Faija 9.6.2017

Oodi YH-vanhemmille

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Nyt kun tätä vanhemmuutta on takana jo lähes kuukausi, ei voi kun ihmetellä, että miten YH:t pärjää!

Pakko nostaa hattua jokaiselle, kuka hoitaa lastaan yksin syystä tai toisesta. Tämä on kahdestaankin jo rankkaa. enkä voi edes kuvitella millaista olisi, jos ei olisi toista apuna ja tukemassa.

Se, että meitä on kaksi ja molemmat osallistuvat vauvan hoitoon, helpottaa se kummankin oloa. Meillä J hoitaa suurimman osan yösyötöistä ja meikäläinen nukkuu yön läpi välillä heräten vauvan ääntelyyn. Kun J alkaa näyttää siltä, että nyt hän tarvitsee kunnon yöunet, minä hoidan yösyötöt. Olen ihmeissäni miten yksinhuoltajat pärjäävät tässä hommassa yksin.

Perusasiat kuten kauppareissu, suihkussa ja vessassa käyminen, nukkuminen, oma aika, ystävien näkeminen yms rajoittuvat todella paljon, jos joutuu kasvattamaan lastaan yksin. Kun istuu vessassa rauhoittumassa mobiilipelin äärellä, ei vauvan itkiessä voi huutaa ”hoidatko sä, mulla on tässä pelissä yksi taso pahasti kesken”, vaan se on samantien hommat seis ja äkkiä tarkistamaan vauvan vointia.

Te YH-vanhemmat olette todellisia supersankareita ja todella vahvoja ihmisiä henkisesti, kun pystytte kasvattamaan lapsen yksin. Älkää kuitenkaan epäröikö pyytää verkostoiltanne apua, sillä myös te tarvitsette lepoa. Arvostus YH-vanhempia kohtaan on noussut räjähydsmäisesti viime aikoina ja pitää sanoa teille, että te teette uskomatonta duunia! Itse en tiedä pystyisinkö tähän yksin.

Ottakaa itsellenne hetki aikaa ja arvostakaa sitä työtä mitä te teette! Te teette kahden ihmisen työn yksin. Olette vahvempia kuin luulettekaan!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Nillä korteilla pelataan mitkä on kädessä 🙂

1 vastaus

Taitaisiko tuon paremmin sanoa. Hatunnosto yksinhuoltajille, monikkoperheille ja kaikille vanhemmille.

1 vastaus

Kyllä!

1 vastaus

Kun ei ole muita on pärjättävä. Mikä olisi vaihtoehto? Oma aika -sitten kun poika on koulussa. Ennen sitä yksittäisiä tunteja sielä täällä.

1 vastaus

Tuo on totta.

1 vastaus

En tiedä mitään yhtä helppoa kun lapsen hoitaminen yksin, ainakaan tätä tyttöä. En ole missään vaiheessa kaivannut toista. Kaikki pelottelivat ekoista kuukausista mutta meillä ei ole ollut mitää ongelmia. Nyt ikää 4kk ei yhtään valvottua yötä ja nukutaan täydet yöt vierekkäin ja parin tunnin päikkärit päivällä. Kyllä aika lapsesta kiinni miten raskasta yh na on olla 😉 itse nautin tästä.

1 vastaus

Mahtava kuulla 🙂

1 vastaus

Kiitos sanoistas.Olen 7 v adhd pojan yh.Voin sanoa et helvetin rankkaa on.välillä.Omaa aikaa ei juuri ole,koska ei.ole tukiverkkoja.Mua suorastaa kyrsii turhan valittajat ku on niiii rankkaa ku ukko on töissä ja joutuu ite hoitaa kaikki..Mutta näillä mennään

1 vastaus

Nillä korteilla pelataan mitkä on kädessä 🙂

1 vastaus

Pakko sanoa, että ei ne aina yh-elämässä menot rajoitu. Siksi on mummo. Ja sisaruksia ja ystäviä. Ja bebe mukaan vaan. Kahvilaan, prideihin, spahan, mökille, kaverille, laivalle. Kaikissa näissä ollut viimeisen viikon sisään 5kk kanssa. Säätöä se aluksi vaatii, mutta etsivä löytää ja pohtiva keksii 😉

1 vastaus

Kiva kuulla 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: