Yleinen 26.5.2015
TEKSTI Eveliina

Neuvoloita

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Kävimme viime viikolla Adeliinan lääkärineuvolassa kun Adeliinalla oli ikää 1,5 vuotta. Poitsun kanssa kävimme tänään tapaamassa lääkäriä, kun pojalla oli ikää kuukausi ja neljä päivää.
Adeliina oli neuvolassa tosi reipas. Hän tervehti lääkäriä ja neuvolantätiä hienosti. Hän teki lääkärin mieliksi vähän palapeliä ja pinosi palikoista tornia. Muutaman sanankin hän suostui sanomaan ja esitteli innoissaan pikkuveljeänsä. Painoa Adeliinalla oli 10kg ja pituutta 82,5cm. 

Myös vauva kasvaa hyvin. Hänen mitoikseen saatiin 4900g ja 55cm! Pikkumies kasvaa rintamaidollani  siis kuin rikkaruoho, sillä hänen syntymämittansa olivat tosiaan 3470g ja 50cm. Vauva voi kaikinpuolin hyvin, lääkäri ei löytänyt hänestä mitään valittamisen aihetta. 🙂

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (25)

Pakko vedota auktoriteettiin eli näin äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajana vaikutat aivan mahtavalta äidiltä lapsillesi 🙂 Ilkeilyjä mahtuu aina joukkoon, toivottavasti muistat pitää mielessä, että suurinosa kommenteista on kuitenkin positiivisia -se, jos joku kertoo, että sun jutuista pidetään 🙂

1 vastaus

Sehän onkin "valittamisen aihe" jos lääkäri löytää vauvasta jotain huolestuttavaa?!
Joo sori mut pisti vaan silmään toi ehkä hieman ajattelematon sanavalinta. Sinne neuvolaanhan ei toki ole pakko mennä jos siellä ei muuta tunnu olevan ku valittava henkilökunta… ärsyttää kun nykyajan kotiäitylit ei osaa tippaakaan arvostaa palveluita joita yhteiskunta heille ILMAISEKSI tarjoaa. Joo toki lääkäreitä ja hoitajia on monenlaisia ja mätiäkin on joukossa mutta lähtökohtaisesti musta ois syytä olla pikkasen arvostavammalla asenteella liikenteessä kun kysy tosiaan palveluista joita ilmaiseksi tarjotaan LAPSEN PARHAAKSI.

Kiitos ja anteeksi, poistun.

1 vastaus

Onkohan joku noussut vähän väärällä jalalla? 😀 En todellakaan arvostellut lääkäriä tai ollut mitenkään huonolla asenteella häntä kohtaan. Päin vastoin, meillä on aivan ihana neuvolalääkäri sekä -täti! <3 Lähinnä tuo käyttämäni lause on eräänlainen sanonta (ainakin täällä meillä päin) ja sitä käytetään monessa eri yhteydessä, ilman että sillä tarkoitetaan mitään negatiivista.

1 vastaus

Suomennan vielä kaikille tiukkapipoille: "mitään valittamisen aihetta" = mitään poikkeuksellista/huomautettavaa. :))

1 vastaus

Mun täsmälleen samanikäinen tyttö on ilmeisesti vähän lyhyt ku pituutta 78cm ja no on painooki vähemmän (8900g) mut 4,5cm lyhyempi 😀

1 vastaus

Niin ne lapset kasvaa kovin eri tahtia. 🙂 Muistelisin että Adeliinan mitat olivat kovin keskikäyrien tuntumassa. 🙂

1 vastaus

En ole ikinä mitään kommentoinut, mutta nyt oli pakko. Saat mielestäni todella inhottavia kommentteja melkein joka postaukseen. Milloin miehesi on liikaa remontoimassa, millon teidän turvaistuin on ihan huono jne. ja nyt vielä tämä valittamista sanan käyttö. Luen monia blogeja ja en ole missään niistä lukenut näin inhottavia kommentteja. Sinulla on ihana blogi, kauniit lapset joita hoidat varmasti todella hyvin sekä ihastuttava koti. Osaat myös todella hienosti vastata näille ilkeilijöille 🙂 Jatka samaa rataa!

1 vastaus

Kiitos. <3

Tänään ollut raskas päivä ja tuli kyllä entistä paskempi fiilis kun tulin hyväksymään päivän aikana tulleita kommentteja. (suurinta osaa en edes julkaissut)

Ihan herkistyin kun sun kommentin luin. Oli kyllä päivän piristys ja pelastus. 🙂

1 vastaus

Joo, sama havainto myös mulla! Olet aivan ihanan oloinen, kaikinpuolin normaali ja välittävä ihminen, jolle mä en ainakaan ikinä keksisi ikinä mitään pahaa kommentoitavaa. Ehkä se on just sitten se ominaisuus joka provosoi kaikkia kiukkusia nettikiusaajia avautumaan kun sulla vaikuttaa olevan kaikki niin kunnossa! Oot kyllä rautaa kun kestät kaikki kummalliset haukut mitä tänne kommenttikenttään suolletaan! Lisäksi haluisin haastaa kaikki kiukkupussit miettimään: eikö maailma olisi aika tylsä ja kehittymätön paikka jos ihan_joka_ikinen ihminen tekisi kaiken juuri niinkuin sinusta on oikein? Mun puolesta ainakin jokainen ihminen joka pyrkii tekemään hyvää ja olemaan kiltti läheisilleen saa elää aivan miten tahtoo, vaikkei ostaisikaan juuri sitä samaa turvaistuinta kuin sinulla on tai varmistaisi ettei koskaan anna lapsensa edes nähdä nitriittinakkia. Kaikkea hyvää Eve!

1 vastaus

Itse olen jonkin aikaa jo blogiasi seuraillut ja päätynyt ihmettelemään aivan samaa kuin edellä kirjoittava anonyymi! En ymmärrä ihmisiä, joilla on tarve kommentoida ilkeitä asioita tänne ja vielä anonyyminä. Lapsellista!

Sinulla on todella hyvä blogi ja kirjoitat kivoista aiheista asiallisella ja aidolla tavalla. Jatka samaan tyyliin.

Asiasta toiseen: meille on syntymässä toinen lapsi syyskuussa ja aikas lailla sama ikäero meidän lapsille sitten tulee kuin teidän lapsosille. Olisi kiva kuulla kokemuksiasi, miten olette pärjänneet ilman tuplarattaita? Itseä ajatus tuplarattaiden ostosta ei niin houkuta ja siksipä olisi kiva kuulla miten olet saanut asiat hoitumaan ilman 🙂

Tsemppiä kahden lapsen kanssa arjessa jaksamiseen!

1 vastaus

Kateelliset noita ilkeyksiä kirjottaa!;) sua parempaa esikuvaa ja äippää saa etsiä, en tiä toista sun kaltaista ja miestäsi, ketä on nuoria, talo tulossa ja pieniä lapsia ja asiat noin mallillaan! Kaiken kukkuraks oot ihan uupeen näköne kotiäiti, kyl tonin kelpaa! 🙂 yt kateellinen intohimoinen lukijasi

1 vastaus

Neuvi: älä välitä tuollaisista kommenteista, ovat vain kateellisia! Mielestäni olet aivan upea äiti! Itselläni on sinun ikäinen sisko, mutta en voisi kuvitella häntä kahden pienen lapsen äidiksi tai ylipäätänsä noin vastuulliseksi kun sinä olet! Jatka samaan malliin, blogisi ja perheesi on aivan ihania

1 vastaus

Minusta koko blogin sisältö on tosi positiivinen ja hyvä että se pysynyt sellaisena, vaikka osa nillittää rumista tapeteista ja istuimista tai ajankäytöstä tai rahasta. Suurin osa meistä lukee mielellään kuulumisia ja mietteitäsi kun samojen asioiden parissa itse puuhailee tai samoista asioista haaveilee. Thumbsup!

1 vastaus

Ite ainakin tajusin ton vikan lauseen pilke silmäkulmassa heitettynä enkä ajatellut että dissaat jotenkin neuvolaa. 🙂 Ihana että teillä menee niin kivasti kahen kanssa, antaa uskoa et kyllä itekkin tulee pärjäämään. Kirjotat tosi hyvin ja osaat vastata ilkeisiin kommentteihin tosi nasevasti 😉 Teillä on kyllä kauniit lapset <3

1 vastaus

Mä oon kans kiinnittänyt noihin ikäviin kommentteihin huomiota. En vaan käsitä, että mikä on ihmisessä vialla kun pitää haukkua muita!? Mä ainakin ihailen sun elämänasennetta, itsevarmuutta ja aikaansaannoksia ja saan niistä inspiraatiota omaan elämääni. Älä anna turhasta kitisevien päästä ihon alle!

1 vastaus

Adeliina on niin siro, että varmasti jossain vaiheessa pikkuveli on varmasti saman painoinen kuin siskonsa. Hyvä, että maitoa tulee ja jaksat imettää 🙂

1 vastaus

Haluan minäkin kantaa korteni kekoon; ymmärrän, jos negatiivisten kommenttien takian haluat joskus lopettaa blogin pitämisen (mitä en MISSÄÄN tapauksessa toivo, suosikkiblogejani on tämä), mutta vaikka lopettaisitkin, niin älä muuta upeaa elämänasennettasi! Sinä et tee mitään väärin, vaikka blogin kommenteista voisi päätellä, että teet kaiken väärin!

1 vastaus

Olet kyllä saanut osaksesi todella kurjia kommentteja 🙁 Pää pystyyn vain, äläkä välitä tuollaisista! Sulla on aivan ihana blogi <3 jatka samaan malliin!

1 vastaus

Iso kiitos kaikille tsemppaavista kommenteista! :)<3 niillä on oikeasti tosi iso merkitys!! Loppujen lopuksi te lukijat ja kommentoijat olette niitä ketkä pidätte blogia pystyssä, eli annatte motivaatiota kirjoittaa! 🙂

1 vastaus

Luen sun blogia ihan niistä syistä, että sä olet luonnollisin bloggaaja kenen blogia olen lukenut. Sä et yritä mitään, olet omat itsesi, et yritä mainostaa mitään(yhteistyökumppanit) ja jos jostakin tuotteesta yms kerrot niin tiedän että oikeasti pidät tuotteesta etkä vain esitä.

1 vastaus

Uskon että jokaiseen blogiin tulee varmasti niitä viha kommentteja, mutta ihmiset osaa vaan olla niin kateellisia! Sun blogi ainakin hehkuu sitä onnellisuutta mitä teidän perheessa on. Aina innolla odottelen uusia postauksia, onhan tämää yksi suosikki blogeistani 🙂

1 vastaus

Ensimmäisten suosikki blogien listalla! Ilo lukea ja näkeä kuvista teidän arkea! 🙂

1 vastaus

Hei tiiäkkö, älä julkaise noita ihme ilkeitä kommentteja ollenkaan vaan jätä täysin omaan arvoonsa! Aivan typeriä. Sulla on tosi kiva blogi! 🙂

1 vastaus

oot aivan mahtava! sun tekstejä ja juttuja on aina tosi kiva lukea 🙂 oon kans huomannu välillä ne ilkeän sävyiset kommentit, mutta kannattaa jättää ne huomioimatta 🙂 susta näkee että teillä on aivan mahtava perhe josta moni saattaisikin olla kateeellinen 😉

1 vastaus

Muakin harmittaa noi vihamieliset ja ilkeät kommentit.

Teillä on niin ihanat lapset. 🙂

1 vastaus

Pakko vedota auktoriteettiin eli näin äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajana vaikutat aivan mahtavalta äidiltä lapsillesi 🙂 Ilkeilyjä mahtuu aina joukkoon, toivottavasti muistat pitää mielessä, että suurinosa kommenteista on kuitenkin positiivisia -se, jos joku kertoo, että sun jutuista pidetään 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: