Hyvinvointi 1.1.2016
TEKSTI Hilla

Akne – Miten saada iho kuntoon?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ihoni tarina

Talvi ei ole koskaan ollut iholleni hyvää aikaa. Ihoni voi parhaiten kesällä saadessaan auringon valoa, mutta talvella koittavat ongelmat. Tänä syksynä ihoni meni huonoon kuntoon ja epäpuhtauksia ilmeni lyhyessä ajassa todella paljon.

Tämä on aihe, josta en niin mielelläni kirjoita, mutta ajattelin, että siellä ruudun takana voi olla joku joka painii samojen ongelmien kanssa tai ehkäpä siellä on joku, jolla on antaa hyviä vinkkejä näiden asioiden suhteen.

Akneko iski

Kasvojen ihoni meni tosiaan syys-lokakuussa siihen kuntoon, että finnejä puski pintaan viikko viikolta enemmän. Entiset pehmoiset poskeni olivat eräänä päivänä niin täynnä epäpuhtauksia, arpia, punaisia finnejä ja epäpuhtauksia, että päätin marssia lääkärin. Iholääkäri katsoi ihoani hetken ja totesi, että sehän on selvä akne. Siinä sitten huokaisin – toisaalta helpotuksesta ”diagnoosista” – toisaalta harmituksesta, miten 26-vuotiaalla ”aikuisella” puhkeaa akne ihan vain yllättäin.

Lääkärikin kyseli erilaisia syitä ruokavaliosta, hormonitoimintaan, urheiluun, kasvojenhoitoon ja stressiin liittyen, mutta en kyllä osannut nimetä yhtään yhteistä nimittäjää, mikä olisi voinut aikuisiän aknen aiheuttaa. Puskista iski niin sanotusti keskellä kirkasta päivää.

Viime aikoina minun on tehnyt mieli peittää iho paksulla meikkivoidekerroksella, mikä ei varmastikaan paranna asiaa. Instagramiin voi ottaa kasvokuvia, mutta nekin on kivempi käsitellä jollain filtterillä. Sain lääkäriltä antibiotin, joka on helpottanut tilannetta, mutta ei korjannut asiaa kokonaan. En kuitenkaan haluaisi enempää antibiotteja syödä, koska niistä on muutakin haittaa.

Ruokavalion merkitys ihonhoidossa

Kävin myös kosmetologilla, joka antoi iholleni sopivat hoitotuotteet ja kertoi muutaman vinkin, jotka voisi auttaa tilannetta ja viedä ihoni kuntoa parempaan suuntaan. Hän myös kuuriksi suositteli viljatonta, maidotonta ja sokeritonta ruokavaliota, jonka avulla ihon tilan saisi mahdollisesti kuriin ja päällä olevan tulehduksen rauhoittumaan. Tässä nyt funtsin, että lähdenkö kokeilemaan ruokavalion hetkellistä muuttamista, vai varaanko lentolipun auringon alle, joka varmuudella tekee iholleni hyvää.

Saan asian ehkä kuulostamaan hyvinkin huonolta – sitä se ei ole – ja varmasti monella on pahempiakin vaikeuksia aknen kanssa. Mutta myönnettävä se on, että onhan se pienoinen kolaus, kun pehmoposki menee yhtäkkiä huonoon kuntoon. Omat kasvot menevät huonompaan kuntoon, mihin on tottunut. Eihän se kivaa ole.

Onko siellä ruudun takaa henkilöitä, joilla olisi hyviä vinkkejä aknen hoitoon?

Itse en aivan usko tuohon ruokavalion putsaamiseen, mutta tällaisessa tilanteessakin sitä alkaa olla valmis kokeilemaan. En tee yleensä uuden vuoden lupauksia, mutta ehkä tällaisessa tilanteessa uuden vuoden lupaus voisikin olla sokeriton ja maidoton ruokavalio. Viljaton kuulostaa jo superradikaalilta. Mutta mutta, jäänen miettimään asiaa ja voisihan se jouluherkkujen jälkeen tehdä muutoinkin hyvää siirtyä sokerittomalle linjalle.

Tällaisia ajatuksia tällä kertaa. Mutta tiedätteks mitä? Mä en silti aio ottaa tästä asiasta stressiä. Se ei ainakaan paranna tilannetta. Ja sitä paitsi, ollaan menossa kohti kesää ja aurinkoa. Se on ihan huippua! Kyllä se tästä!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

[…] Akne – Miten saada iho kuntoon? […]

1 vastaus

Itselläni on aina ollut enemmän tai vähemmän ongelmia kasvojen ihon näppyläisyyden kanssa, mutta näin vähän jo vanhemmalla iällä siitä on tullut kausittaista. Yleensä näppylät iskevät juuri talvella, kun taas kesällä iho voi paljon paremmin. Olen itse kokenut, että sinkkitableteista voi olla apua, sinkinhän sanotaan tekevän hyvää iholle. Olen yleensä syönyt mahdollisimman paljon sinkkiä sisältäviä vahvoja tabletteja kuurina lyhyen ajan. Myös suolasaippuakivi (en tiedä, onko tämä se virallinen nimi 🙂 toimii minulla puhdistavasti ja kirkastaa ihoa ainakin jonkin verran. 🙂

1 vastaus

Moikka! Mullekin neuvottiin sinkkiä ja kiva kuulla, että se on sulla ainakin auttanut. Ehkäpä me ollaan vaan liian kesäihmisiä. 😉 Ihokin sen yrittää sanoa, ettei tällainen pimeys ole ketään varten. hehe. Kiitos kommentistasi! -Hilla

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Mies on tämän viikon työmatkoilla, joten autoa ei ole käytössä päiväkotiviemisiin. Onneksi on jalat, jotka liikkuu ja vaunut, joiden pyörät pyörii. Kevyet 5 kilometriä aamu-ulkoilua kävellen, samalla aamuauringosta energiaa ja liikkeestä aivoille buustia tähän alkavaan työpäivään kotitoimistolla flunssan jälkeen. Pitäisi tehdä tätä ilman sitä autoakin. No jos me kohta saataisiin pyörään perävaunu, sitten on millä fillaroida tuo matka. 🙂☀️ Tarmokasta tiistaita! 💛
#hillasblog #aamukävely #hyväolo #hyvinvointi #wellness #wellbeing #healthychoice #healthylifestyle #runner #runninggirl #runningmom #aamu #morning #tuesday #tiistai #aamlenkki

hillasblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: