Faija 6.6.2017

Miten eri ihmiset reagoivat, kun vauva itkee isän sylissä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kävin piipahtamassa kaupassa, samalla kun J nukkui päiväunet ja olisihan se pitänyt tietää, että vauvalla tulee kaupassa kuuma, kylmä, nälkä, jano, ykköset ja kakkoset housuun, sekä muuten vaan ärsyttää maailman poliittinen tilanne.

Nostin kaupassa vauvan syliin ja hyssytin häntä hetken. Siinä lyhyessä ajassa ohitseni käveli useita ihmisiä ja heidän reaktiot vaihtelivat laidasta laitaan. Onneksi itseäni ei haittaa, mitä muut ihmiset ajattelevat minusta, joten oli suorastaan koomista seurata, kun vanhemmat matamit (joilla tuskin on lapsia) tuhahtelivat ja katsoivat minua tuomitsevasti päästä varpaisiin. Varmasti puhuvat minusta kampaajalla, kun menevät laittamaan permiksen minttiin viikonlopun rientoja varten. Myös Vauva-forum saa todennäköisesti kuulla tästä, miten ”isä ei osannut hiljentää lastaan, vaan antoi sen itkeä”.

Sitten tulikin perään matamien täydelliset vastakohdat; nuoret äidit. Jos heidän ilmeet pitäisi kiteyttää yhteen sanaan, olisi se: ”aaaaawwww”. Kaksi noin 25-30v äitiä käveli rattaiden kanssa ohi ja he olivat sulaa vahaa. Jos olisin ollut myymässä jotain, olisi heidän lapsilisät ja eläkesäästöt tällä hetkellä taskussani. Sen verran fiiliksissä he olivat siitä, että isä oli yksin kaupassa hyssyttelemässä lastaan 😀

Tässä saattaa olla myös pienoinen sukupuoli-kuilu, sillä ennen vanhaan eivät isät osallistuneet kasvatukseen niin paljoa. Ainakaan en muista koskaan nähneeni isää yksin kaupassa vauvan kanssa. Tai sitten matameja vain ärsytti, kun lapsi kertoi, että nyt on joku vialla, sillä ainoalla tavalla millä lapsi pystyy sen kertomaan. Niin tai näin, toivottavasti näiden tuhahtelijoiden päivä ei nyt ole pilalla.

Näitä reaktioiden suurta skaalaa on tullut usein vastaan ja sen huomaa, että kenellä on lapsia, tai haluavat lapsia. Heitä vastaan kävellessä, he katsovat rattaita ja sen jälkeen hymyilevät. Miesten reaktioita en ole laittanut merkille, tuskinpa he reagoivat suuresti itkevään lapseen mitenkään, tai lapseen ylipäätään. Tai ainakaan näytä tunteitaan.

Oletteko te huomanneet, että miten eri ihmiset reagoivat lapsiin? Varsinkin itkeviin lapsiin.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (5)

Apua, luulin ekan kommentin hävinneen ja kirjoitin lyhyemmän. Nyt ne ovat molemmat siinä. Ei ole tarkoitus häiriköidä. Sorry!

1 vastaus

Ne nuoret naiset oli kyllä varmaan fiiliksissä pienestä vauvasta, ei susta ?

Ei niitä muitten ilmeitä sitten enää huomaa, kun oma varmuus vanhempana kasvaa. Tsemppiä ?

1 vastaus

Olet aivan oikeassa 😀
Mutta silti ne oli sulaa vahaa.

1 vastaus

Nyt tämä vanha matami MELKEIN veti herneen nokkaansa. ? Ensinnäkin kuolaan kaikkialla kaikkien vauvojen perään. Toiseksi kunnioitan ja arvostan isiä, jotka touhuavat vauvojensa kanssa. Kyllä ennenkin löytyi isiä, jotka hoitivat vauvojaan. Minun mies haki ensimmäisinä isinä Suomessa isyyslomaa, kun neljäs tyttäremme syntyi 9 maaliskuuta 1978. Laki oli tullut voimaan muistaakseni maaliskuun alussa. Meidän sosiaalivirastossa ei ollut kaavakkeita, vaan mies runoili hakemuksen itse 4A-arkille. Työnantaja luuli mieheni keksineen itse koko isyysloman. Mutta anna sinä matamien tuhahdella. Se kertoo enemmän heistä kuin sinusta isänä.

1 vastaus

Anna sinä matamien tuhahdella. Se kertoo enemmän heistä kuin sinusta isänä. On meitä kaikkien vauvojen perään kuolaaviakin matameita.

1 vastaus

Apua, luulin ekan kommentin hävinneen ja kirjoitin lyhyemmän. Nyt ne ovat molemmat siinä. Ei ole tarkoitus häiriköidä. Sorry!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: