Faijahommia 11.3.2018

Isomman omistusasunnon hankkimisen vaikeus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Muutimme noin kolme vuotta sitten tähän nykyiseen asuntoomme Vantaan Tammistoon. Asunto oli hyvä ostos ja siitä tuli aika nopeasti koti, kämpän sijaan. Nyt kun meitä on yksi enemmän, alkaa 54.5m2 asunto käymään hieman ahtaaksi, vaikka tämä moneksi tilaksi taipuukin. On siis aika etsiä uusi, eikä se ole niin helppoa kuin luulisi.

Toisen asunnon ostamiseen lapsiperheellä on monta haastetta kohdattavana:

  1. Valitse alue missä haluaisit lastasi kasvattaa
  2. Hae tarhapaikkaa alueelta ja toivo, että saat sen.
  3. Oikeanlaisen asunnon löytäminen
  4. Oikean hintaisen asunnon löytäminen
  5. Monella asunnolla on useita ostajia, niin toivo, että voitatte hinnassa juuri sen minkä haluatte.
  6. Muuton aikataulutus

Tässä muutama kohta joita pitää miettiä tarkkaan, kun ostaa toisen asunnon. Ongelmaksi muodostuu myös se, jos sinulla ei ole tarpeeksi omaisuutta, niin joudut myydä ensin oman asuntosi, jotta saat pankilta lainan seuraavaan asuntoon. Harva pankki antaa ilman suurta varallisuutta, väliaikaista lainaa toiseen asuntoon. Pahimmassa tapauksessa sinulla on yhtäkkiä kahden asunnon pankkilainat hoidettavana. Tämä saattaa aiheutaa sen, että pitää muuttaa hetkeksi vuokralle jos määräajassa ei löydä sopivaa asuntoa, minkä haluaisi ostaa.

Meillä on syksyllä muutto edessä, joten meidän on pakko harkita tarkkaan tarhapaikkaa. Haluaisimme laittaa Benkun tässä lähistöllä olevaan kansainväliseen tarhaan, mutta jännä nähdä saadaanko tarhapaikka sieltä, tai haluamaamme asuntoa tästä läheltä. Jos molemmilla olisi oma auto käytettävissä, tämä olisi ihan helppo asia, sillä autolla pääsee niin paljon nopeammin heittämään lasta tarhaan, jos sinne on pitkä matka. Asiaa helpottaisi myös jos J:llä olisi ajokortti, millä hän pystyisi ajamaan sitä toista autoa.

Miten te olette ratkaisseet tämän ongelman, vai onko se ylipäätänäs edes ongelma? Teenkö tästä päässäni vain liian monimutkaisen asian 😀

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Kiitos tsempeistä!
Pitää vaan luottaa, että kaikki onnistuu 😀

1 vastaus

Ystäväni oli ostamassa asuntoa ja sitä myytiin (lapsi)perheelle sillä että päiväkoti on niiiiin lähellä. Välittäjän kun on kuitenkaan hankala luvata sitä päiväkotipaikkaa juuri siitä 200m päässä olevasta paikasta. Varsinkaan juuri Vantaalla 😀 ei nyt liittynyt mihinkään, teki vaan mieli kertoa 😀 me asutaan ihan puskassa, päiväkotiin on 7km ja kuskataan miehen kanssa autoilla. Bussia ei kulje ja työpaikallekin päiväkodilta on molemmilla yli 20km

Minä ajoin ennen muuttoa ajokortin vaikka hyvin olin pärjännyt 26vuotta ilman. Enää en pärjäisi, asuinpaikan takia kun ainoa julkinen liikenne on 1bussi aamulla Helsinkiin ja toinen iltapäivällä Helsingistä kotiin.

1 vastaus

Joo kyllä tuossa pitää se päiväkotipaikka olla ennen. Ei välittäjä tosiaan voi mitään luvata 😀
Ajokortti aika pakollinen tälläisissä tilanteissa 🙂

1 vastaus

Meillä taustat samantyyppiset, 60 neliön kaksio kövi pieneksi kun tuli vauva. Samanlainen vaatimuslista oli mielläkin, ei haluttu alueelta pois, tarhapaikka läheltä ja yksi auto vain. No lopulta kaikki loksahteli paikalleen varsin hyvin. Päikkyhakmeus sisään 10/17 ja aloitus 3/18. Oma asunnto myyntiin ja varauduttiin että ehkä joutuu meneen vuokralle hetkeksi. Kierrettiin monia asuntoja tässä samalla alueella jossa tekin asustelette. Tuntui jo että ei löydy mitään ja loppuvuotena ei mitään hyviä ollutkaan myynnissä. Sitten kun hyväksyimme omasta asunnostamme tarjouksen joulun välipäivinä ollessane itse matkoilla tulikin myyntiin asunto joka kolahti. Loppujen lopuksi meidän tarjouksemme hyväksyttiin ja muutto oli viikko ennne pöiväkodin aloitusta, kuukausi kaupoista.
Päiväkotia ei saatu niistä mistä toivottiin mutta 1;5km päästä… eli vinkkinä voin antaa, että kyllä ne asiat sit loksahtelee paikoilleen ja rohkeesti vaan oma myyntiin, typerintä on jäädä kahden asunnon väliin. Tsemppiä👍🏼

1 vastaus

Kiitos tsempeistä!
Pitää vaan luottaa, että kaikki onnistuu 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Benkku valitsi äidille kukkia synttäreiden johdosta ja harjoiteltiin laulaa aaooaoaaoiaoaoaiaiaaaaaaaoaoaaaaaaa eli paljon onnea vaan 🎵🎶🎶🎵🎼🎶🎙🎵
Hyvää syntymäpäivää @hakkajo ❤😍

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: