Faija 26.2.2017

Miehen näkökulma raskauteen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kaikkihan tietää miten raskaaksi tullaan? Hienoa! En käy sitä enempää läpi.

Kun nainen on raskaana, niin kaikki onnittelevat häntä ja silittävät vatsaa. Ystävät kysyvät: ”oooh ihanaa, saako koskea vatsaan. Onkos sielä joku pikkuwikku masuasukki”………

Seisoskele siinä sitten tumput suorina ja hymyile kauniisti naisille jotka jättävät täysin sinun työsi huomioimatta. Miespuoliset kaverisi heittävät sinulle varmasti saman vitsin minkä heittävät kaikille: ”Nyt oot todistetusti saanut ainakin kerran…..” Heh…….. Aina jaksaa naurattaa.

Toki ymmärrän, että raskaus on ihanaa aikaa naiselle ja kaikki sanovat, että nauti nyt raskaudesta. Kyllähän sitä nainen on varmasti onnensa kukkuloilla kun hänen sisällä kasvaa ihminen joka potkii kylkiluut rikki ja herättää parin tunnin välein naisen vessaan painamalla rakkoa keskellä yötä. Itse ainakin nauttisin!

Meillä raskaus on mennyt minun osaltani suht helposti, kiitos kysymästä. Muutamia pieniä naurukohtauksia on tullut, esimerkiksi kun tyttöystäväni tahtoo jostain syystä yhtäkkiä kahvia, vaikka ei ole koskaan aikaisemmin juonut sitä. Tästä sitten tirautettiin muutama kyynel molemmat eri syistä. Minä sen takia, että meinasin tukehtua nauruuni ja tyttöystäväni vaan halusi niin paljon kahvia, että oli lähdössä kävelemään vesisateessa 3km matkan sunnuntai aaamuna huoltoasema-kahvin takia. Näitä tarinoita on lisää ja ehkä avaan niitä myöhemmin jos en saa tyttöystävältäni karateiskuja niskaan tämän postauksen takia.

Välillä sitä tuntee myös riittämättömyyttä, kun toisen alaselkä on aivan jumissa enkä pysty tekemään mitään. Ei auta lämpö -tai kylmähoidot, eikä hieronnat. Tiedä sitten onko tukan silittely auttanut vai pahentanut asiaa. Moni isä on varmasti ollut tuossa samassa tilanteessa.

Nyt kysymys jo synnyttäneille tai parhaillaan raskaanaoleville naisille: Olenko oikeassa kun sanon tässä tilanteessa, että olisit treenannut keskivartaloasi enemmän? Omasta mielestä olen täysin oikeassa 🙂

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Kiitos 🙂
Olet aivan oikeassa!

1 vastaus

Miettisin tarkkaan haluanko olla oikeassa vai onnellinen. Itselläni lantion liitokset löystyivät selän puolelta niin, että piti sitoa lantio vyöllä kasan että pystyi kävelemään raskauden puolivälin jälkeen. Ei siinä mikään treeni olisi auttanut.

1 vastaus

Aijjai!!

Lähinnä tuo oli huonoksi puujalkavitsiksi tarkoitettu. Kuulostaa kyllä hurjalta! Siinä oli varmaan isän rooli aika tärkeässä osassa tuon operaation jälkeen?

1 vastaus

Tämä ei todellakaan päde kaikkiin (kuten yllä olevasta kommentistakin käy ilmi), mutta kyllä minulla oli kahdesta raskaudesta se ensimmäinen huomattavasti armollisempi selälle, ja ainakin itse olen ollut sitä mieltä, että helpomman raskauden syynä oli parempi fyysinen kunto. Mielestäni siis ihan looginen päätelmä, mutta välttämättä ihan jokainen nainen ei tykkää kohdata totuutta ihan silmästä silmään, joten odottavan isän roolissa saattaisin kyllä pitää ajatukseni ominani. 🙂

1 vastaus

Kiitos vinkistä 😀

1 vastaus

Itse asiassa liian tiukat lihakset vaikeutti mun synnytystä niin paljon että ennemmin rohkaisisin ”lopussa kiitos seisoo” tms latteuden. Raskaus kyllä meni hyvin, mut se synnytys ? ennemmin valkkaisin ne selkäkivut ?

1 vastaus

Okei! Hyvä tietää, että noinkin voi mennä.

Haha 😀 Älä pelottele etukäteen! 😀

1 vastaus

En toki pelottele ? toinen synnytys sujuikin sitten jo miehen sanoin ”rutiinilla” ? No ainakin paljon paremmin! Suosittelen tutustumaan Bebesinfo-sivuston synnytystä koskevaan osuuteen tai facessa Aktiivinen synnytys -ryhmään.

1 vastaus

😀

Pitääpä laittaa korvan taakse nuo sivut. Kiitos

1 vastaus

Aika uskomattoman surkea tuo loppukysymys. Muutenkin tekstisi on aika nollasisältöistä ja jäsentymätöntä ajatustenvirtaa .
Ei jatkoon.

1 vastaus

Kiitos kommentista 🙂

1 vastaus

Musta sä kirjotat tosi hyvin! Ilo lukea! Kävit laittamassa tehdään vauva blogiin kommentin niin tulin heti tarkastamaan löytyykö sulta vinkkejä noihin tarvikehankintoihin. Postaustoiveena siis pohdintaa mihin vehkeisiin päädyitte ja miksi. Mies näkökulma on niin tervetullut!!

1 vastaus

Kiitos paljon 🙂 Hyvä, että joku tykkää.
Laitan heti tarvikearsenaalista postauksen kun kaikki on hankittu 🙂

1 vastaus

Tosi ”miksi” kysymykseen tulee varmaan aina vastaus: ”koska tyttöystäväni sanoi niin” 😀

1 vastaus

On ymmärrettävää, että haluat helpottaa naisesi selkäkipuja ja kehotat treenaamaan keskivartalolihaksia. Niin minunkin mieheni teki ja se oli ärsyttävää. Ehkä ajatus ärsytti juuri loogisuutensa vuoksi. Näin 15 vuoden jälkeen se on helpompi myöntää. Kun odotimme toista lastamme, saimme sairaalasta vinon pinon lukemista aiheesta miten valmistautua synnytykseen. Yksi oppaista sisälsi jumppaohjeita keskivartalolle. Jumppasin ahkerasti ennen synnytystä ja synnytyksen jälkeen. Täytyy sanoa, että se teki hyvää minun kropalle ja iskän päälle. Uskoisin, että vauvakin nautti keinuvammasta kyydistä.

1 vastaus

Ihan loistava teksti ja tosi hyvä blogi! Jatka samaan tyyliin! Mun mielestä kehiin vaan hurttia huumoria ja kärjistyksiä, ei se elämä niin vakavaa ole.

1 vastaus

Kiitos 🙂
Olet aivan oikeassa!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: