Yleinen 11.11.2015
TEKSTI Eveliina

Juhlajärjestelyä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Olen kuluneen viikon aikana järjestellyt kotia uuteen uskoon, siivonnut, koristellut ja pohtinut kahvipöydän antimia. Käynnissä on siis Adeliinan kaksivuotis syntymäpäivien järjestelyt!
Juhlimme huomenna iltapäivällä minun äitiystävieni ja heidän lastensa eli Adeliinan kavereiden kesken. Perjantaina, eli Adeliinan oikeana syntymäpäivänä, otan uuden spurtin siivoamisen sekä leipomisen suhteen ja lauantaina sankarin kauneusunien jälkeen, sukulaisemme ovat tervetulleita juhlimaan Adeliinaa. 
Perheellämme on siis meneillään  vauhdikas ja iloinen viikko.

Meillä on tällä kertaa toiveissa että juhlijat muistaisivat sankaria kierrätyslahjoin tai kirjekuoreen mahtuvalla lahjalla. Etenkin äitiporukassa toivon että vieraat voisivat pohtia löytyisikö heiltä kotoaan jo valmiiksi jotain lahjaksi kelpaavaa. Se voisi olla esimerkiksi joku vanha lelu mikä saisi ilahduttaa vuorostaan seuraavaa leikkijää tai niin moneen kertaan luettu kirja, että tarina voisi vuorostaan kantautua uudelle korvaparille. Adeliinalla kun ei ole tarvetta juuri millekään materialle, en näe järkevänä sitä, että vieraat joutuvat vaivautumaan kauppaan uuden tavaran perässä, jos kerran kotoa voisi löytyä jotain kiertoon kelpaavaa. Stop kulutushysterialle! Sukulaiset, joilta ei ehkä löydy kaksivuotiasta kiinnostavia tavaroita, voisivat halutessaan pistää rahaa Adeliinan tilille tai sitten sponssata meitä tarpeellisen tavaran, eli Adeliinan uuden lastensängyn patjan ostossa. Tämä kierrätys/kirjekuori ajatus on heitetty ilmoille myös vieraita helpottaaksemme, toki jokainen saa lahjoa (tai olla lahjomatta!) Adeliinaa ihan itse haluamallaan tavalla! <3
Adeliina ei vielä osaa itse toivoa mitään tiettyä lahjaa ja on varmasti onnellinen ihan kaikesta, eniten tietysti siitä mistä syntymäpäiväjuhlissa on kyse, eli että kaikki rakkaat ihmiset antavat arvokasta aikaansa ja kokoontuvat meille huomioimaan sankaria.

Mitäs sitten vastalahjaksi vieraille? No herkkuja notkuva kahvipöytä tietenkin! Aikani googlettelin ja selailin reseptikirjojani, mutta lopulta päädyin siihen tuttuun ja turvalliseen… Tiedossa on siis ainakin mustikkapiirakkaa, pizzaa, pätkiskakkua, mutakakkua sekä muuta pienemmillekkin vieraille maistuvaa.. 😛
Onneksi sain osan tarjoiluiden valmistuksesta delegoitua lähipiirille ja ONNEKSI Adeliinan kummitädillä Sohvilla on torstaina aikaa tulla auttamaan mua leipomisen ja lastenhoidon kanssa.

Koitan juhlapäivinä kiinnittää huomiota sankarin hymyn sijaan myös kameraani ja palaan juhlien jälkeen kuvien kera!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

Meillä aika samanikäiset lapset (12/13 ja 3/15). Me toivoimme syntymäpäivälahjaksi "toimintalahjoja" esimerkiksi uimahallikäyntiä tai lähitallin heppojen ihailua. Tuntuu että sitä materiaalia on niin paljon jo entuudestaan ja tällainen yhdessäolo lahja jää varmasti paremmin taaperolle mieleenkin kuin legolaatikko/mekko/nukke/auto. Kiva myös tuo teidän kierrätys idea 🙂

1 vastaus

Ihania juhlia teille 🙂
Ja tuo kierrätyslahja on todella hyvä idea. Itsekin veisin mielelläni kotoa hyväkuntoisia leluja/kirjoja yms. lahjaksi pienille sankareille, mutta kun vanhemmat eivät tällaista ideaa heitä ilmoille niin en "kehtaa" viedä vanhaa ja käytettyä. Kaikki vanhemmat eivät varmasti osaisi arvostaa kierrätettyä syntymäpäivälahjaa.

1 vastaus

Jos et syntymäpäivälahjaksi kehtaa, niin vie muuten vaan! Tavaran vaihto ilahduttaa aina – niin saajaa kuin antajaaki .

1 vastaus

Eikö sulla eilen ollut apuri sielä kotona yötämyöden…. Pikkusiskosi kaveri kun olen niin sain tämän käsityksen…

1 vastaus

Joo siskoni oli meillä eilen jeesaamassa. 🙂

(En vielä tekstiä kirjottaessani tiennyt hänen tulevan meille)

1 vastaus

Aivan loistava teema! Onnea prinsessa! 🙂

1 vastaus

Meillä on ihan saman ikäset muksut, mun poika täyttää myös 2v ja lauantaina juhlat! Hauskoja synttäreitä sinne! 🙂

1 vastaus

Loistava tuo lahjaidea! 🙂 Pitäkäähän hauskat synttärit 🙂

1 vastaus

Onnea 2-vuotiaalle! 🙂 Hieno ajatus lahjoista. Ei lapsi kuitenkaan ehdi leikkiä suurella määrällä leluja!

1 vastaus

Meilläkin lauantaina 2v juhlat!

1 vastaus

Meinaatko kirjoitella synttäreistä?:) olis kiva lukea millaiset juhlat oli!

1 vastaus

Meillä aika samanikäiset lapset (12/13 ja 3/15). Me toivoimme syntymäpäivälahjaksi "toimintalahjoja" esimerkiksi uimahallikäyntiä tai lähitallin heppojen ihailua. Tuntuu että sitä materiaalia on niin paljon jo entuudestaan ja tällainen yhdessäolo lahja jää varmasti paremmin taaperolle mieleenkin kuin legolaatikko/mekko/nukke/auto. Kiva myös tuo teidän kierrätys idea 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Eveliina Matilda
Hei! Tervetuloa lukemaan tarinaani lapsiperhe-elämästä, parisuhdekiemuroista sekä Turun Portsassa sijaitsevan, yli satavuotiaan puutaloasunnon remontoinnista. Ota yhteyttä: adeliinablogi@gmail.com Seuraa: Facebook / Eveliina Matilda Instagram / @eveliinamatilda

Arkisto

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: