Yleinen 13.1.2018
TEKSTI Eveliina

Jätin ostotarjouksen asunnosta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 

Vuokralla asuminen alkoi syksyllä ärsyttää niin pahasti, että muutin ulkomaille muuttaneen tuttavan kämppään asumaan. Tämä vaihtoehto oli mukavampi, kuin maksaa joka kuukausi yli 700 euroa jonkun tuntemattoman taskuun. Tässä tuttavan asunnossa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kaipaan todella kovin ihan ikiomaa kotia. Nykyisessä paikassa minulla ei ole juuri muuta omaa kuin vaatteeni ja kosmetiikkatuotteeni… Huonekalut, keittiövälineet sekä oikeastaan kaikki muu on jonkun toisen. Haluaisin asua sillä tavalla, että tavarat sekä seinät ympärillä ovat minun! Olisi ihanaa tehdä pientä remppaa ja luoda kodista kaunis kuin kukkanen. Haaveilen valkoisesta, tyylikkäästä ja tyhjästä, mutta kuitenkin kodikkaasta lookista. Myytyäni eron jälkeen omakotitalon puolikkaani, olen vain ajelehtinut irrallaan. Mikään paikka ei ole tuntunut kodilta, enkä öiden lisäksi ole halunnut viettää yhtään ylimääräistä aikaa ”kotona”. Nyt on hyvä hetki asettua paikoilleen ja luoda minulle sekä lapsille ympäristö, jossa oikeasti viihdymme.

Minulla on säästöjä, mutta joudun ottamaan myös asuntolainaa, mikäli mielin ostaa oman kämpän. Olen kuluneen viikon neuvotellut pankin kanssa ja katsellut asuntoja netistä. Mun budjetillani saan omakotitalon syrjäseudulta tai sitten tiiviit neliöt keskustan tuntumasta. Haaveilen omakotitaloasumisesta (meren rannalla tietysti), mutta nyt tässä kohtaa on realistista ostaa ne pienet neliöt keskustasta. Elämäntilanteen muuttuessa keskustakämpän saa varmasti myyty tai vuokrattu eteenpäin, toisin kuin syrjäseudulla sijaitsevan remppakohteen.

Olen löytänyt kaksi kiinnostavaa asuntoa, joista toinen ehdittiin valitettavasti jo myydä. Toisen asunnon välittäjälle soittelin kuluneella viikolla ja sovimme asuntotreffit perjantaille. Asunto oli juuri sellainen kuin kuvissa; soma ja ihan mun näköinen! Tämän lisäksi hinta, sijainti, asunnon kunto ja oikeastaan kaikki mahdolliset seikat tuntuvat olevan kyseisessä kohteessa kunnossa. Nukuin yön yli ja tulin tänään konsultoimaan vanhempiani asunnon oston suhteen. Mietintäni päättyi tänään ostotarjouksen tekemiseen!

Odottelen nyt jännittyneenä tilanteen etenemistä… Kerron täällä sitten taas kun jotain tapahtuu. Voi kunpa palaset loksahtelisivat paikoilleen ja pääsisin taas kahden vuoden tauon jälkeen asumaan ihan omaan, rakkaaseen kotiin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Ihme saivartelua. Nimittäin aika aikaansa kutakin. Se, onko joku ratkaisu verrattaen parempi kuin toinen, (yksin isolla vuokralla vs. halvemmalla kimppakämpässä) ei suoraan tarkoita sitä että juuri se olisi pitkän tähtäimen kannalta paras js halutuin ratkaisu.
Kaikki varmasti kulkevat, jotkut askel kerrallaan ja jotkut isommalla loikalla, kohti sitä omaa parasta ratkaisuaan.
Tsemppiä tosi paljon Eveliina! Toivotaan että kaupat toteutuu 🙂
0
1 vastaus

Hei!
Täällä pidetään peukkuja että saisitte uuden oman kodin 🙂
Sisustaminen on niin ihanaa ja saa samalla vähän ajatuksia pois kaikesta ikiävistä tapahtumista, näin ainakin minulla.
0
1 vastaus

Viimeksi kun oot kirjoittanut asuntoasioista, olit muuttamassa kimppakämppääm, jota pidit tosi hyvänä ratkaisuna ykisn asumisen sijaan. Mitä sille tapahtui?
0
1 vastaus

Samaa mietin ?
0
1 vastaus

Ihme saivartelua. Nimittäin aika aikaansa kutakin. Se, onko joku ratkaisu verrattaen parempi kuin toinen, (yksin isolla vuokralla vs. halvemmalla kimppakämpässä) ei suoraan tarkoita sitä että juuri se olisi pitkän tähtäimen kannalta paras js halutuin ratkaisu.
Kaikki varmasti kulkevat, jotkut askel kerrallaan ja jotkut isommalla loikalla, kohti sitä omaa parasta ratkaisuaan.
Tsemppiä tosi paljon Eveliina! Toivotaan että kaupat toteutuu 🙂
0
1 vastaus

Onnea. Itse etsin myös omaa ekaa kotiani…siis omistus. Mistä tietää että asuntoa on just se oma….
0
1 vastaus

Tsemppiä sinne etsintään!
Niin, enpä oikein osaa sanoa. Omalla kohdallani ne asunnot vain ovat kolahtaneet heti ensi näkemältä.
0
1 vastaus

Pidän sormet ja varpaat ristissä, toivottavasti tarjous menee läpi! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos! Aika hyvältä se mun tarjous kuulemma vaikutti. Varmaan huomenna saan tietää myyjän vastauksen.
0
1 vastaus

Odotan innolla millainen asunto ? Toivotaan että tarjous onnistuu!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: