Faija 28.3.2017

Mitä odottaa isyydeltä – Huolet ja jännitykset

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Moni on kysynyt minulta, että pelottaako lapsen tulo. Vastaus on yksinkertainen, mutta monimutkainen: Jännittää!

Jännitys ei ole samanlaista, kuin esimerkiksi leffassa, futismatsissa tai pimeässä metsässä kävellessä. Jännitys on enemmän sellaista, kuin ensimmäisillä treffeillä olo, ensisuudelma, laskuvarjohyppy tai ensimmäinen kerta ulkomailla. Iloisen jännittävä fiilis, mutta samalla pelottaa, että onnistunko maailman tärkeimmässä duunissa. Riittäkö hermot, pitääkö pokka, pystynkö sanomaan lapselle EI, kun se on tarpeen? Mitä jos lapseen sattuu, murrunko myös minä? Pystynkö kylmäpäisesti laittaa lapsen tarhaan ja moikkailla casuaalisti kävellessäni pois? Miten käy oman vapaa-ajan?  Osaanko ruokkia vauvaa oikein? Pystynkö toimimaan kuin normaali ihminen vähällä unella? Tykkääkö lapsi minusta?  Mitä käy parisuhteelle?

Nämä kysymykset mietityttävät minua todella paljon enkä usko, että olen yksin ajatusteni kanssa. Muutaman isän kanssa jutelleena hekin ovat palloitelleet näitä samoja ajatuksia, niistä kuitenkaan enempää kenellekkään mainitsematta. Itselle tuli todella hyvä fiilis, kun huomasin, että moni muu isä miettii aivan samoja juttuja. Pieni huoli tipahti pois hartioilta, sillä jos he ovat pärjänneet, niin kyllä minäkin pärjään.

Sanoin yhdelle ystävälleni, että pitäisi varmaan pikkuhiljaa aikuistua lapsen tulon myötä. Hänen vinkkinsä oli, että ei missään nimessä kannata aikuistua. Lasten kanssa leikkiminen on huomattavasti helpompaa, kun pystyy heittäytymään leikkeihin kunnolla mukaan, eikä vain puolivaloilla. Itse ainakin odotan auto- ja Lego-leikkejä todella paljon 😀

Suosittelenkin kaikkien tulevien isien keskustelevan ystäviensä kanssa joilla jo on lapsia. Tämä auttaa todella paljon ja helpottaa myös sinun oloa. Puhuminen auttaa!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Nousen barrikaadeille miesten puolesta!! 😀

1 vastaus

Ekat treffit tavallaan onkin kysymyksessä. Sinulla voi olla mielikuvia lapsesta. Ne joko pitävät paikkansa tai eivät. Aika näyttää. Lapsi varmasti kiintyy sinuun ja sinä häneen. Ajattelen, että vastuuntuntoinen tuleva isä miettii ja jännittääkin vanhemmuutta etukäteen.

1 vastaus

Totta!
Treffit vaan kestää hieman pidempään tässä tapauksessa 🙂

1 vastaus

Tosi jees, että mies bloggaajia lisää blogimaailmaan, jopas on aikakin :D!
Aina puhutaan vaan Äidin+lapsen suhteesta, mutta tuntuu että Iskät unohdetaan kokonaan.

1 vastaus

Nousen barrikaadeille miesten puolesta!! 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Miten paljon sinä nukut yössä? 
Blogissa juttua ja faktoja unen tärkeydestä. ☝️
Katso myös linkki erinomaiseen podcastiin aiheesta.

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: