Skidi 24.8.2017

Vauvan ensimmäiset rokotukset

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Se pelätty ja odotettu aika tuli vastaan – 3 kuukautisrokotteet.

On hyvä, että vauvat suojataan perkelemäisiltä taudeilta, joihin pienet vauvat voivat kuolla. Me menemme normaalin rokotusohjelman mukaan ja suojaamme lapsemme pahimmilta taudeilta. Toki rokotteista voi olla montaa eri mieltä ja varmasti niillä on ollut syynsä narkolepsioihin yms, mutta rokotusohjelmassa annettavista rokotteista ei ole näitä seuraksia tullut. Voidaan jättää rokotevastaiset keskustelut siis ihan muihin forumeihin 🙂

Maanantaina Benkulle annettiin perus 3kk rokotteet, mutta itse en päässyt neuvolaan J:n henkiseksi tueksi. Kun rokotukset annettiin huusi poika kuulemma kuin palosireeni ja tässä vaiheessa olisi äiti tarvinnut tukea. Onneksi Benkun kummitäti oli paikalla auttamassa 😀 Itse olin samalla opettelemassa elintärkeitä ensiapu-taitoja pakollisella EA-kurssilla.

Koko päivän pikkujäbä kuulemma nukkui ja illalla sitten nousi kuume, kun minä pääsin koulutuksesta kotiin. Se kuumeen, väsymyksen ja vatsakivun sekoitus kun tuli äänenä ulos, oli se sydäntä riipivää. Naama punaisena, silmät lähes kiinni, suu täysillä auki ja aivan mieletön rääkäisy. Minä kiirehdin autolla kauppaan tässä vaiheessa ostamaan suun kautta annettavan lääkkeen korvaajaksi suppoja, sillä Benkku sylki suun kautta annettavan lääkkeen ulos. Onneksi supot näyttivat vaikuttavan suhteellisen nopeasti ja Benkku nukahtikin yllättävän vaivattomasti. Yöllä harvoin herään vauvan ääntelyyn, mutta nyt tuona yönä heräsin, kun kuului vauvan naurua. Pikkujäbä selkeästi näki jotain mahtavia unia ja kikatteli niille. Se herätys ei harmittanut yhtään 😀

Pari päivää on nyt mennyt ja kuume vaikuttaisi laskeneen. Benjamin voi selkeästi jo hieman paremmin ja pahin on jo toivottavasti ohi.

Seuraaviin rokotuksiin onkin sitten pari kuukautta ja silloin on taas todennäköisesti sama itkurumba edessä. Silti se on kaiken sen arvoista. Ennemmin parin päivän pieni lämpö, kuin aivokalvontulehdus, keuhkokuume, kurkkumätä ja muut niin v**tumaiset taudit.

Onko teillä ollut samanlaisia oireita rokotteiden oton jälkeen?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Suosittelisin kyllä tutustumaan historiaan ja sìihen aikaa kun vielä paljon sairastettii. Ja sen jälkee miettiä kannattaako?

1 vastaus

Meillä sai ekan 2kk rotavirusrokotteen suunkautta annettuna. Vauva nukkui koko päivän. Oli niin raukka kun ei yleensä halua nukkua päikkäreitä.
3kk sai lopun rotavirusrokotteen ja kaksi muuta rokotetta reisiin. Luultiin mieheni kanssa että tyttö huutaa vielä lujempaa, mutta ei huutanut täysiä, eikä sille noussut kuumetta vaikka oltiin varauduttu siihen ostamalla kuume lääkettä.

1 vastaus

Tuo on kyllä hyvä, ettei kuumetta noussut 🙂

1 vastaus

Rotavirusrokotuksesta vauvamme (joka nyt jo taapero) puklasi vähän tavallista enemmän mutta muuten ei erityistä. Mistään rokotteista kuumetta ei ole tullut. Jostain rokotteesta taisi tuo pistoskohta ärtyä vähän enemmän mutta muuten ei ongelmia. 🙂

En kyllä ymmärrä miten rokotteet voi olla mielipideasia. Harmi vaan että lapset eivät saa itse päättää varsinkin kun muut lapset voivat kärsiä muiden rokottamattomuudesta.

1 vastaus

Olet aivan oikeassa.

1 vastaus

Meidän poika on nyt melkein 5 kk. Eli seuraava rokotuskierros edessä. Ensimmäisten piikkien jälkeen poika ensimmäisen kerran itki niin kovasti, että äitillä teki kipeää. Onneksi neuvolassa oli neuvottu hakemaan apteekista panadolia. Sillä kipu/kuume/paha olo meni nopeasti ohi. Pari päivää poika oli vähän alavireisempi, mutta sitten aivan oma itsensä. Neuvolasta lupailtiin, että toiset piikit ei enää aiheuta aivan samanlaista reaktioa. Saas nähdä. Se pneumokokkirokote kirvelee kuulemma paljon enemmän kuin se toinen pistettävä ja sen kyllä kuuli.

1 vastaus

Meillä kans valui nestemäiset lääkkeet pihalle, mutta supot toimi. Enpä oo muuten oo aiemmin sitäkään tehny! Tässä tuoreessa vauva-arjessa saa koko ajan kokeilla kaikkea uutta ja ihmeellistä 😀 Kauheeta kattoa ku toista pistetään, mutta mieluummin yksi pieni piikki kun itse sairaus. 🙂

1 vastaus

Kyllä! Sairaus on paljon pahempi kuin hetken kärsimys rokotteesta.

1 vastaus

Ilmeisesti et ole juurikaan tutustunut sairauksiin joita vastaan rokotetaan. Tai sinulla on median ja thl luoma pelko näitä kohtaan. Lämpimästi suosittelen tutustumaan. Etenkin siihen kuinka kuvittelette rokotuksen suojaavan. Toivottavasti kuitenkin teillä säilyy terveys rokotuksista huolimatta.

1 vastaus

Suosittelisin kyllä tutustumaan historiaan ja sìihen aikaa kun vielä paljon sairastettii. Ja sen jälkee miettiä kannattaako?

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Blogissa juttua Benkun nukkumisesta.😴😴
Onko teillä näkynyt muutoksia unessa kun elämään tulee suuria isoja juttuja, kuten tarha tai muutto?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: