Faija 18.3.2018

Vauvan kanssa reissussa – Barcelona: Osa 1

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kirjoitan myöhemmin vinkkejä vauvan kanssa reissunpäällä olemisesta, mutta nyt avaan hieman kokemuksiamme Barcelonasta. Tässä osassa kirjoitan kokemuksista miten Barcelona kohteli meitä ja seuraavassa hieman menovinkkejä, sekä parhaat yökerhot/klubit mihin pääsee matkarattailla.

Barcelona on turvallinen kaupunki vauvan kanssa. Kaikki kunnioittavat rattaita ja repivät kavereitaan pois edestä, jos nämä eivät itse huomaa. Tämä pätee niin nuoriin, kuin vanhempiinkin. Kadut ovat hyvässä kunnossa, joten pienirenkaisilla rattaillakin pystyy etenemään vaivattomasti. Liikennevalojen kohdalla on yleensä loiva mäki mistä pääsee vaivatta ylös ja alas niiden kanssa.

Barcelona on iso kaupunki, mutta täällä silti voi kävellä joka puolelle, sillä suurin osa nähtävyyksistä on noin 40 minuutin kävelymatkan päässä toisistaan. Jos on huono sää tai ei jaksa kävellä, niin julkiset toimivat mainiosti. Bussilippu on 2.20.

Hintataso on reilusti Suomen alapuolella varsinkin ruoan suhteen. Suomessa ”pöytä täyteen tapaksia” -tyylinen ratkaisu maksaisi runsaat 50€ juomineen, on se ruuhkaisen kadun varressa täällä noin 30€. Perus lounashinnat ovat täällä sen 30% halvemmat kun Suomessa. Vauvan vaipat ovat suunnilleen samanhintaisia kuin Suomessa, joten on turha raahata tuhansia Muumi-vaippoja mukaan. Vauvan ruoat ovat hieman halvempia ja niitä myydään isoimmissa kaupoissa, kuten Carrefourissa. Lähes kaikkia vauvan tarpeita myydään myös apteekeissa ja niitä tuntuu olevan joka kadunkulmassa.

Ravintoloissa otetaan vauvat todella hyvin vastaan ja syöttötuoleja löytyy joka paikasta. Tarjoilijat ovat tulleet ihailemaan Benkkua lähes joka paikassa ja koittavat saada tämän nauramaan. Sama pätee myös muihinkin ihmisiin. Suomessa, kun vauva tuijottaa julkisissa, niin olen huomannut, että monia ihmisiä ahdistaa se. Tai kaupassa kukaan ei edes vilkaise pientä vauvaa kuka pitää itsekseen meteliä. Barcelona on kuin se kolikon kääntöpuoli. Lähes kaikki ihmiset katsovat vastaantulevaa vauvaa ja jos Benkku tuijottaa jotain tätiä bussissa, niin tämä ilmeilee takaisin. Täällä ihmiset ovat todella lapsiystävällisiä.

Ilmat ovat olleet hieman viileitä, joten on ollut todella vaikeaa pukea kundia. Välillä kun tuulee, on todella viileä, mutta kun aurinko paistaa ja on tyyntä, tulee t-paidassakin kuuma. Tämä on ollut varmaan reissumme suurin haaste, mutta tuskin ollaan ensimmäisiä, ketkä tuskailevat vauvan vaatetetuksen kanssa 😀

faijahommia barcelona

Kuten alhaalla olevasta kuvasta näkyy, myös Benkku nauttii auringosta ja ylhäällä olevasta kuvasta näkee, että hän vihaa kylmyyttä 😀

Onko teillä vastaavia kokemuksia muista kaupungeista ulkomailla? Otetaanko vauvat muualla maailmassa paremmin vastaan kuin Suomessa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Onkohan se aurinko mikä saa ihmiset iloisemmiksi 🙂

1 vastaus

Me käytiin +5kk vanhan tyttäremme kanssa helmikuussa Madeiralla. Ihan sama missä liikuttiin, vauvaan oltiin äärimmäisen ihastuneita. Ravintoloissa tarjoilijat tulivat tekemään tuttavuutta ja muut – eritoten saksalaiset – turistit höpisivät saksaa neidille minkä ehtivät. Keski-ikä tosin +60 paremmalla puolella. Mutta kokonaisuutena jäi sellainen fiilis, että huomattavan lapsiystävällisempi maa vrt. Suomi.

1 vastaus

Onkohan se aurinko mikä saa ihmiset iloisemmiksi 🙂

1 vastaus

Me ollaan juuri Krakovassa. Jos Suomessa suhtaudutaan nihkeästi lapsiin, niin täällä homma menee vielä enemmän sinne huonoon ääripäähän. Kunhan pääsen kotiin niin kirjoittelen meidän reissusta. Onneksi myös kivoja kokemuksia ollaan saatu.

Ihanaa, että teidän kohde oli lapsiystävällinen. 🙂

1 vastaus

Ai hitto. Pitääpä seurailla blogiasi!

1 vastaus

Riippuu varmaan paljon asuinkaupungista. Täällä iloisessa itä-Suomessa tuntemattomatkin ihmiset tulevat kauppareissulla vauvaa ihastelemaan. Aina sitä ei jaksaisi, tuntuu että tulevat tietyn rajan yli. En myöskään ole kokenut että vauvan tuijottaminen aiheuttaisi ahdistusta kenessäkään, pikemminkin toisinpäin, moni ihminen jää tuijottamaan vauvaa mutta ei pahalla vaan hyvällä, ihastellen 🙂
Kirjoituksestasi heräsi kysymys että miksi yökerhoon/klubille täytyy päästä matkarattaiden kanssa?

1 vastaus

Tuo oli pikku vitsinpoikanen 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Käytiin tänään pörisemässä Lintsillä. On se kyllä kiva paikka. 
Innolla odotan, kun joskus päästään Pariisin Eurodisneyhyn taas 😊
Oletteko te käyneet huvipuistoissa tänä kesänä?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: