Faija 5.3.2017

Ennakkoluulot – Mistä joutuu luopumaan isyyden myötä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ennen suurta h-hetkeä on hyvä asennoitua valmiiksi asioihin joista joutuu todennäköisesti luopumaan. Kerään tähän listan asioista, joiden uskon jäävän vähälle tai loppuvan kokonaan vauva-vaiheen ajaksi:

 1. Uni
 2. Kahden keskeinen aika naisen kanssa
 3. Treeni
 4. Vessassa kännykän kanssa istuminen
 5. Pitkät suihkut
 6. Sarjojen katsominen Netflixistä
 7. Uni
 8. Pitkät aamut
 9. Hitaat aamut
 10. Rauhalliset aamut
 11. Uni
 12. Leffa-illat
 13. En usko, että pystyn lähtemään enää reissuun neljästi vuodessa
 14. Hiljaisuus
 15. Haahuilu
 16. Juhliminen
 17. Uni
 18. Oma aika
 19. Futismatsien kattominen
 20. Uni

Toki tämä on ollut tiedossa jo pitkään, eikä tule varmastikkaan harmittamaan, sillä lapsen hyvinvointi menee näiden kaikkien edelle. Tilannehan toivottavasti muuttuu, kun lapsi vähän kasvaa 🙂

Oletteko te joutuneet luopumaan jostain asiasta perheenlisäyksenne takia?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Kiitos paljon! Harmittaisi tehdä paskaa blogia 😀

Hienoja lohdutuksen sanoja. Toivotaan, että meillä poika nukkuu hyvin. Vaikuttaa kyllä rauhalliselta, sillä kauhean kovia kylkipotkuja ei tule ihan kauhealla sarjatulella.

PS. Piti ihan googlettaa, että missä on Udmurtia 😀

1 vastaus

Tykkään sun rennon humoristisesta suhtautumisesta, ja veikkaan että tuut yllättymään positiivisesti siitä, miten monen asian ei loppupeleissä tarvitse jäädä. Tämä riippuu tietysti ihan tosi monesta asiasta, alku saattaa hyvinkin olla vähän rosoista, tai sitten ihan tosi helppoa. Mutta oikeesti haluan ihan vakavasti kehottaa teitä molempia pitämään kiinni sellaisista pienistä ”hengähdystauoista”. Mulla se on esimerkiksi just noi pitkät suihkut pitkän päivän jälkeen ja jumppa kerran viikossa. Miehelle taas suon mielellään istunnot vessassa kännykän kanssa ja salin pari kertaa viikossa. Iltaisin kun lapset nukkuu niin istutaan sohvalla ja katotaan Netflixiä. Futismatsit voi meillä hyvin pyöriä telkkarissa, toki niiden seuraaminen on ehkä vähän erilaista kuin ennen ? Reissaaminenkin onnistuu, joskin on sekin erilaista, mutta helpottaa kunhan lapset kasvaa. Ihan kivasti sujuu esimerkiksi meidän 3-vuotiaan ja puolivuotiaan kanssa. Pari kertaa vuodessa saa tosin meillä riittää.. ? Ihanaa odotusaikaa teille!

1 vastaus

Kiitos paljon 🙂

Joo tuskin moni asia ikuisiksi ajoiksi jää sivuun. Oletukset ovat vain tälläiset 😀

Reissut tulevat varmasti muuttumaan, sillä olen käynyt ystävieni kanssa yhden yrityksen kautta ympäri Eurooppaa pitkillä viikonlopun reissuilla muutaman kerran vuodessa. Ne eivät enää onnistu niin helposti, eikä sitä varmaan enää tahdokkaan lähteä ilman perhettä niin usein 🙂

1 vastaus

Mäkin olin tulossa kirjoittamaan, että aika harvasta noista asioista todella joutuu luopua. Osaa voi joutua vähän karsia ja kaikki vaatii vähän tavallista enemmän järjestelyjä, mutta kyllä se elämä suhteellisen samanlaisena jatkuu sitten kuitenkin. Vähän vaan onnelisempana kuin ennen.

1 vastaus

Mahtavaa kuulla!
Järjestelyillä varmasti onnistuu kaikki 🙂

1 vastaus

Lisäisin tuohon listaan vielä ruoanlaiton ja sen ruoan syömisen. Tosin en tiedä, kuinka teidän taloudessa toteutetaan ruokapolitiikkaa?

Sellaista aikaa, että minä saisin päivässä tehdä kunnolla ruokaa ilman häiriötä (saati sitten syödä rauhassa) on vauvan syntymän jälkeen ollut hyvin vähän. Se saattaa onnistua silloin, kun vauva nukkuu ulkona vaunuissa. Tosin silloinkin saa toivoa kädet ristissä, että ei tarvitsisi heti ensimmäisen haarukan jälkeen sännätä ulos heiluttelemaan vaunuja 🙂

Listasi perusteella ennakkoluulosi osuu ja uppoaa ainakin meidän todellisuuteen. Voisin kuvitella, että miehelläni olisi tällä hetkellä samanmoinen lista + ne ruoanlaittojutut. 😀

1 vastaus

Ruoanlaitto menee 50/50 molemmille. Ei minulle ole mitään ongelmaa tehdä ruokaa tai syödä sitä 😀
Mielelläni myös annan tyttöystävälle tilaa kokata ja syödä rauhassa.

Katsotaan muutaman kuukauden jälkeen tilanne tarkemmin sitten 😀

1 vastaus

Riippuu niin paljon vauvasta ? Mutta musta tää on hyvä asenne, et asiat tulee muuttumaan. En oikein ymmärrä sitä kun osa vanhemmista yrittää säilyttää entisen elämän ennallaan ja vauvan pitää sopeutua siihen. Ei se vauva ole tänne pyytänyt päästä, joten kyllä sen pitäis olla toisinpäin. Ennemminkin just uudelle elämänvaiheelle kannattaa antautua ja antaa sen muuttaa kaiken ? Se on vapauttavaa. Ei tarvitse ahdistua niistä asioista jotka jää tauolle, kun saa niin tärkeää tilalle ❤️

1 vastaus

On aika itsestäänselvyys, että asiat tulee muuttumaan. Nyt pitää huolehtia myös jostain muusta, ettei ole sunnuntaiaamuna löysät housussa 😀
Vauvan hyvinvointi edellä tullaan menemään. Toki oma hyvinvointi pitää muistaa myös siinä samalla!

1 vastaus

Hei, huippu blogi sulla! Seurailemaan jään. Onnea odotukseen! Meillä yksi parhaista päätöksistä oli, kun isi jäi kotiin viettämään loput vanhempainvapaat ja minä läksin hetkeksi töihin päätä tuulettelemaan tytön ollessa 1v 9kk. Jos teillä on mitään mahkuja, että oot jossain kohtaa lyhyemmän tai pidemmän ajanjakson kotona niin suosittelen lämpimästi. 🙂
http://viivyvierellain.blogspot.com/

1 vastaus

Kiitos paljon 🙂

Itsellä myös tavoitteena jäädä mahdollisuuksien mukaan kotiin hoitamaan lasta. Yrittäjänä se ei aina ole ihan niin helppoa 🙂

1 vastaus

Moni sanoo, että ei sitä lapsen kanssa tarvitse luopua mistään, toiset taas pelkää, että pitää luopua lähes kaikesta. Itse uskon, että tilanteita on ihan yhtä monta erilaista kuin on lapsiakin ja vanhempia. Meidän tilanteessa koen, että olemme luopuneet lähes kaikesta tuossa sinun listallasi olevista asioista… Tai no, hiljaisuudesta ei. Sitä tosiaankin ollaan lähes liikkumatta silloin, kun lasta nukutetaan. Ja vessaan menemme edelleen kännykän kanssa: Se on ehkä se rauhallisin hetki päivästä, sitä omaa aikaa. Uni on toki ihmiselle tärkeää, mutta koska näistä luopuessani sain ”vaihdokiksi” sen maailman ihanimman pikkuisen, luovun näistä suosiolla. Jopa siitä unesta. En vaihtaisi nykytilannetta mihinkään, en mistään hinnasta. Ja hei, toiset eivät tosiaan joudu luopumaan mistään ja toiset vielä enemmästä. Kaikki riippuu niin monesta asiasta ja siitä, mitä elämä tielle tuo. Kaikkeen ei voi edes aina vaikuttaa itse. Jos nyt ajattelen itseäni ennen lasta, antaisin itselleni yhden vinkin: ”Älä ikinä arvostele muita perheitä ja heidän käytäntöjään. Ikinä et voi tietää, mitä taustalla on. Äläkä suunnittele koskaan mitään liikaa vaan elä hetkessä, ikinä ei voi tietää, mitä tulevaisuus tuo.”

1 vastaus

Hyvä vinkki 🙂
Kiitos!

1 vastaus

Tää blogi on ihan mahtava! Miä tuun huutelemaan tänne mun SUURELLA kokemuksella, koska onhan minulla nykyisin lapsi ja olen äiti niin tiedän kaikesta kaiken. 😀 mutta näin lohdutukseksi.

Uni: Meidän poika on melkein alusta saakka nukkunut hyvin – eli siitä saakka, kun itse luovutin ja jätin kakaran nukkumaan meidän väliimme yösyöttöjen jälkeen. Poika on nyt 6,5kk ja syö yön aikana sen 2-3 kertaa, mutta minäkin nukun about 6-7h yössä. Ja mieheni ei edes herää yösyöttöihin. Tiedän, että jokainen vauva on yksilö ja on myös huonosti nukkuvia vauvoja. Mutta vauvan tulo ei automaattisesti tarkoita kahden vuoden univelkaa. 🙂

Pitkät, hitaat, rauhalliset aamut: Täällä vietellään hyyyyvin pitkiä ja rauhallisia aamuja, varsinkin viikonloppuisin keitellään monta kahvipannullista, makoillaan, luetaan kirjoja pojan päikkäreiden aikana (taikka nukutaan).

Netflix: PESIMISKAUSI! Alussa vauva viettää suurimman osan ajastaan rinnalla/ihokontaktissa. Me katsoimme miehen isyysloman aikana moooonta kautta Walking Deadia yms. Myös pojan koliikkiaikana, kun ei ollut muutakaan tekemistä kuin heijata vauvaa ja tuijottaa aivottomana telkkaria netflix/hbo oli pelastus. Ja sarjoja kulutetaan edelleen aika paljon tämän katon alla.

Pitkät suihkut ja vessassa kännykän kanssa istuminen: Onnistuu ja niistä kannattaa ottaa ilo irti.

Juhliminen, oma aika, reissut: Järjestely kysymys. Erityisesti omasta ajasta kannattaa pitää kiinni JA omaa aikaa kannattaa myös suoda äidille. Pitää pään hyvin kasassa, kun pääsee välillä irtaantumaan vauvasta ja vauva-arjesta. Itseni kohdalla olen huomannut, että parikin tuntia ilman vauvaa tekee ihmeitä! Varsinkin jos siihen pariin tuntiin onnistuu järkkäämään jotain kivaa – eli ei se määrä vaan se laatu!

Reissaaminen tietty ei nyt välttämättä aina onnistu, mutta ainahan voi reissata yhdessä. Mekin tultii äskettäin Amsterdamista ja kuukauden päästä olemme taas lähdössä reissuun Udmurtiaan.

Nämä ovat tietenkin vain meidän elämästä ja tiedän, että poika on oikeasti helppo vauva. Eli jokainen perhe toimii eri tavalla ja kaikkien tavat ovat varmasti hyviä! Mutta lohdutukseksi sillä, ettei kaikista jutuista tarvi oikeasti luopua 🙂

1 vastaus

Kiitos paljon! Harmittaisi tehdä paskaa blogia 😀

Hienoja lohdutuksen sanoja. Toivotaan, että meillä poika nukkuu hyvin. Vaikuttaa kyllä rauhalliselta, sillä kauhean kovia kylkipotkuja ei tule ihan kauhealla sarjatulella.

PS. Piti ihan googlettaa, että missä on Udmurtia 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

 • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: