Faija 7.4.2017

Opas raskaana olevan naisen kanssa elämiseen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Raskaus alkaa olemaan loppusuoralla, sillä laskettu aika on 6 viikon päästä. Koko tämä odotusaika on mennyt todella nopeasti ja tässä on joutunut oppimaan vauhdista asioita raskaudesta ja lapseen tuloon valmistautumisesta.

Kertaan tähän muutamia vinkkejä, joita kannattaa tehdä, sekä välttää, jotta elämä parisuhteessa olisi helpompaa ja naisen odotusaika nautinnollisempaa.

 1. Nainen saattaa kärsiä suuria kipuja. Ota tämä huomioon KAIKESSA
 2. Älä vähättele naisen kipuja.
 3. Auta vähentämään naisen kipuja esim hieromalla.
 4. Jos nainen on yksin kotona äitiyslomalla ja hän sinun töistä tullessa kysyy, että voidaanko mennä johonkin, älä missää nimessä sano, ettet jaksa. Tämä on iso virhe! Nainen on saattanut olla koko päivän yksin kotona, odottaen vain sinun tulemista kotiin. Pelkkä kaupassa käynti saattaa riittää tekemiseksi. ÄLÄ SANO ETTET JAKSA! Usko minua!
 5. Tunne sympatiaa naista kohtaan. Itse kuulemma sanon ”voieiiii”, jos tyttöystävä herää vessaan yöllä ja valittelee kipujaan samalla. Minulla ei ole kyllä mitään muistikuvia tälläisistä, joten sympatiseeraus on mennyt jo selkärankaan 😀
 6. Käy mukana neuvolassa. Suurin osa tiedosta tuskin koskee sinua, vaikka sinun on hyvä tietää ne. Tärkeintä on olla vain mukana ja läsnä.
 7. Pienet yllätykset, kuten kaupasta jonkin herkun tai kukkien tuominen. Pieni vaiva, isot irtopisteet.
 8. Koita ajoittaa ulkomaanmatkat aikaisemmin kuin 6 viikkoa ennen laskettua aikaa. Itse olen tällä hetkellä Splitissä ja naista hieman jännittää, että mitä jos selkä äityy niin kipeäksi, ettei pääse ilman apuja ylös sohvalta. Samalla minä otan aurinkoa Adrianmeren rannalla.
 9. Vietä aikaa naisen kanssa. Käy kävelyllä, käykää leffoissa ja syömässä. Kahdenkeskeinen aika vähenee huomattavasti, kun lapsi syntyy.
 10. Hemmottele naistasi. Hiero jalkoja, osta kukkia, tee ruokaa, siirrä kaikki talon huonekalut toiselta seinältä toiselle, koska ”tää on parempi järjestys”. Älä kyseenalaista hänen toiveitaan 😀
 11. Opettele lukemaan tilannetta. Naisen kehossa mylvii hormoneja ja välillä pienikin väärä sana saattaa laukaista itkukohtauksen tai pienen mökömökö-fiiliksen. Tällöin ei kannata kysyä, että onko joku syönyt ärripurri-keksejä aamulla, vaikka se olisi kuinka hauska lause sanoa. Älä tee sitä!
 12. Nauttikaa yhdessä. Tunnustele lapsen liikkeitä naisen vatsan päältä, ole kiinnostunut kaikesta mikä koskee raskautta
 13. Ole läsnä!

Raskausaika on ainutlaatuista aikaa kipuineen ja närästyksineen. Sinä et niitä tunne, joten voit vain tukea ja antaa ymmärrystä tilanteessa. Sinä olet hänen tuki ja turva.

Onko sinulla hyviä vinkkejä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (20)

Haha 😀
Kiitos paljon .)

1 vastaus

Haha aika ihana 😀

1 vastaus

Kiitos 😀

1 vastaus

Loistavaa! ? Hormonipäissään pääs märy. ?

1 vastaus

Haha 😀

1 vastaus

Yksi lisäohje: Noudata kaikkia ohjeita synnytyksen jälkeenkin. Vauva-aika on ainutlaatuista aikaa, jolloin neuvolan tiedot koskevat isääkin.

1 vastaus

Hyvä neuvo! 🙂

1 vastaus

Nää oli kyllä hyviä 🙂

1 vastaus

Kiitos 🙂

1 vastaus

Tää oli kyllä mahtava 😀

1 vastaus

Kiitos 😀

1 vastaus

Nää päti ekassa raskaudessa hyvin. Tokassa puoliksi. Kolmannessa kohdellaan kuin miestä… esim olin rv40, ja mies tokas ”etkö sä ite niitä renkaita saa vaihdetttua” ja samaan hengenvetoon valitteli omaa selkäänsä (oikeasti selkäkipeä). Hieman haikeudella kaipaan tuota ensimmäistä raskautta, jolloin olin se huomion keskipiste… 😀

1 vastaus

Haha 😀
Mahtavaa! 😀

1 vastaus

Heh, tuossa ei kyllä voi raskaushormoneja syyttää jos saattoi pikkasen renkaidenvaihtokysymys harmittaa… ?

1 vastaus

TOTTA 😀

1 vastaus

Monta hyvää neuvoa! Lisäisin vielä: älä syö viimeistä palaa mistään. Kävele aina naisen tahtiin tai puoli askelta perässä, liitoskipuinen nainen ei kovin nopsaa vaapu. Älä ota henkilökohtaisesti kaikkea huutoa, naisella saattaa olla hormoniperäinen vitutus tai muu selittämätön mielipaha, joka tarvitsee verukkeen purkautua.

Vinkki lapsen synnyttyä: kun vaihdat vaipat naisen puolesta esim. Ikean lastenhoitohuoneessa, saat hurjasti ihailevia katseita ja ylistystä ja kiitosta ja ”olispa munki mies tollanen” -huokailuja tuntemattomilta äideiltä. Jos lapsi on pulloruokinnalla (ja myöhemmin, kun syö kiinteitä), mene lapsen kanssa puistoon tai muuhun lapsiperhepaikkaan, jotta äiti saa omaa aikaa. Se tekee sinusta maailman parhaan superisin. Kun kerrot puistomammoille antaneesi näin äidille vapaahetken, myös he ovat sitä mieltä, että olet vuoden isä.

1 vastaus

Hyviä vinkkejä!
Otetaan talteen 🙂

1 vastaus

Oot kyllä huolehtivainen puoliso ja varmasti myös isä, kun sen aika koittaa! Aivan tekee mieli halata sua!

1 vastaus

Haha 😀
Kiitos 🙂

1 vastaus

Nyt kun omat raskausajat ovat jo muistojen kultaamat, sun älykkään hauskat kirjoitukset naurattaa jo ihan mahdottomasti ? Oi niitä aikoja!

1 vastaus

Haha 😀
Kiitos paljon .)

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

 • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: