Faija 24.8.2018

Kartanonkoski – Meidän naapurusto

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Niille joille Kartanonkoski ei sano alueena mitään, kerrottakoon, että se on kivenheiton päässä Helsinki-Vantaan lentokentästä, sekä Helsingin rajasta. Se on meidän uusi naapurusto.

Asuin 24-vuotiaaseen asti Helsingissä, kunnes muutin ensimmäistä kertaa Helsingin rajojen ulkopuolelle vuonna 2008. Muutto oli toiselle puolelle maailmaa Sydneyhyn, missä asustelin vajaan vuoden. Takaisin Suomeen palatessani olen kiertänyt koko Helsingin läpi. Viikinmäestä Kallioon ja sieltä Taka-Töölöön, mistä tie vei Aurinkolahden rannoille, kunnes ostimme J:n kanssa ensimmäisen oman asunnon.

Kävimme katsomassa useita asuntoja Helsingin kantakaupungista, mutta kaikki fiksunhintaiset asunnot olivat täynnä väkeä tai sitten remontin tarpeessa. Yhtenä päivänä J ehdotti, että mentäisiin katsomaan Vantaan Tammistosta asuntoa, mikä oli suhteellisen edullinen. Päätin J:n mieliksi lähteä sitä katsomaan ja kuitenkin mielessäni mietin, ettei minusta tulisi vantaalaista. Asunnossa hetken oltuani tajusin, että voi paska, minusta tulee vantaalainen 😀

Asuimme muutaman vuoden tuossa kaksiossamme, ennen kuin perheenlisäyksen johdosta oli pakko muuttaa isompaan. Nykyään asumme 89.5 neliöisessä rivitalon pätkässä Kartanonkoskella. Minulla on oma terassi missä on grilli <3

Kartanonkoski on alueena täydellinen lapsiperheille. Lähellä on kaikki tarvittavat palvelut tarhoista, ala- ja yläasteisiin, sekä neuvoloihin. Kauppakeskus Jumboon kävelee noin 10 minuuttia, joten jos minuutin päässä oleva lähikauppa ei kelpaa, niin sieltä varmasti löytyy tarvittava. Tämä on mahtavaa aluetta,  tosin ennen Benkun syntymää minua ei olisi saanut tänne kirveelläkään 😀

Kartanonkoskessa parasta on se, että tämä ei näytä yhtään samalta miltä Suomen muut asuinalueet näyttävät. Rivi-, sekä omakotitaloalue on todella kansainvälisen näköistä ja se on yksi asia mikä tässä paikassa vetoaa puoleensa. Myös liikkumista arvostaville tämä on täydellinen paikka. Aivan vieressämme on kaksi jalkapallokenttää, ulkosali, rullalätkäkaukalo, beach volley -kenttä, sekä upeat juoksumaisemat. Kaikki muovaantuu talven tullen talviurheiluun sopiviksi, joten jokaiselle on jotain 🙂

Autolla täältä pääsee joka suuntaan nopeasti, sillä Kehä 3 on lyhyen ajomatkan päässä, sekä Tuusulantielle pääsee nopeasti, mistä voi liittyä Kehä 1:een muutaman kilometrin ajomatkan jälkeen. Itse ajan töihin noin 12 kilometriä ja mikäli pystyn taistella tuon ajomatkan ilman ruuhkaa, menee se parhaimmassa tapauksessa noin 15 minuuttiin. Lentokentälle ajaa alle 10 minuuttia, joten ei ole ihme, että tässä lähistöllä asuu ainakin yksi lentokapteeni.

Ja yksi tärkeimmistä jutuista on se, että täällä on todella turvallista. Ei siis ihme, että lapsiperheetkin viihtyvät täällä. Tärkeintä kuitenkin on Benkun viihtyvyys ja kundi tuntuu nauttivan alueesta todella paljon. Hän tykkää käydä katsomassa futistreenejä, sekä viereisen koirapuiston koiria. Tänne me nyt jämähdetään ja muutetaan pois vasta kun Benkku muuttaa kotoota pois 😀

Missä te asutte ja mikä tekee teidän asuinalueestanne mahtavaa?

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Aivan varmasti tykkäätte 🙂

1 vastaus

Me muutetaan just Töölöstä Pakkalanrinteeseen uuteen Rivariin. Oma piha ❤️. Jännittää tykätäänkö Vantaasta mut lapsille hyvä, että saadaan enemmän tilaa.

1 vastaus

Aivan varmasti tykkäätte 🙂

1 vastaus

Kuulostaapa hyvältä asuinpaikalta. Me ollaan asuttu Helsingissä Latokartanossa aikoinaan. Ihailin ohiajaessani Kartanonkosken aluetta. Nyt asutaan pienemmässä kaupungissa missä ”kaikki ” on lähellä.

1 vastaus

Latokartano on tuttua aluetta. Siellä tuli vietettyä nuoruus ennen kuin sinne rakennettiin taloja 😀

1 vastaus

Kartsilla ja Pakkalan kaupunginosassa ylipäätään asuu varmaan melkonen siivu lentokentän työntekijöistä. 😀 Ainakin itsellä tulee jatkuvasti lenkillä vastaan tuttuja naamoja, niin lentäviä kuin maan tasalla työskenteleviä.

1 vastaus

Lyhyt työmatka kiinnostaa monia 🙂

1 vastaus

Hienon paikan ootte löytäneet.

Me asutaan Vantaan Rajakylässä ja viihdytään, ainakin toistaiseksi. Katsotaan sitten, kun tytön on aika mennä kouluun.

Tästä tekee hienon alueen oikeastaan samat asiat kuin teillä. Lähiliikuntapaikka ja leikkipuisto ihan vieressä samoin kuin koirapuisto, rauhallinen alue ja loistavat ulkoilumahdollisuudet.

1 vastaus

Tässä onneksi on koulut vieressä niin ei tarvitse tuota miettiä. Koulu on kyllä todella tärkeä valinta, kun miettii asuinpaikkaa. Sieltä ne ystävät ja vaikutukset saadaan.

1 vastaus

Kartanonkoskella myös ja komppaan sun tekstiä:D

1 vastaus

🙂

1 vastaus

Asun Eirassa. Alue on rauhallinen ja viihtyisä. Joskus on vaikea löytää parkkipaikkaa, mutta onneksi pysäköintihalli on aika lähellä. Lähistöllä on paljon kivoja ravintoloita sekä koirapuistoja, ja Eiranrannassa/Kaivopuistossa on hienot lenkkeilymaisemat. Spårat 1 ja 3 menee sopivasti läheltä, jos ostoksilta ei tule paljon kannettavaa. Töihin pääsee sujuvasti kävellen, Alepa-fillarilla, julkisilla tai autolla.

Nuorempana mäkin asuin Kartanonkoskella ja Tammistossa, ja viihdyin mainiosti, mutta nyt kolmevitosena tämä eteläinen kantakaupunki vain tuntuu parhaalta asuinpaikalta. Joka paikkaan pääsee erittäin kätevästi, mutta silti ei tarvitse olla keskustan hälinässä.

1 vastaus

Eira on ihan kiva paikka. Meillä oli merikorttelissa toimisto muutaman vuoden. Pelimerkit ei vaan riitä meillä hankkimaan Eirasta omistusasuntoa 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Faijahommia
Olen 33-vuotias yrittäjä, kenen elämä pyörii pikkuisen pellavapäisen blondin pojan ympärillä. Työssäni tuotan ja myyn videotuotantoja, sekä teen sisällöntuotantoa blogin lisäksi myös urheilusivostolle. Intohimoinen penkkiurheilija ja innokas crossfittaaja. Into tosin ajaa kehityksen edelle. Blogissa tutustutaan vanhemmuuteen isän näkökulmasta. Tervetuloa mukaan :) niko@faijahommia.fi

Arkisto

Instagram

  • Benkku valitsi äidille kukkia synttäreiden johdosta ja harjoiteltiin laulaa aaooaoaaoiaoaoaiaiaaaaaaaoaoaaaaaaa eli paljon onnea vaan 🎵🎶🎶🎵🎼🎶🎙🎵
Hyvää syntymäpäivää @hakkajo ❤😍

faijahommia

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: