Yleinen 11.8.2015
TEKSTI Eveliina

Kel onni on se onnen kätkeköön

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kuka tyhmä ihminen on keksinyt näin tyhmän sananlaskun? Ihan vain protestoidakseni tätä sanontaa vastaan, tulin tänne kertomaan kuinka onnellinen olen.

 

Olen todella kiitollinen siitä että vaikka välillä vingunkin täällä sitä kuinka elo on raskasta, niin meillä menee yleisesti ottaen paremmin kuin hyvin. Olen todella onnekas että mulla on näin ihana perhe. Kaksi täydellistä lasta, joita rakastan koko sydämestäni, ihana lemmikki sekä todella ahkera mies ketä rakensi perheellemme talon, josta minä tein meille kodin.

Olen kiitollinen siitä että lapseni ovat terveitä ja heillä on kaikki mahdollisuudet saavuttaa elämässään ihan mitä vain haluavat. Olen onnellinen että saan joka päivä viettää paljon aikaa lasteni kanssa, voin ulkoilla ja kulkea vapaasti tuolla Suomen kesässä, vailla ainuttakaan oikeasti suurta murhetta.

Kaikilla asiat eivät ole näin ja siksi yritänkin aina muistaa että nämä asiat eivät todellakaan ole itsestäänselvyyksiä. En tarkoita sitä että yhden ihmisen täytyisi kantaa kaikkia maailman murheita harteillaan ja kieltää itseltään etuoikeuksia, mutta aina on hyvä kuitenkin pitää jalat maassa ja ymmärtää kuinka hyvin omat asiat loppupeleissä on. Aina ei tarvitse tarttua siihen pienimpäänkin vastoinkäymiseen ja tehdä siitä maailmanloppua.

 

Tällaiset tiistain pohdintani nyt ylös kirjoitettuina. 🙂 Haastan kaikki lukijani listaamaan vähintään viisi asiaa joista olette kiitollisia. Luulen viiden kohdan täyttyvän helposti!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Suomalaiset on ikävä kyllä niin kateellista porukkaa, että Suomessa tuo sanonta pätee kyllä. Ikävä kyllä. Muiden onni tuntuu olevan muilta pois, jos sitä uskaltaa hehkuttaa.

1 vastaus

Aivan mahtava postaus!! ☺ kiitos!
Olen kiitollinen terveydestäni, rakkaasta ja hyvin läheisestä perheestäni, kodista joka on turvapaikka, mukavasta koulusta sekä niistä vähäisistäkin ystävistä joita minulla on!

1 vastaus

KUKA!!! ei ketä!

1 vastaus

Apua 😀 koita kestää! Onhan tuolla ekassa lauseessa sitäpaitsi kuka. 😀

1 vastaus

Oletko koskaan kuullut murteista? 😉 ite ainaki käytän ketä koska kuulostaa mielestäni paljon paremmalta ja sopii mun suuhun 😀 haha oli pakko puuttua taas tämmöisten pilkun***** pätemiseen sori 😀

1 vastaus

Aijai. Väärä neuvo. Tuossa kohtaa ei myöskään kuka vaan JOKA… ?

1 vastaus

Kiitos sulle. 🙂 hyvin samankaltaiset onnellisuuden aiheet kuin minullakin. 🙂

1 vastaus

Mietin juuri hiljalleen tuota samaista sananlaskua ja minä taas päädyin siihen tulokseen, että onpa fiksusti sanottu! 😀 En sano, etteikö voisi ääneen sanoa olevansa onnellinen ja kertoa suurpiirteisesti, mistä asioista on onnellinen – aivan kuten sinä kirjoituksessasi teit. 🙂 Lähinnä itse koen, että kaikkia yksityiskohtia ei tarvitse jakaa muiden kanssa. Mietimme hiljattain mieheni kanssa, että varmasti yksi syy siihen, miksi suhteemme on äärimmäisen hyvä, on se et me emme puhu parisuhteestamme ollenkaan muiden kanssa. En koskaan juttele ystävieni kanssa siitä, mitä olemme mieheni kanssa puuhanneet tai ylipäätään puhu meidän suhteestamme ystävilleni. Se onni, mikä meillä täällä kotona on, tekee minut hyvin onnelliseksi ja aion sen pitää itselläni – en koe tarvetta jakaa sitä edes ystävieni kanssa. En täten myöskään esim. lisäile kuvia meistä facebookiin tai instagramiin, vaan meidän yhteiset kuvat päätyvät kotikansioihin tai teetettyinä makuuhuoneen kehyksiin.

Ehdottomasti voi siis kertoa olevansa onnellinen, mutta ehkä sillä onnen kätkemisellä tarkoitetaan sitä, että ne yksityiskohdat jätetään itselle. Noh, en tiedä, mutta näin minä sen tulkitsen! 😀

1 vastaus

Viisi riittää näin alkuun, mutta jos saisi loputtomiin jatkaa niin eihän lista loppuisi! Mä yritän kanssa elämässä aina muistaa sen hetkestä nauttimisen. Välillä tuppaa arjessa vastoin käymiset stressaamaan, kuten eilen, ihan jouduin stressisuklaan ostamaan 😀 mutta siis mun viiden lista on: tytär, vatsassa kasvava vauva, ihana huolehtiva avomies, läheiset perheen jäsenet molempien puolelta, kaikkien edellä mainittujen terveys. Ja lisätään nyt vielä kuudeskin, uusi koti johon muuttaminen tapahtuu viikonloppuna!

1 vastaus

Olipa ihanan positiivinen postaus! Ja niin suloiset lapset, heistä todellakin saat olla onnellinen!

Itseni tällä hetkellä tekee erityisen onnelliseksi ihana mies ja hyvin rullaava parisuhde. Tämän murmelin kanssa lähdetään viikonloppuna reissun päälle, ja matkustelu myös kaikessa pinnallisuudessaan on yksi onnellisuuteni avaimista. Samoin ihana yhteinen koti. Olen myös kiitollinen siitä, että minä sekä läheiseni ovat saaneet olla terveitä, ja että ystävät, joilla välillä on ollut vaikeaa ovat päässeet takaisin jaloilleen. Muiden onnellisuus tekee myös itseni onnelliseksi!

1 vastaus

Sen on EINO LEINO sanonut, eikä ole tyhmästi sanottu! 😀

1 vastaus

Samaa mieltä, yksi hienoimmista sanonnoista ikinä ja täysin totta. Kyllä sen sitten joskus tajuaa. 🙂

1 vastaus

Lapset, mies, oma asunto, terveys ja mahdollisuus olla kotona lasten kanssa 🙂 -miljama

1 vastaus

Perheeni, ystäväni, koirani, työpaikastani, ja musiikista

1 vastaus

Suomalaiset on ikävä kyllä niin kateellista porukkaa, että Suomessa tuo sanonta pätee kyllä. Ikävä kyllä. Muiden onni tuntuu olevan muilta pois, jos sitä uskaltaa hehkuttaa.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: