Faija 7.3.2017

Mies neuvolassa – Perhevalmennus osa 1

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

”Paikat repeävät” ”Istukka revitään ulos” ”Parsitaan revenneitä paikkoja kasaan”

Ja näin alkoi minun aamuni! Oli pieni shokki hieroa rähmiä pois silmistä ja pikkuhiljaa heräillä neuvolan penkeillä, kun aamulla menimme perhevalmennukseen. Viisi minuuttia tapahtuman aloituksesta olin enemmän kuin hereillä. Jopa pienessä shokkitilassa. Toki tiedän, että yllämainitut asiat saattavat tulla toteen, mutta kun joku sen kertoo kasvojen edessä täydellä tyyneydellä, ikäänkuin kauppalistaa luetellen, niin tuleehan siinä hieman verbaalisesti pahoinpidelty olo.

Valmennuksessa tuli kyllä hyviä faktoja ja on erittäin hyödyllinen tapahtuma myös miehille. On meidänkin hyvä olla perillä, että mitä tapahtuu synnytyksessä ja synnytyksen jälkeen. Itse ainakin opin todella paljon uutta 🙂

Koomisin tapahtuma koko valmennuksessa oli imetyksestä kertova video. Näin videoalan ammattilaisena silmiin särki videon visuaalinen ilme todella paljon, eikä bussipysäkiltä kameran eteen vedetyt näyttelijät helpottaneet sen katsomista. Muutamia hihityksiä kuului muistakin valmennuksen pariskunnista, joten en ollut ainoa kenen mielestä video oli tahattoman hauska. Videossa olleen pariskunnan miesnäyttelijät jäivät taitojensa takia mieleen. Toivottavasti näyttelijöillä on muita lahjoja siviiliammateissaan 😀

Oletteko tekin nähneet saman videon?

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

Se imetys osio perhevalmennuksessa oli tosi hyvä ainakin imetysasentojen ja imuotteen osalta. . Tykkäsin kyllä valmennuksesta, koska oltiin ihan pihalla näistä miljoonista ”pikkujutuista” mitä pitää tietää ja toisen vauvan kanssa niitä juttuja muistellaan vieläkin. Meidän iskällä oli sairaalasta saatu ”käyttöohje” pitkään ja luki siitä kuinka toimitaan. Oma vinkkini on et tutustukaa kivunlievityksiin ennalta, niin tietää mitä pyytää… ja akurakkulat. Tsemppistä!

1 vastaus

Kauhulla ootan tuota valmennusta. Voi olla, että ihan hirviästi ei sen jälkeen naurata sillä pelkkä kotona katsottu video vastasyntyneen imemisharjotuksista aiheutti paniikkia 😀

1 vastaus

Ei sitä kauhulla kannata odottaa 😀
Varmuutta siitä tulee 🙂

1 vastaus

En ole koskaan käynyt nuevolan järjestämässä perhevalmennuksessa enkä edes muista miksen sinne mennyt. Taisi olla ajat niin huonoja, ettei yksinkertaisesti ehtinyt paikalle 😀 Mutta nyt alkoi kiinnostamaan että millaista videota ne oikein siellä näyttävät.

Synnytyksen osalta voin antaa muutaman vinkin noin niinkuin sekä tulevalle isälle, että äidille. 1. Älä suunnittele sellaista mistä et voi tietää mitä se on ja 2. Varaudu kaikkeen, myös siihen mihin et osaa varautua 😉

1 vastaus

Suht tahattoman koomisia videoita 😀

Hyviä vinkkejä! Laitetaan korvan taakse 🙂

1 vastaus

Paikat ei välttämättä repeä, eikä istukkaa todellakaan revitä ulos. Todella surullista, jos tällaista on valmennuksessa sanottu. Kätilönä ja synnytysvalmentajana näkemykseni on, että valmennuksen tehtävä olisi nimenomaan luoda positiivisia fiiliksiä ja varmuutta lähestyvää synnytystä kohtaan, eikä ruokkia lisää pelkoa, jota synnytykseen niin usein liitetään ilman kauhukuvien ruokkimistakin. Jos haluat saada positiivisempaa näkökulmaa synnytykseen ja vinkkejä siihen valmistautumiseen myös miehen näkökulmasta, niin tervetuloa seuraamaan sivuani http://www.facebook.com/sylinhyva, jossa jaan hyödylliseksi arvioimaani sisältöä.

1 vastaus

Toki hiukan raffisti kirjoitettu, mutta nämä jäivät päällimmäisenä mieleen.
Oli sielä paljon hyvääkin. Tämä nyt on ehkä ensimmäisen lapsen saavan isän pientä panikointia 😀

1 vastaus

Whaaat, onpas erikoisia juttuja kerrottu valmennuksessa 😮 😀
Onneksi en päässyt esikoista odottaessa osallistumaan valmennukseen aikataulujen puitteissa 😀 Itselle osui onneksi eteen vain tyyppejä, jotka tsemppasi ja kertoi, miksi kannattaa valmistautua synnytykseen, perehtyä synnytyksen eri vaiheisiin, ja ennen kaikkea, etsiä paljon tietoa 🙂 Tieto lisää varmuutta ja luottamusta tilanteeseen, niin synnyttäjällä, kuin varmasti isälläkin 🙂 Ja siis tieto, ei mitkään kauhutarinat 😉 Ihanaa synnytysmatkaa teille! 🙂

1 vastaus

Kyllä sielä siis ihan oikeita juttujakin kerrottiin 😀
Nuo vain jäivät ns mahdollisista uhkakuvista mieleen.

Kiitos paljon 🙂

1 vastaus

Olen jakanut blogissani omat vinkkini tuleville isille synnytyksen osalta, joten käy ihmeessä lukemassa. Osa on toki paikkakuntasidonnaisia, mutta myös muutama yleispätevä, kuten kantapään kautta opitut vaatevalinnat. 🙂

http://urbaaniisa.blogspot.com/2016/11/ala-revi-mun-paitaa-ja-muita.html

1 vastaus

Hauskoja vinkkejä!
Pitääpä ottaa talteen muutamat vinkit 😀

1 vastaus

Se imetys osio perhevalmennuksessa oli tosi hyvä ainakin imetysasentojen ja imuotteen osalta. . Tykkäsin kyllä valmennuksesta, koska oltiin ihan pihalla näistä miljoonista ”pikkujutuista” mitä pitää tietää ja toisen vauvan kanssa niitä juttuja muistellaan vieläkin. Meidän iskällä oli sairaalasta saatu ”käyttöohje” pitkään ja luki siitä kuinka toimitaan. Oma vinkkini on et tutustukaa kivunlievityksiin ennalta, niin tietää mitä pyytää… ja akurakkulat. Tsemppistä!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Miten paljon sinä nukut yössä? 
Blogissa juttua ja faktoja unen tärkeydestä. ☝️
Katso myös linkki erinomaiseen podcastiin aiheesta.

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: