Faija 30.5.2017

Faijan yövuoro – Vinkit pitkään yöhön

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Jos lapsi tuppaa valvomaan yöllä on hyvä keksiä virikkeitä, joilla itse pysyy virkeänä ja välttää torkkumisen. Jos siis näin halajaa.

J vaikutti päivällä todella väsyneeltä, joten illan tullen päätin pakottaa hänet makuuhuoneeseen nukkumaan ja samalla me pikkujäbän kanssa vallattiin olohuone. Tulin itse kotiin vasta 22.00 jälkeen futismatsista, joten keho kävi kierroksilla, eikä unesta ollut puhettakaan muutamaan tuntiin. Siinä samallahan oli hyvä käyttää aika hyödyksi ja antaa toisen nukkua.

Tätä kirjoittaessani yöllä tajusin, että on helppoja tapoja viihdyttää itseään, mikäli vauvan nukkuessa ei uni heti tule silmään. Yksi hyvä keino on pelata illalla futismatsi uusilla nappiksilla ja rullattaa päkiöistä pottuvarpaan alapuolelta nahat kasaan. Sen päälle kun astuu, niin se kipu piristää todella paljon ja samalla voi kokeilla omia kivun rajojaan. Fiksua näin yöllä 🙂

Toinen oikeasti fiksu tapa on katsoa sarjoja. Aloin seuraamaan The Flash -nimistä sarjaa Netflixistä. Sarja itsessään ei ole mikään maailman paras mutta siihen jää koukkuun. Eli ei muuta kuin ahmimaan sarjoja siihen asti, kunnes Viaplaylta alkaa NHL-ottelut. Itselläni on enää maksimissaan 7 yötä, jolloin lätkää pystyy seurata ennen kuin suomalainen nostelee pyttyä jäällä. Onneksi syksyllä sitten jatkuu NFL, joten mielelläni valvon tarvittaessa ainakin su-ma -yöt 😀  (Psssst. Tällä naiset saatte lähes kaikki miehet valvomaan öitä. Hommatkaa niille Viaplay)

Myös pelien pelaaminen ja tietovisojen tekeminen auttaa pitämään hereillä jos tarvitsee valvoa. Siinä ajatustyöskentely pitää mielen ja kehon virkeänä.

Sitten kun aamu koittaa ja lapsi naureskelee partaansa, kun iskä näyttää siltä, että olisi ollut kolmen päivän ryyppyputkella, on hyvä ottaa päiväunet ja siirtää vastuu äidille. Uskomatonta kyllä, mutta tähän valvomiseen alkaa vähitellen tottua. Toisaalta varmasti sitä tottuisi neuloihin kynsienkin alla, joten eihän tuota tottumista kannata juhlia.

Onko teillä tapoja pysyä hereillä yöllä jos sellaiselle on tarvetta?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Ennen ei hoidettu vauvoja niin tunnollisesti, että yritettiin pysyä hereillä. Ei! Päinvastoin yritettiin nukkua joka mahdollinen pätkä itkujen välissä. Tosin meilläkin oli vuorot imetyksen lopettamisen jälkeen sille, kumpi pomppasi pystyyn. Annoit hauskoja vinkkejä, jos tosiaan on tarkoitus odottaa hereillä vauvan heräämistä. ?
0
1 vastaus

Ennen ei hoidettu vauvoja niin tunnollisesti, että yritettiin pysyä hereillä. Ei! Päinvastoin yritettiin nukkua joka mahdollinen pätkä itkujen välissä. Tosin meilläkin oli vuorot imetyksen lopettamisen jälkeen sille, kumpi pomppasi pystyyn. Annoit hauskoja vinkkejä, jos tosiaan on tarkoitus odottaa hereillä vauvan heräämistä. ?
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Näillä helteillä parasta on asunnon remppaaminen ja parveke-spa.
Lue blogista uusin postaus. ☝️
Mitäs teidän hellepäivän tekemisiin mahtuu?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: