Hyvinvointi 4.2.2016
TEKSTI Hilla

3 x Parhaat vihersmoothie reseptini

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Virtaa vihersmoothiesta

Näin helmikuun alussa fiilikset alkaa muuttua jo keväisemmiksi ja valon määrä lisääntyy. Siitä huolimatta lisäboosti ja virkeämpi olo ei tuskin kenellekään ole pahitteeksi. Influenssa- ja flunssakausi jyllää vielä parhaimmillaan, joten kropalle kannattaa antaa vitamiineja ja hivenaineita, jotta se jaksaa taistella pöpöjä vastaan!

Lehtivihreä on kiistatta todella terveellistä ja sillä on lukuisia hyviä vaikutuksia. Sitä on suotavaa syödä niin paljon kuin huvittaa, mutta vähintään jotain vihreää pitäisi päivän aikana laittaa kitusistaan alas. Nykyään hyvinvointikaupoissa myydään jos jonkinmoisia viherjauheita ja tabletteja, mutta itse en sellaisiin koske. Mielestäni parasta ovat aidot, tuoreet vihannekset, marjat ja hedelmät, joista saa surautettua raikkaan smoothien täynnä hyviä vitamiineja.

Uskon vahvasti, että monet syövät nykyään liian vähän vihreitä kasviksia. Mitä tummempi salaattilajike, sitä enemmän lehtivihreää ja vitamiineja se sisältää. Vihersmoothiet ovat helppo keino saada päivän annos täyteen ja siten myös tärkeät ravintoaineet imeytyvät hyvin. Kannattaa kuitenkin myös pureskella smoothiensa. Avokadon rasva puolestaan auttaa rasvaliukoisia vitamiineja imeytymään. Tässä kolme suosikkireseptiäni tällä hetkellä:

Virkistävä terveyspommi

 • avokado
 • 0,5 kurkkukourallinen pinaattia (pakaste)
 • lehtikaalen lehti
 • 2 varsisellerin vartta
 • kiivi
 • 1 tl chian siemeniä
 • loraus kookosmaitoa tai kauramaitoa
 • muutama mintun lehti
 • (vettä tai jäitä)

Kirpeä kauneusjuoma

 • greippi
 • lime (leikkaa mieluiten hedelmäliha mukaan)
 • 0,5 kurkku
 • nippu persiljaa
 • jäisiä mangon paloja
 • inkiväärin pala
 • kiivi
 • (jäitä)

Täyteläinen proteiinijuoma

 • banaani
 • vesimelonia
 • jäisiä mansikoita
 • avokadon puolikas
 • varsiselleriä
 • riisiproteiinia, kookomaitoa, maustamatonta jugurttia

Pirteää päivää sinulle!

Hilla <3

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

[…] 3 x Parhaat vihersmoothie reseptini […]

1 vastaus

Oi nami! Oon itse pitkään ettinyt itselle hyvää reseptiä ja nyt taisi löytyä! Nimittäin tuo sinun virkistävä terveyspommisi. Aivan rakkaus 😍. Nää sun uudet sivut on kyllä super kivat! Tykkään 🙂

1 vastaus

Kiitos Ilona kommentista, kiva kuulla, että uudet sivut miellyttää lukijaakin. Sehän on tärkeintä! 🙂

1 vastaus

Mulle on myös tullut tavaksi surauttaa vihersmoothie joka aamu 🙂 Aikalailla samoja aineksia käytän: pinaattia, inkivääriä ja appelsiinimehua sekä hedelmiä sen mukaan mitä milloinkin sattuu löytymään. Tästä sai kyllä taas lisää hyviä vinkkejä 🙂

1 vastaus

Kiva kuulla Katju, että sait vikkiä. Myös tänne suuntaan saa laittaa hyväksi todettuja ohjeita. 😉

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hilla Stenlund
Olen Hilla Stenlund, hyvinvointi- ja lifestyle-bloggaaja, pienen tytön äiti, vaimo, intohimoinen liikkuja, ekonomi sekä sydämeltään positiivisuuteen taipuvainen. Parasta on tavallinen elämä, jossa itselleen tärkeät asiat kulkevat tasapainossa - siitä kirjoitan blogissani. Kiva kun löysit tänne! Yhteydenotot: hillasfi@gmail.com

Arkisto

Instagram

 • Tällä viikolla pääsemme helpolla kun puolet viikon ruuistamme on miettinyt valmiiksi joku toinen. Hetki sitten ovikello soi ja lähetti toi @sannanruokakassi'n tämän viikon murkinat kotiinkuljetuksella. Tilasimme vegekassin, sillä kun tofut, hummukset, yrtit ja reseptit saapuvat ovelle, pääsee itse helpolla ja tutustuu samalla uusiin vegeruokiin. Meidän perheen ruokapöydästä löytyy tällä viikolla pizzaa vuohenjuustolla, pappardellea hummuksella sekä pohjoisafrikkalaista tofu- ja yrtticouscousta.🍕🥘🥗🥦 Nam! Reseptivihkonen tuli ruokakassin mukana, joten tekemistä vaille valmis. Seuraavaksi sitten essu ja kaulin heilumaan, niin meidän jengiltä pysyy nälkä loitolla tämän viikon. Koodilla HILLAS10 saat 10 euron alennuksen ruokakassin tilauksesta kesäkuun loppuun saakka. Sannan Ruokakassin sivuilla on useampi kassivaihtoehto sen mukaan, millaista ruokaa haluat syödä. (huom. koodi toimii uusille asiakkaille, ei olemassa oleville) Ruokakassit toimitetaan kotioville aina maanantaisin, joten tämä toden totta helpottaa viikon ruokarumbaa. Herkullista kesää kotikeittiöihin! 😉☀️💛 #SannanRuokakassi @sannanruokakassi #kaupallinenyhteistyö #hillasblog #ruokapöytä #ruokalista #perheelämä

hillasblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: