Skidi 4.3.2018

10 päivää Barcelonan matkaan – Mitä pakata mukaan, mitä jättää kotiin?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kuten otsikkokin sen jo kertoo, niin 10 päivän päästä on lähtö perheen kanssa Barcelonaan. Yllättävää kyllä, niin lento hieman jännittää. Vaikka olen reissannut pallon ympäri ja lentänyt milloin milläkin pikkukoneilla, jännittää tuleva lento, sekä reissu lähes yhtä paljon kuin ensimmäinen lentomatkani.

Syy tähän on kyllä helppo löytää. En ole ennen lentäny oman lapseni kanssa. Nyt mielessä jyllää ajatukset, että sattuuko paineenvaihtelu häntä korviin, vai meneekö koko lento nukkuen läpi. Entäs elämä Barcelonassa? Miten sinisilminen ja valkotukkainen vauva otetaan sielä vastaan? Onko jokaisessa ravintolassa tilaa rattaille tai mahdollisuutta syöttötuoliin vai joutuuko jompi kumpi meistä pitämään Benkkua sylissä jatkuvasti. Mitenkäs matkatavarat? Pakataanko kaikki mahdolliset tarvikkeet mukaan vai jätetäänkö suurin osa suosiolla kotiin. On todella harvinaista, että mietin mitään asiaa näin pitkälle, mutta tämä tilanne askarruttaa jopa hieman liikaa 😀

Nyt kysymykseksi nousee teille:

  • Mitä pakata mukaan Barcelonaan?
  • Mitä jättää kotiin?
  • Mitä pakata mukaan lennolle?
  • Ruokavinkit (korvike yms)
  • Parhaat vauvaystävällisimmät ravintolavinkit
  • Vaatetus vauvalle/vanhemmille
  • Vinkit tekemiselle vauvan kanssa
  • Kaikki muu hyödyllinen tieto mitä voidaan tarvita

Näihin kun saa vastauksia niin alkaa itseltäkin stressikertoimet tippua 🙂

Ja teille ketkä annatte vinkkejä, niin oletteko te saanut niitä joltain vai opitteko kantapään kautta? Kerro hauska tarina ja palkitsen sen puolittaisella hymyllä ja hymähdyksen yhdistelmällä. Saatiin jo aikaisempaan postaukseen erinomaisia vinkkejä, mutta kyllähän niitä kaivataan lisää! Kerron reissun päältä, että miten lento meni ja mitä puuttui lennolta, sekä mitä tuotiin turhaan koneeseen 😀

PS. Tekee muuten todella hyvää päästä nauttimaan auringosta. Toivottavasti voimme olla edes hetken t-paidassa. Yksi treeni pitäisi Barcelonassa tehdä ja mennä katsomaan futistakin. Muuten suunnitelmat auki ja se on upeeta 😀

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

Me ollaan tehty pari viikon reissua, eka kun poika oli 6kk ja toka reissu nyt 9kk:n ikäisenä. Täytyy sanoa, että molemmat hyvin erilaisia. Eka reissu Dubaihin, yölennot ja poika nukkui lähes koko matkan molempiin suuntiin. Mietittiin, että onpa iisiä tämä lapsen kanssa matkustaminen! Toka reissu Espanjaan, päivälennot, poika nukkui lyhyet päikkärit ja loppuaika armotonta viihdytystä kaikki keinot käytössä! Paineiden/korvien kanssa ei mitään ongelmia, mutta sehän on yksilöllistä.

Molemmille reissuille otettiin korvikkeet mukaan koko viikoksi, soseet ostettiin kohteesta. Barcelonassa saa ainakin El Corte Inglesistä tosi hyviä luomusoseita. Vaippoja sen verran mukaan, ettei tarvi heti kauppaan rynnätä.

Espanjalaiset ovat erittäin lapsiystävällisiä. Meilläkin sinisilmäinen pellavapää, joka sai paljon huomiota ja nautti siitä! Espanjalaiset vievät usein lapsia ravintolaan, joten syöttötuolejakin pitäisi löytyä hyvin. Vaatteitahan saa paikan päältäkin, eli ei kannata pakata liikaa mukaan. Espanjasta saa ihania lasten vaatteita! 🙂

Kantoreppu tosi hyödyllinen sekä kentällä että kohteessa!

Hyvää reissua!
0
1 vastaus

Me ollaan reissattu kolmen lapsen kanssa monta kertaa lentokoneella. Jännä juttu muuten, että nuorimmainen on joka kerta lentokoneen noustessa nukahtanut kuin nappia painamalla. Olen samaa kuullut myös muilta. Tuttia/tuttipulloa voi imeä, niin tasaa painetta. Meillä myös kokemus, että on pakattu mukaan kaikki mahdollinen ja mahdoton, eikä suurinta osaa edes tarvita. Joten kun tekin ihan sivistyksen keskelle menette, ettekä viidakkoon, niin suosittelen jättämään kaikki ”otan nyt varmuuden vuoksi”-jutut kotiin. Kyllä sieltä kaupoista löytyy kaikki mitä täältäkin, jos tarve tulee 🙂
0
1 vastaus

Ihan hyvä vinkki. Ja varmast sieltä tulee osteltua muutenkin kaikkea, niin turha raahaa koko lipastoa mukaan 😀
0
1 vastaus

Pullo tai tissi suuhun nousun ja laskun ajaksi niin korvat ei kipeydy. Ja suomen päässä kannattaa suosia lapsiperheiden omaa turvatarkastusta, ei tarvitse niin pitkään jonotella, henkilökunta mukavaa, meiän tyttö 4kk oli hetken virkailijan sylissä kun omat kädet loppu kesken 😁
0
1 vastaus

To illalla ei kovin pitkiä turvatarkastuksia onneksi ole, mutta hyvä vinkki silti!:)
0
1 vastaus

Hei nähdään ehkä lentokentällä 😅
Meidän remmi matkustaa myös kymmenen päivän kuluttua lämpimään.

Mun vinkki lähtee ekana siihen aikaan kun sä varaat lentoja. Lähde matkaan illalla, ja ota koneeseen kantoliina. Se tilanne on myös lapselle jännittävä, joten hän tuskin kauan jaksaa olla hereillä, ellei tyyliin korvat vaivaa. (Siihen vinkiksi että tutti tai tissi suuhun nousun – ja laskun ajaksi jos mahdollista.)

Omamme ollaan saatu nukkuvina koneesta ulos melko pitkälle kantoliinojen avulla. menee pieneen tilaan, ja voi käy myös peitteenä.

Itse en ostaisi mitään muuta kuin ne mitä tarvitsette ekan vrk aikana. Kaiken kuitenkin saa ostettua, vaipat, maidot ja soseet.
Koneeseen vanhemmille sekä lapsille vaihtovaatteet ylläreiden varalta. 🙈

Ihanaa lomaa, hyvin ne menee ja vielä paremmin ilman stressiä!
0
1 vastaus

Yläfemmat jos törmätään 😀

Hyviä vinkkejä. Otetaan nämä talteen.
Hyvää lomaa myös sinne! 🙂
0
1 vastaus

Me ollaan tehty pari viikon reissua, eka kun poika oli 6kk ja toka reissu nyt 9kk:n ikäisenä. Täytyy sanoa, että molemmat hyvin erilaisia. Eka reissu Dubaihin, yölennot ja poika nukkui lähes koko matkan molempiin suuntiin. Mietittiin, että onpa iisiä tämä lapsen kanssa matkustaminen! Toka reissu Espanjaan, päivälennot, poika nukkui lyhyet päikkärit ja loppuaika armotonta viihdytystä kaikki keinot käytössä! Paineiden/korvien kanssa ei mitään ongelmia, mutta sehän on yksilöllistä.

Molemmille reissuille otettiin korvikkeet mukaan koko viikoksi, soseet ostettiin kohteesta. Barcelonassa saa ainakin El Corte Inglesistä tosi hyviä luomusoseita. Vaippoja sen verran mukaan, ettei tarvi heti kauppaan rynnätä.

Espanjalaiset ovat erittäin lapsiystävällisiä. Meilläkin sinisilmäinen pellavapää, joka sai paljon huomiota ja nautti siitä! Espanjalaiset vievät usein lapsia ravintolaan, joten syöttötuolejakin pitäisi löytyä hyvin. Vaatteitahan saa paikan päältäkin, eli ei kannata pakata liikaa mukaan. Espanjasta saa ihania lasten vaatteita! 🙂

Kantoreppu tosi hyödyllinen sekä kentällä että kohteessa!

Hyvää reissua!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Näillä helteillä parasta on asunnon remppaaminen ja parveke-spa.
Lue blogista uusin postaus. ☝️
Mitäs teidän hellepäivän tekemisiin mahtuu?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: