Faija 17.4.2017

Raskaushormonit miehellä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aina sanotaan, että naiselle iskee raskaushormonit (ja lujaa), mutta olen todennut, että isyyden lähestyessä minullekin on tullut raskaushormoni-aaltoja. Osa pieninä puroina ja osa jäätävinä tsunameina. Tässä viime aikoina on tullut hetkiä, kun olen itsekin miettinyt, että mikä minuun tuli. Miksi herkistyn tai raivoan turhasta, miksi yhtäkkiä on vain pakko saada jäätelö, tai tuijottelen vauvojen kenkiä puoli tuntia.

Listaan alle muutamia pointteja, mitkä laitan täysin ”raskaushormonien” piikkiin:

 1. Huomaan katselevani vauva-videoita futis-videoiden sijaan Facebookissa
 2. Kun Vin Diesel saa lapsensa takaisin Fast and The Furious 8:ssa, tuli leffassa silmäkulmaan allergiaa.
 3. Kun Splitin vanhankaupungin kellotornissa aasialais-pariskunta piirsi tussilla historialliseen seinään, olin valmis päästämään sisäisen Hulkini valloilleen ja heittämään pariskunnan Adrianmereen.
 4. Kenkäkaupassa huomasin, että katselin pidempään vauvalle kenkiä, kuin itselleni. Tai nyt kun tarkemmin miettii, niin enpä tainnut muuten edes katsoa itselleni kenkiä. Lapselle ostin Air Forcet. En siis ole aikaisemmin innostunut lasten vaatteista, kuten moni on saattanut.
 5. Kaupassa huutavat lapset eivät enää kiristele hermoja, vaan nyt mietin, että ”voiiii eiiiiii mikäköhän pikkuista vaivaa”
 6. Splitissä näin kun lapselta tippui jäätelö maahan. Olin lähellä murtua.
 7. Huomaan tuijottelevani lapsen kulmausta asunnossamme.
 8. Useissa TV-sarjojen ja leffojen kohtauksissa tulee allergiaa silmiin. Ei tätä ole ennen tapahtunut.
 9. Moni täysin uusi asia turhauttaa tai ärsyttää. Näitä saattavat olla punaiset valot, pitkät jonot tai ruoan liian pitkä odotusaika. Ihan kuin minulla muka olisi kiire nykyään johonkin 😀
 10. Empatia-levelit ovat nousseet kattoon. Jokaisen tutun ja tuntemattoman surut ja murheet vaikuttavat minuun aidosti, oli ne sitten oikeita henkilöitä tai fiktiivisiä!

 

Koska tämä loppuu 😀

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

😀

1 vastaus

Pelkään pahoin, että tuo ei lopu synnytykseen. Eikä tarvitsekaan loppua. Kaikki tuo on inhimillistä.

1 vastaus

🙂
Totta!

1 vastaus

Ei se varmaan lopukkaan:) tervetuloa kerhoon!!ihana tuo kohta 5!

1 vastaus

Kiitos 😀
Ennen kiristeli pahasti. Olin sitä kansaa kuka katsoi kulmien alta! 😀

1 vastaus

Mua nauratti toi kolmas kohta. 😀
Mun pikkuinen täyttää toukokuussa 15v. Hän muutti elämäni. Muistan, kun vietiin iskän kanssa nyssykkää kättäriltä kotiin ja katselin ikkunasta maailmanmenoa. Ihmettelin, kun kaikki oli niinku mitään ei ois tapahtunu ja mulla olis tehny mieli huutaa ikkunasta, että meille on syntyny vauva, tajuatteko?!

1 vastaus

😀

1 vastaus

Ahhahahaa, tiedän niin tuon murtumispisteen, jos vieraallekin lapselle käy jotain pahaa (kuten se jätskin tippuminen, voi ei!). Omassa miehessäni on myös melkoista hormonimyrskyilyä näkyvissä, mutta vain vauvamme lähellä…
Oletko muuten lukenut tuoteen Pää edellä -kirjan? Siinä kerrotaan muutoksista myös vanhempien (aiheena siis lähinna vauvojan aivot) aivoissa, eli astetta tieteellisemmin juuri näistä jutuista. Kirja oli mielenkiintoinen, suosittelen! Kirjoitin kirjan mielenkiintoisimmista osista pari juttua blogiini – vikaise, jos et halua koko kirjaa lukea.

1 vastaus

Enpä ole lukenut!
Pitää tarkastaa sinun blogista enemmän asiasta 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

 • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: