Skidi 5.8.2018

Kun taaperon paska parturi pilaa fiiliksen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tajuttiin tänään aamulla, että Benkulla alkaa olla aika villi tukka taas ja iltapäivällä olisi J:n serkun konfirmaatiojuhlat, joten parturi-käynti olisi aika ajankohtainen.

 

Nopealla googlauksella huomattiin. että lähikauppakeskuksessa on vain yksi liike auki, joten siihen oli mentävä. En viitsinyt häiritä ystävääni, kuka leikkasi viimeksi Benkun tukan, sillä ajattelimme, että on sunnuntai ja tämä tulee liian nopealla varoitusajalla.

Mentiin kauppakeskukseen liikeeseen sisään ja suuntasimme kassalle, minkä takana oli noin viisi ihmistä. Kysyimme, että onko mahdollista saada näin nopealla varoitusajalla leikkuun yksivuotiaalle. Yksi nainen sanoi innokkaana, että hän voi hoitaa ja olisi pitänyt hänen työkaverinsa reaktiosta tajuta, että nyt on joku vialla.

Itse menin leikkaamaan sitä vähää tukkaa, mitä päässäni enää kasvaa toiselle puolelle liikettä ja yhtäkkiä kuulen hirveän huudon. Benkku itkee kuin syötävä ja J on ottanut hänet syliin. Parturi koittaa vielä leikata saksilla huutavan ja heiluvan lapsen tukkaa. Sanomattakin on selvää, että Benkun tukanleikkuu loppui siihen.

Kun oma otsalohkoni oli kiillotettu ja partakin ajettu kävin maksamassa oman hoitoni. Benkun parturi sanoi, ettei hänen työstään tarvitse veloittaa. Onneksi ei tarvinnut, sillä minulla olisi hirttänyt täysin kiinni.

Tässä on neidon kädenjälkeä. Toki tiedän, että tuosta olisi voinut tulla vaikka minkälainen taideteos, mutta ethän sinä heti mene peloissaan olevaa 1-vuotiasta lasta koneella leikkaamaan takaraivosta. Varsinkaan, kun lapsi alkaa itkemään enemmän, niin sano äidille, että pidä käsistä kiinni. Se on tukanleikkuu, ei mitään h**vetin vesikidutusta millä koitetaan saada lapsi tunnustamaan, että mihin piilotti iskän dösäkortin. Jos et oikeasti osaa leikata taaperon hiuksia, niin älä ilmoittaud vapaaehtoiseksi! Säästä kaikkien hermoja ja aikaa.

Tämän jälkeen ei auttanut, mutta kuin häntä koipien välissä soittaa ystävälleni ja hakea hänet autolla meille korjaamaan tilanne. Kun lähetin tuon kuvan hänelle, niin hän luuli, että minä olin koittanut leikata Benkun tukkaa 😀

Ihan vaan vinkkinä teille vanhemmille, ketkä leikkaatte taaperoidenne hiuksia ensimmäisiä kertoja. Jos teillä on huono fiilis parturistanne, sanokaa suosiolla, että katsotaan joku toinen kerta. Meidän olisi pitänyt nostaa kytkintä jo heti alkajaisiksi, niin olisimme säästyneet tuolta farssilta.

Onneksi ystäväni on pätevä työssään ja sai pelastettua Benkun hiukset 😀 Tosin jos olisimme menneet heti hänelle, oltaisiin tältä farssilta vältytty.

Onko teillä millaisia kauhutarinoita parturikäynneistä lastenne kanssa?

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Tottakai!

1 vastaus

Heips. Kieltämättä lopputulos ei ole parhain mahdollinen, mutta asioilla on aina kaksi puolta. Jos halutaan ja on sovittu, että leikataan oikeasti lyhyttä mallia niin mielestäni koneella leikattuna palvelu aikakin on lyhyempi (lapsi jaksaa keskittyä paremmin), kun taas saksilla leikkaamiseen menee enemmän aikaa. Leikkausta on erittäin vaikea/mahdoton suorittaa loppuun ”hyvillä arvosanoilla” jos lapsi huutaa ja kiemurtelee penkissä.
Kommenttini tarkoitus on herättää ajatuksia, ei sortaa kumpaakaan osapuolta!:)

1 vastaus

Pyyntö oli leikata hieman sivuilta, koska tukka tulee jo reilusti korvien yli.
Opittiin tästä ainakin se, että jatketaan hyväksi todetulla parturilla 😀

1 vastaus

Jep. Mun poika veti 1-vuotiaana ihan hirveät pultit parturissa, vaikka istui mun sylissä. Ei parturi voinut sille mitään, että lopputulos ei ollut kovin hieno (jouduttiin keskeyttämään). Leikkasin sitten tukan itse seuraavat 4 vuotta. En oikein ymmärrä mitä parturi voi tehdä, jos lapsi ei kestä leikkaamista (mikä on ihan normaalia 1-vuotiaalle).

1 vastaus

jätät siis 1 vuotiiaan lapsen yksin penkkiin, kun otat samalla itsellesi parturoinnin? ei tarvitse vuoden isä kandinaatti olla ymmärtääkseen, että lapsi hätääntyy. ja, jos taitava ystäväsi on leikannut enkeliäsi enne ilman konetta olisi ehkä fiksua ilmoittaa siitä etukäteen. se että joku leikkaa lapsen ajan kanssa rauhallisessa ympäristössä sinun läsnäollessasi paremmin ei pitäisi olla edes kirjoituksen arvoinen noteeraus. jos teillä on parturi-kampaajana huono fiilis pienen lapsen kasvattajan maalaisjärjestä, sanokaa suosiolla olevanne täyteen buukattu.

1 vastaus

Tässä oli kaikki niin pahasti vialla, että en jaksa lähtee edes purkamaan tätä 😀

1 vastaus

Olin kyllä lukevani tekstistä, että myös äiti oli paikalla.

1 vastaus

Itse kampaajani täytyy todeta, että pienten lasten (varsinkin taaperoiden) hiuksia leikatessa toivoisin vanhempien olevan läsnä leikkaustilanteessa juuri tällaisten tilanteiden takia. Taaperoiden hiustenleikkuu saattaa olla haastavaa eikä 1v ole mielestäni vielä tarpeeksi iso olemaan yksin tällaisissa tilanteissa. Ei voi olettaa, että lapsi viihtyy rentona siinä sen aikaa, että leikataan ja vanhempi itse huollattaa hiuksensa naapuripenkillä.
Jos sinua säälittää poikasi leikkauksen lopputulos niin kyllä minua säälittää kampaajan fiilis tämän jälkeen. Nimittäin lasten hiustenleikkaus kun ei aina ole helpoimmasta päästä. Varsinkaan jos vanhemmat häipyvät paikalta ja jättävät lapsensa kampaajan ”vastuulle”.
Ja komppaan ehdottomasti sitä ideaa, että kerrot seuraavalla kerralla miten tahdot lapsesi hiukset leikattavan ja painotat vahvasti miten et. Kaikki kampaajat kun eivät välttämättä ymmärrä, että sinun lapsesi ei tahdo hiuksia leikattavan esim koneella.
Mutta lopuksi täytyy kyllä todeta, että ystäväsi sai aikaiseksi upean lopputuloksen, kannattaa siis hänellä käydä jatkossa koska on jo tuttu ja varma myös lapselle itselleen.

1 vastaus

Siis itse olin leikkauttamassa hiuksiani ja äiti oli pojan kanssa. Äiti kerkesi reagoida vasta kun tuo tuho oli tehty.
Joo kyllä me tuon ystäväni palveluksia tullaan jatkossa käyttämään 🙂

1 vastaus

Äh, leikkaan lasten (ja perheen nuorten) hiukset pääasiassa itse. Saavat toki parturiinkin mennä, mutta yleensä valitsevat mielummin äidin keittiön…
No, elämä on onneksi opettanut.

1 vastaus

Joo tuo on ihan hyvä, että itse osaa leikata 🙂

1 vastaus

Nyt täytyy kyllä sanoa, että oli niin hieno kampaus pojalla alkuun, että ihan riemastutti täällä. Ymmärrän kyllä, että olette olleet aivan pöyristyneitä ja kuulostaa käsittämättömältä parturireissulta. Mutta aikamoinen taituri on teidän luottoparturi, kun sai tehtyä noin hyvän kampauksen lopulta.
Itse löysin onneksi kerrasta lapselle hyvän parturin ja muille en uskalla viedä.

1 vastaus

Joo ei mekään enää muille viedä 😀
Täytyy aina vain soittaa kaverille, että tulee leikkaamaan kundin tukan.

1 vastaus

Toivottavasti myös maksatte tälle ”kaverille” ihan markkinahintaisen korvauksen. Turhan usein oletetaan, että parturi-kampaaja voi siinä ”samalla käydessään” leikata meidän Maijan otsatukan ja vähän siistiä Pekan niskaa…
Korvauksen lisäksi luonnollisesti myös kuitti vaihtaa omistajaa ja verottaja saa omansa -eikö?

1 vastaus

Tottakai!

1 vastaus

Voi apua. Pääpunaisena kirkuva lapsi on kyllä aina haaste parturille, ettei nopeista liikkeistä vain tuu haaveria. Mulla on kyllä täysin sympatiat parturin puolella. Onneksi et sentäs julkisesti lähtenyt mollaamaan kyseistä paikkaa.

1 vastaus

Ei viitsi julkisesti mollata.
Jokainen tekee virheitä ja toivottavasti parturi myös oppi, että ei ehkä heti kättelyssä leikkaa koneella niskasta ennen kuin on esim näyttänyt laitetta lapselle.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :)

Arkisto

Instagram

  • Blogissa fiilistellään trooppisten öiden loppumista.
Mitenkäs teillä nuo helteet sekoittivat systeemejä?

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: