevästi tuosta vieroittamisesta! Käy niin sääliksi niitä lapsia joille se tehdään vasta vauvan synnyttyä 🙁

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: