Faija 2.3.2017

Tarvikkeiden osto ennen lapsen syntymää – Case: Rattaat

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Hetkinen!

Minulle on nyt avautunut rattaiden järkyttävä business! Jotkut rattaat maksavat yli tuhat euroa! Minun auto maksoi 6000 €. Eihän tuo nyt mene mitenkään yksiin. Koska näistäkin on tullut kilpavarustelua?

Tyttöystäväni sanoi tovi sitten, että nyt pitäisi alkaa katselemaan rattaita ja näytti muutamaa linkkiä rattaisiin. Nyökyttelin ja hymyilin koittaessani vaikuttaa siltä, että tiedän mitä me oikein näissä katsotaan. Rattaista minulla on kokemusta vain omista istuttavista rattaista, jotka kesti mitä vaan. Muistan työntäneeni pikkuveljeni pihamme alamäkeen ja rattaat eivät hajonneet vaikka veli osui niillä seinään. Kangas ja rautaputket olivat ainoat materiaalit mitä niissä oli. Se oli sitä 90-luvun laatua!

Takaisin nykypäivän rattaisiin. Eli siis rattaat maksaa tonnin. Sitten niihin pitää ostaa kantokoppa, turvaistuin ja helistimet, kilistimet, sekä muut tärkeät osat. Jos timanttikauppiaat saivat pienellä huijauksella markkinoitua miehille, että kihlasormuksen hinta pitää olla vähintään kuukauden palkan ja vihkisormuksen kuukauden palkan verran , niin kyllä tässä on samanlainen pienehkö puijaus meneillään vaunufirmoilla. Voin kuvitella, kun vaunuyritysten johtajat ovat kokouksessa miettineet, että miten saadaan ihmiset kuluttamaan vaunuihin tarvikkeineen vähintään kuukauden palkan verran.

Meillä kävi tuuri ja saimme ostettua Stokken rattaat hyvällä alennuksella VAIN 450€. Todellinen onnenpotku! Tähän sitten pitää hankkia lisäosia, joten summa tulee kuulemma nousemaan lähelle tuhatta euroa kokonaisuudessaan. Te miehet jotka suunnittelette perheenlisäystä, niin tässä oiva vinkki: SÄÄSTÄKÄÄ RAHAA!

 

Minulla on pieni fiilis, että tulee vielä muutaman kerran valahtamaan vetelät housuun, kun kuulen näiden pakollisten tuotteiden hintoja.

 

 

Ilmeeni kun katsoin tyttöystäväni lappaavan seteleitä vaunumyyjän käteen:

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (13)

Kannattaa selata nettikirppareita. Monet ihmiset tekevät vain yhden lapsen, jolloin rattaat on vähemmällä käytöllä ja hyvässä kunnossa. Älkää vaan haksahtako mihinkään vauvamerkkimaniaan, se on synkkä ja kallis tie.

1 vastaus

Ups, sellaistahan se tuppaa joskus olemaan… Meillä oli ennen auton vaihtoa jonkun aikaa tuplarattaat jopa selkeästi kalliimmat kuin perheen auto! Järkyttävä vertaus. Mutta ajattelin tuolloin myös, että tavallaan ei haittaa että halvan auton verran maksavat koska olivat ”kakkosauton” virassa yhdistettynä busseihin. Kun ei liiku autolla, on tärkeää, että vaunut pelittää joka tilanteessa ja niissä kulkee tavarat hyvin mukana ja lapset sopivasti ja mukavasti ja voivat hyvässä asennossa unensa nukkua. Kiva kun on nyt ekat vaunut ostettu! Sitten, jos sisaruksia syntyy, saakin uudestaan alkaa saman vaunupohdinnan tuplarattaiden kanssa 😉 Kiitos blogistasi, mukavan selkeää tekstiä!

1 vastaus

Eli saaga ei ole ohi vielä 😀

Odotan innolla uusia vaunujen shoppailuja! Kiitos kommentista 🙂

1 vastaus

Ei kannata myöskään unohtaa kevyempiä matkarattaita kun vauva on hieman kasvanut 😀 Meillä ekat rattaat ostettiin sen kummemmin miettimättä käytettynä mutta matkarattaiden kanssa harrastettiin jo vähän vertailua kun uutena ostettiin 🙂

1 vastaus

Sekin vielä 😀

1 vastaus

Me ostettiin yhdistelmävaunut pehmeällä kantokopalla 90 eurolla. (Tosin muutama osa jouduttiin uusimaan )Ja käyttö on tosi kovaa, sen voin sanoa, koska ei autoilla vaan liikutaan kaikkialle julkisilla tai kävellen. Kilometrejä tulee helposti parikymmentä päivässä. Hyvin ovat toimineet ja ovat ketterät ja pienet kaupungissa ja maastossa hyvät myös. Eli halvallakin voi selvitä, jos ei ole turhan ronkeli.:)

1 vastaus

Joo varmasti voi säästää, mutta nämä ”oli pakko saada” 😀
Meillä on auto, joten on hyvä, että turvaistuin sopii myös rattaisiin. Tai näin ainakin minulle tämä asia myytiin 😀

1 vastaus

Hahaa.. joo ihan parasta on se kun myyjä lastentarvikeliikkeessä katsoo sua syylistävästi ja kysyy ”aijaa.. et siis halua parasta lapsellesi?” 😀 Miten tuohon voi vastata – ei mitenkään !?

1 vastaus

Kävellä ulos ja mennä tori.fi:hin ostoksille 😀

1 vastaus

Meillä 17.11.14 syntynyt tyttö. Onkohan kolmannet vai neliännet rattaat menossa ? onneksi saanut vähän käytettynä halvalla ?

1 vastaus

Olet tippunut jo laskuista? 😀
Itse liputan myös käytettyjen puolesta.

1 vastaus

Me löydettiin uudenveroiset käytetyt Brio combi yhdistelmävaunut 150 eurolla.. Niillä aateltiin pärjätä koko vaunutteluaika. Meillä ensimmäinen siis tulossa. Eli ei niihin oo pakko sitä tonnia käyttää.

1 vastaus

Joo kyllä mekin käytettyjä suosimme näissä.
Toki uudet olisivat varmasti todella toimivat, mutta ei ihan pelimerkit riitä niihin parhaimpiin Bugaboo-vaunuihin.

1 vastaus

Kannattaa selata nettikirppareita. Monet ihmiset tekevät vain yhden lapsen, jolloin rattaat on vähemmällä käytöllä ja hyvässä kunnossa. Älkää vaan haksahtako mihinkään vauvamerkkimaniaan, se on synkkä ja kallis tie.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: